Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Všechno zahodit

02. 10. 2000
0
0
1788
Autor
Barka

Tohle je jen pocit, další, který občas překvapí, další který je potřeba jen tak hodit na papír. Pak je to krásnější - zbavila jsem se ho :-)))).

Chtěla bych mít tvoje ruce, co se budou dotýkat toho, co je jejich, Chtěla bych cítít teplo toho, co jen můžu chtít, a přitom mám strach, strach, kterého se toužím zbavit. Potkávám spoustu lidí, co mi radí, co říkají, zahoď ho, postav se mu, uděláš líp. Ale já? Nechci ublížit, ublížit sobě, tobě, jemu, nechci nikomu. Vždyť k čemu je rozdávání bolesti? K čemu je rozdávání utrpení? Občas mám pocit, že to co mám, je promarněný kousek pár let, je to ten strach, který křičí. Říká, že jednou se probudím a budu mít krůpěje v očích, říká, že bude jen strach z toho, proč jsem to promarnila, říká všechno, co já se bojím říct.
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Všechno zahodit: no nevím: za 1. pof, za 2. zase je to spíš struktrurně prozaické, 3. to s tím papírem v prologu: taky jsem to dělával, ale dle mně je vhodněkší to pak zahodit, ulehčí se Ti Pývý: proč Ti vadí otázky v básních? já sám je používám, myslím že do poesie otazníky patří ... nevím, co na tomhle dílku shledává socialistně realistického, vysvětli, prosím m.

PetrViP
28. 11. 2000
Dát tip
no, těžko vysvětlovat... ono když jsem si to přečetl tedka po druhý, tak se mě to zdálo zase jiný, ale zase ne tak špatný (hm, asi jsem vstal levou nohou;-)... mluvil jsem o tom s Břízou: jak tady skáčeš z autora na autora, tak vlastně střídáš všechny možný nálady a osibitý přístupy k papíru, takže se ti potom věci zdaj jiný než jsou, jestli mi rozumíš... (proto uznávám princip čtení sbírky na papíře, když přečteš autora celistvýho, pak můžeš říct, žes to pochopil - totiž, pak ti nepříjdou určitý věci divný nebo podezřelý nebo jaký a nezarášíš se tam nad věcma tady toho typu. je tam zachycena ta osobitist! z toho tedy vyplývá, že někdy napíšu kritiku takovou, jakou bych v reálu řekl jinak...

PetrViP
03. 10. 2000
Dát tip
mě vždycky deprimujou otázky v básni (typu: a k čemu/k čemu ta duše vlastně je), to je něco, co nemám rád, ba přímo nesnáším - asi mi to připomíná nějaký napodobení komunistickejch básníku, nebo fakt nevim (ale to je vesměs osobní postřech) Jinak ta báseň - jo, pěkný, dobrej kontrast - kontrasty a pointy já v básních rád, někdy až moc. Ale na tip tomu asi ještě něco chybí.

Jákob
03. 10. 2000
Dát tip
neboj

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru