Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve vypůjčeném pokoji

02. 10. 2000
2
0
1626
Autor
Kudlanka

Promiňte...

Bůh pláče z nudících se mraků a dívka, jež stala se ženou z klína. A ten, kdo v ní zabil anděla, cítí, jak mu v rozkroku vadne muž. Ona vidí, jak na stole vadnou fialky. On usíná. Něco v ní umírá. Tolik zmaru. Pro chvilku… Čeho?
Kvetina
03. 10. 2000
Dát tip
Děkuji Miracleionovi za rytířský výpad.

Carodej
02. 10. 2000
Dát tip
Prominu, až na to slovo vadnout, která tam máš dvakrát za sebou a bije do očí. Jinak je to pěkné.

Kudlanka
02. 10. 2000
Dát tip
Je to tam schválně, aby byl vidět ten kontrast květina/penis, támhle umírají něžné květy, tady splaskává erekce. Aby ten chlap vypadal jako prasák! Doufám, že se to povedlo.

pjer
02. 10. 2000
Dát tip
To je schvalne, ne? To takhle citi kazda? To je tedy dost smutny...

Mámalibor
02. 10. 2000
Dát tip
to se musí dělat jenom z lásky a potom to chutná třeba i po ..... nekonečnu!

djPes
02. 10. 2000
Dát tip
"dívka, jež stala se ženou z klína" je skvělý obrat. Sakra a proč je ten chlap prasák? Není-li to znásilnění, je to dobrovolný akt dvou svobodných svéprávných jedinců. Bez lásky je to ovšem velmi trpká a hořká zkušenost. Jinak takhle neumírá něžný květ - takhle se rozvíjí poupátko do plného květu ženství.

Kvetina
02. 10. 2000
Dát tip
Že takové sentimentální cancy vůbec čtete...

zirafka
02. 10. 2000
Dát tip
Me se to taky libi... jen ten kontrast jsem nepochopila... spis mi to prislo rusivy, jako Carodejovi

Miracleion
02. 10. 2000
Dát tip
Teď se nás, co to čteme, a Kudlanky zastanu a navezu se (ale jenom gentlemansky) do Kvetiny. Tak dávejte pozor... Ano, rádi čteme sentimentální cancy, protože to nám stále ještě v technokraticko-konzumní společnosti nabízí optimistickou naději ve stabilitu nadřazenosti citu a emocí nad bezbarvostí, konformitou vyprahlosti a citovou sterilitou. Věřím, že právě proto čteme a píšeme poezii, nejen my, zde na Písmáku, ale všichni lidé na světě tam i zpět v čase, právě proto, že akcentujeme to, co v nás je lidského, například pocit zmaru ve chvíli, kdy nám dá svědomí zakusit, jak hořce chutná nadvláda chtíče nad citem. To lidské v nás stále bojuje s naší podstatou z prachu a hlíny (a jak již řekl Platon "soma sema" tj. tělo hrobem duše) a tento boj se zrcadlí právě v poezii. Proto nechápu, co vlastně na písmáku hledáš, když nazýváš poezii sentimentálními cancy... Promiň, že jsem se tak rozepsal, ale cítím to jako útok na podstatu toho v co věřím. Jinak báseň se mi líbí a dávám tip. :-) Good job Kudlanka!!!

Miracleion
02. 10. 2000
Dát tip
Ja ten kontrast pochopil, alespoň si to myslim. Baseň mi připadá super, protože se, ač opačného pohlaví, s pocity z ní dokážu ztotožnit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru