Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ujetí rodiče :-))

11. 09. 2004
0
0
882
Autor
J_M_H

Jenom si vylejvám srdce :-)) Jsem si jistej, že to nebude mít žádnou pořádnou formu, spoustu chyb atd., ale mě jde hlavně o obsah :-))))

Už pěkných pár měsíců chodím s jednou moc fajn slečnou, která je hezká, milá, ohromě upřímná a inteligentní..., rozumíme si úplně ve všem a tak otevřenej vztah jako je mezi náma by nám asi mohl kde kdo závidět...

Jenže v životě už to tak bývá, že nic není dokonalé. A bohužel i náš vztah s mou přítelkyní, má jednou obrovské ALE a tím jsou její rodiče!

Opravdu, už od doby, kdy jsem s ní měl druhou schůzku, mi přišlo, že u nich doma "asi nebude všechno úplně v pohodě".

Přítelkyni je 19 let a i přes to se musí doma ptát svojí matky, jestli může ven a k tomu jí vždycky musí nahlásit s kým, kam, co tam budou dělat atd. a až po tom všem může milostivě odejít v časovém limitu, který udává její matinka.

Ale aby toho nebylo ještě málo, tak jejich domácnost vypadá tak, že každej (její otec, matka a malá sestra) doma všechno nechá tak, jak mu to odpadne od ruky, nikdo po sobě nic neuklízí a dokonce ani její ctihodná máti nemá doma jinou povinost než je doplňování již tak značných tukových vrstev u sledování laciných telenovel.

A "poviností" mojí přítelkyně je, aby bylo vždy všechno uklizeno a vysmejčeno, jinak následuje ze strany rodičů docela drsné nadávání a vyhrožování vyhozením z domu....

Opravdu zajímavé je, že si při těchto výstupech neberou servítky. Sám jsem byl svědkem toho, jak po 6ti hodinovém nepřetržitém uklízení všeho možného, se tam najednou přiřítila z práce její matka a strašně ji seřvala, že nestihla ještě při tom všem upéct buchty a to klidně přede mnou... takže nechci ani domýšlet jak to musí vypadat, když tam nikdo cizí není...

Další skvělou "perličkou" je například fakt, že moje přítelkyně má zakázené brát antikoncepci a když jí to matka někde najde, tak to okamžitě vyhodí a následuje její další monolog přesahující hlasitost pár stovek decibelů...

Samozřejmě chování jejich rodičů ke mě je taky "vzorové", když vás někdo o něco žádá stylem připomínající rozkaz, tak kohokoli jinýho bych poslal do patřičných míst, ale říkal jsem si, že to jsou rodiče, mojí přítelkyně, tak můžu pár věcí "zkousnout"

Ovšem těch "pár věcí" ke zkousnutí se změnilo později tak na miliardu a navíc, když pak matinka mojí přítelkyně začala mít na mě docela hrubě urážející sexistické narážky, to tedy už byla opravdu síla - jak by řekl Mrazík: "Síla přesilná, mrazivá!" :-)

Všechno nakonec vyvrcholilo před pár týdny, kdy už jsem to konečně při jednom takovém "ostrém střetu" nevydržel a prostě a jednoduše řekl, že víckrát se tam už neoběvím, s těma lidma, kteří se chovají spíš jako divoká zvěř už taky v životě mluvit nemusím a na nějaký další věci, co budou v budoucnu ode mě pochtívat taky házím bobek :-))

 

Tohle považuju za nejlepší řešení, který jsem měl udělat už dávno a každýmu jen doporučuju, pokud se dostane do podobné situace jako já... Vztahy s rodiči jsou sice prý důležitý, ale jaksi né za každou cenu...

 

 

 

Ted by mě jenom zajímalo, jestli někdo z vás neví o domově důchodců, kde by měli pořádnej tvrdej režim, sadisticky zaměřenej personál a žádný výtahy - jenom hromady schodů!!! :-)) Protože za pár let bych potřeboval do takového zařízení dvě místenky :-))) Snad by tam těm nově příchozím vrátili alespoň polovinu toho utrpení, jaké oni způsobili svým dětem! // to je samozřejmě vtip :-)))

 

Pokud někdo máte podobný zkušenosti, dost by mě to zajímalo a klidně napište do kritik, rád bych věděl, jestli je tohle případ "běžné české domácnosti" a jen jsem to nevěděl, nebo jestli je to světové unikum (odhaduju, že spíš to bude druhá možnost :-))))

 


Neschovávej si ty "nejlepší věci" a pojď s nima naveřejnost. Když už, tak alespoň pomůžeš ostatním...

J_M_H
13. 09. 2004
Dát tip
To si piš, že je to tak, jak jsem to napsal... a to jsem ještě ty nejlepší věci vynechal, protože to už by tomu asi fakt nikdo nevěřil... (já taky ne, kdybych to neviděl na vlastní oči... :-(( )

StvN
13. 09. 2004
Dát tip
Hele to je prostě smůla. Jáse podobným lidem z povahy vyhýbám a neznám nic rozumnějšího. Holka má asi smůlu, na druhou stranu není nejmladší a pokud jste oba z Olomouce, není problém jít studovat do Prahy a zařídit se po svém.

StvN
12. 09. 2004
Dát tip
Na to se nedá nic namítnout. Jak se kdo zachová asi záleží na povaze, rozhodně bych to ale slečně nepřičítal k "dobru". Pokud se s takovýma lidma nedá mluvit, je lepší s nimi nemluvit a k nim nechodit a slečně doporučit, aby němě sklízela, co oni dávají a včas vypadla z domu. Nebo je můžeš zabít.

To zabití se jeví jako nejinteligentnější. Ale ne abys to dělal sám! Musíš jít s dobou a najmout si na to nezletilý děti. Jinak si myslim, že takovýhle rodiče, to musí bejt pěkně na hovno. Sám jsem to naštěstí nikdy nezažil a po tomhle přečtení doufám, že taky nikdy nezažiju. Jestli je to ovšem tak, jak jsi napsal.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru