Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krušná cesta duchova...

30. 09. 2000
3
0
3279
Autor
Gimi

Strom starý ležel na cestě, duch kráčel ke své nevěstě. Byl tichý večer,mlhavý..... ....a on se praštil do hlavy.
Grim
10. 11. 2000
Dát tip
tradá!!!

Sarken
19. 10. 2000
Dát tip
cheche

PS
16. 10. 2000
Dát tip
Merle: :o))) No vždyť! :o) Po tom praštění se určitě zvolal! :o))) Carodej: Člověče, s takovým glejtem se ani neoháněj, to já, pokud se mi to povede, budu mít takový magoří glejt od onačejší instituce... :o))) A takový pořádný magor jak já - těch moc nebude! :o))) Gimi: :o))) No nic, zapomeň na to. :o)))

Gimi
13. 10. 2000
Dát tip
No myslím že duch šel pak se prašti a ona si ho pak nevzala.Ale fakt už si nejsem jistá.No a co kdyby ten strom byl taky jako duch teda duší strom nebo tak něco?

Merle
10. 10. 2000
Dát tip
PS: slovo vždyť se (alespoň u nás) používá v trochu jiným významu (jako zvolání - vždyť je to stevard), což mi tady opravdu moc nejde... ale to je věc názoru Carodej: takže to vlastně bylo uznání ;-))) ale bojím se, že já zůstanu pouhým pitomcem bez potvrzení

Merle
09. 10. 2000
Dát tip
PS: to tam nesedí... ikdyž je to logičtější šroubek: kvalita a kvantita jsou dvě rozdílný hlediska... a z toho kvantita je vždycky relativní (tzn. napiš co ti tam chybí, a ne hloupě, že je to krátký) Gimi: hň hň hň... na to máš přece nás :-)))

Carodej
09. 10. 2000
Dát tip
Vy jste magoři:o) Krásná Blbůstka:o)

PS
09. 10. 2000
Dát tip
Carodeji, ještě nejsem, ale snad se toho dočkám, že dostuduju... :o))) Merle: Mě to sedí. Gimi: :o) Fajn, aspoň jsme zjistili, žes dívka. :o) Ale jaká byla původní myšlenka by sis pamatovat mohla. :o) Praštil se předtím, co kráčel, či nikoliv (tedy až někdy potom)?

Carodej
09. 10. 2000
Dát tip
Já už Magor jsem, Péesko:o))))) FAMU mne vybavila glejtem na hlavu:o)

Gimi
07. 10. 2000
Dát tip
Hm,rozseknout....Nevím jak,vlastně jsem nad tím až tak hluboce nepřemýšlela.

šroubek
06. 10. 2000
Dát tip
trochu krátký ne?

Merle
05. 10. 2000
Dát tip
PS: básničky nemůžeš brát matematicky, to vím i já... kromě toho ten duch pak ještě krušnou cestu mohl mít dál... vždyť v ní pokračoval Kromě toho ta věta začíná byl tedy minulost, ale až na konci ti dojde, že to byla ještě předminulost (protože i ležení stromu je tu už jako minulost). Prohozené je to kvůli pointě... nevidím nic k nepochopení :-))

Ale ne, pak uz se mi slo docela dobre, vazne, daval jsem si pomoc, a ty hvezdicky co se mi rozsvitily v hlave z te rany mi svitily na cestu..... Stejne mi prijde, ze je to takove hezky symbolicke. Na konci me totiz ceka tram...... tak jsem si dal trenink.....

PS
05. 10. 2000
Dát tip
Merle! To prave sluvko misto "a" je VZDYT! :o)

Merle
04. 10. 2000
Dát tip
PS: ale duchem se stal, až po smrti... to už ten strom dávno ležel :-))))

Jeeeeee, on me nekdo v te tme videl?!!!!!!!!! Konecne - prvni basnicka na Pismaku prokazatelne o mne!!!!!! Sedi to do nejposlednejsiho detailu. Au...... Diky ;-)))

suva
04. 10. 2000
Dát tip
Pokračování.... A nevěsta ho neztrestá položí válec do těsta praštil se sám můj milý duch víc nezkroutím mu lalok uch UCh Uch Uch! :>)))

PS
04. 10. 2000
Dát tip
Merle, pokud máš na mysli dějovou linku v tom smyslu, že někdo šel po cestě a spadl na něj strom, čímž se stal duchem (praštěným do hlavy právě tím stromem), tak tam právě pokulhává logika v tom, kdy se který děj měl odehrát. Spojka "a" je totiž slučovací a děje i časově bývají při vyjadřování seřazovány po řadě. Čili bylo něco A něco A ještě něco. (Přirovnal bych to ke znamínku plus v matematice, i když ne tak zcela, tam totiž na pořadí sčítanců nezáleží, kdežto u slov tomu tak není.) Pokud chceš přeskočit k ději minulému, nemůžeš tam dát "a", tam ho musíš prostě vynechat. Bohužel mě vůbec nenapadá, jak to spravit, aby zůstal rytmus. Leda snad: ...to on se praštil do hlavy. (Ale ona i báseň se jmenuje Krušná cesta duchova, což by napovídalo tomu, že duch byl duchem již před praštěním se do hlavy, i když i tady logika pokulhává v tom smyslu, že duchové jsou nehmotní narozdíl od stromů... :o) No, tady to asi rozsekne leda sám autor. :o)

PS
03. 10. 2000
Dát tip
Jediné, co mě na tom provokuje je fakt, že ten strom ležel a duch se praštil do hlavy, když kráčel. :o))) Anebo ten strom s tou hlavou nesouvisí? :o))) Jinak je to sqělé! :o)

Merle
02. 10. 2000
Dát tip
:-))))

papouch
02. 10. 2000
Dát tip
JO !!! To je blbůst jak vyšitá, nápaditá, neotřelé rýmy, rytmus sedí, dada duch z toho kouká ... paráda. Tohle je vzorné. PÍP

Slunce
02. 10. 2000
Dát tip
:o} sem myslel ze zakopne

alina
02. 10. 2000
Dát tip
Héézký!

Anonym
01. 10. 2000
Dát tip
Ještě že duchům nerostu boule.....

Janis
01. 10. 2000
Dát tip
tak tohle mne mile pobavilo(že Čaroději),kácím se kamsi do propadlišt dějin lidských a nedojezeného jídla z předevčíra:-))))) SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru