Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolo

03. 09. 2004
4
0
1751
Autor
Mortimer

Trochu jsem si zaexperimentoval....:)

Seděl a nepřítomně zíral do prázdna. Písek na zemi ho nepříjemně škrábal do chodidel a mříž okolo něj se stříbřitě leskla. Dostal žízeň. Mátožně se zvedl a došel k nádobce s vodou. Trochu se napil. Voda byla bez chuti a slabě páchla chlorem. Bylo mu to jedno. Znovu se posadil a pohledem bloumal po zamřížované krajině. Usnul.

 

Otevřel oči a posadil se. Chtěl se rozhlédnout kolem ale Něco mu v tom zabránilo. Jeho pohled se na Tom zasekl. Přišoural se k Tomu blíž. Vypadalo To jako buben na podpěře ale kdesi v hloubi duše věděl co To je.Kolo.

Sáhl na to a Kolo se jemně pootočilo. Fascinovaně do něj vlezl. Málem upadl, Kolo se pod jeho pohyby začalo hýbat. Pomalu se rozešel, Kolo odpovídalo stejně rychlým otáčením. Navíc začalo tiše vrzat. Rozeběhl se. Ocelová konstrukce Kola se rozvířila a hodila mu do obličeje lesklé fazety světla. Zrychlil. Odlesky se probily do očí, do hlavy, do mozku. Opět zrychlil, těžce popadal dech. V hlavě mu vířilo jedno slovo, tisíckrát opakované jemným vrněním železné stěny před ním. Rychleji, rychleji,   RYCHLEJI !!! Zrychlil...

 

Obtloustlý chlapec chvíli pozoroval křečka jak běhá v nové hračce, kterou mu tam dal. Povzdechl si a otočil se. Pomalu přistoupil k rotopedu v koutě a sedl si na něj. Začal šlapat. Na displeji se rozsvítily číslice, kalorie spálené pohybem mu kmitaly před očima. Díval se na ně rozšířenýma očima. Hodnoty se do obličeje křičely jedno slovo, tisíckrát opakované. Rychleji, rychleji, RYCHLEJI !!! Zrychlil...
wišně
13. 10. 2005
Dát tip
trochu mě překvapilo to s tím křečkem, nečekala jsem to. také mě napadlo, že to budu nějaký vězeň. i když zvířátko v kleci je svým způsobem taky vězeň. hezký =)

Blue_mode
09. 11. 2004
Dát tip
fajn :o)

StvN
07. 09. 2004
Dát tip
Pointu a myšlenku počítám za dobré, avšak napsané to není moc povedeně.

Sid
04. 09. 2004
Dát tip
Povedené, má to styl. Jen tak dál... rychleji, rychleji =D!

Alimra
03. 09. 2004
Dát tip
nejdřív jsem myslela, že to bude vězeň...a on křeček !!! :)

Vespa
03. 09. 2004
Dát tip
wow, tomu já říkam překvápko! TIP a ještě osobní gratulace!

BLU
03. 09. 2004
Dát tip
když jsem to četla podruhý, divila jsem se, že mě to nenapadlo hned... bezva!

fungus2
03. 09. 2004
Dát tip
Povedené. Zaujalo mě to. TIP

a2a2a
03. 09. 2004
Dát tip
Hezký nápad, stručně a přitom pěkně napsáno, ten závěr možná mohl být stručnější, já bych tam možná vypustil to slůvko zrychlil na konci odstvců, trochu je tam podle mne nadbytečné, ale ten nápad i zpracování jsou opravdu povedené.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru