Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrada

02. 09. 2004
3
0
3330
Autor
Argon

Tato básnička je surová a neobratná. Přesto jde o laciné výkřiky mladě, nešťastnou láskou rozdrásané duše, nese silný ač mravně upadlý náboj. Neočekávám sice kladné kritiky, ale přesto mě moc zajímá Tvůj názor.

Zrada

 

Mě asi těžko tvých slov skolí síla

to spíš mě zdolá jazyk ještěrčí

Přesto, že jsi  mojí velkou láskou byla

dneska jsi strupem v chlopni srdeční!

 

I kdybys mi hruď kůlem rozrazila

nenajdu pokoj, když zrada bude žít

Tím, že jsi mě k pláči donutila

za slzy krev tvou chtěl bych mít!

 

Že právě v žilách tvých si krouží

ten mok, který mě stále souží

Na to jeden jediní lék dobrý je

a ten Tě má drahá … zabije!

 

Až jednou padne vyvonělá růže

až jednou jednou dech tvůj ustane

Pak složím na prsa Ti paže

pak pomsta na věky vyvane.


Argon
12. 12. 2004
Dát tip
Sirad: Ta, které patřila se jí lekla neméně. Vše se však vysvětlilo a rádoby umělecký kus mi byl odpuštěn...jen škoda, že nemám tutéž schopnost:-)

Argon
03. 09. 2004
Dát tip
Wow bál jsem se, že těch pár vešíků nikoho nezaujme a tolik komentářů:-) Mila_cik: Nehrnu se moc do klubů a navíc se za pocity z básně trochu stydím, neboť mi nepřipadají správné.Učarovala Tě?Jsi první kdo o mé básni řekl něco tak pěkného:-) Maxima_Gali:Arabové věří, že pomstu uhasí prolitá krev. Zrazený člověk může cítit lásku i nenávist tak blízko k sobě, že v afektu pociťuje až nutkání druhého (nebo sebe samého) zabít a tak se osvobodit od trápení. vyvoněná růže=1. studené tělo bez jiskry; 2. přešlá láska Řízek_avíz: Ano rýmy jsou vážně dost kulhavé a belhavé.Poslední dvojverší je spíše takový umělý dovětek psaný v jinou dobu a jiným způsobem...je to cítit a možná se tam ani nehodí. Vespa: Potěší nebýt sám...jistě jsi ïnspirací lepších básníků než jsem já:-) Díky. 000Cháron000: Maso...jo to je hezky řečené...sirové maso…tak jsme to cítilJ Arienalia: Nedivím se. Není pěkná. Jsme rád, že jsi nezapomněla…tebe si vážímJ Anonym52: Fakt? Super nejsem v tom tak sám :-)

Seregil
03. 09. 2004
Dát tip
Známá věc.... místy kulhá... ale zaujalo....

Mila_cik
02. 09. 2004
Dát tip
No nevim proč nekladnou kritiku..mě učarovala..takže Ti uděluji TIP..a moc bych se nedivila kdyby si skončil někde v nějakým klubíku "zhrzených srdcí" nebo v něčem podobným.. Dávám Ti veleTIP..:-)

Ty poslední dvě jsou slabší.... Rýmy... malinko kulhavé.... avšak celek.... dávám řízek... (avízko a klub)

Vespa
02. 09. 2004
Dát tip
ok, i já jsem zrádná svi.e, takže proč se aspoň chvíli nekát? dávám ti tipa a tímto se omlouvám, všem, kterym jsem ublížila

Až na třetí odstavec je to "maso":) Po prologu jsem čekalo něco OPRAVDU neohrabaného...tohle už nebylo batole ale tak šesťák:) tip

Arienalia
02. 09. 2004
Dát tip
Nezapomněla jsem na tebe :) Ovšem tahle mě nijak zvlášť nenadchla.. promiň.. počkám si na další..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru