Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strach

01. 10. 2000
0
0
1832
Autor
Barka

Tak tohle je taky něco malinko staršího....myslím, že by se člověk asi neměl bát :-).

Může žít člověk v návalu strachu? Může žít v proudu bolesti? Nebolí to přímo, vím to, víš to, strachu prožít - v tom není radosti. Bojím se světla, bojím se tmy, bojím se rytmu tvého žítí, políbit ústa, krást myšlenky, kdo ví, co člověk uvnitř sebe cítí. Nevyznám se v sobě, chtěla bych pomoc mít zas v duši, chtěla bych náplast na chtění, kdybych tak věděla, co jiní tuší, věděla bych to, co je vědění. Mít v sobě strachu z neznáma, mít v sobě strachu z tebe, to je to, co nevím, co je, to člověk snad říct nedovede. Chci v touze plané obejmout strom, motýly chytat do do ruky, být tady, tebe v kapse nosit s sebou, mít na tě lístek záruky. Nechci se bát stínu krásy, chci mít alespoň jeden hřích. Kdyby hříchem byla moje láska, už nikdy jinak nehřešila bych. Když láska bude jenom slovem, a tím co chováš ke mně ty, pak hříchů strachu chci mít spousty, nosit je v sobě, dávat tobě, rozdávat hříšné myšlenky.
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Strach: mě zcela nepochopitelná forma, tohle je nezrýmovatelný, pokus o rámy z tohohle dílka dělá dost křečovitou nesrovnalost v duši autorky ... opět spíš úvaha než báseň... m.

ady
07. 10. 2000
Dát tip
Ticho, a je příjemné..........

Miroslawek
02. 10. 2000
Dát tip
Jé to je hezký. Moc rád jsem si teď s Tebou v myšlenkách zahřešil. Člověk by se asi pravdu neměl bát. Sice, kdo nic nedělá nic nepokazí, ale také někdy ani nežije. Trochu mi vadí 2 x věděla, navíc ještě v kombinaci s věděním je toho opravdu moc. Pak ještě mi nesedí spousty v poslední sloce. Jinak nemám co dodat.

JiKo
01. 10. 2000
Dát tip
Dobrý, akorát 3 sloka dvakrát slovo věděla - to nemám rád.

Jákob
01. 10. 2000
Dát tip
je to hezké a ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru