Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

LIARS Dont want your corn they want your children !!!

13. 09. 2004
1
0
1175

Kolikrát už se v hudebním ovzduší vznášel pach revoluce? Kolik už tu bylo těch zaručeně nejprogresivnějších spasitelů novodobýho rocku ?! Těžko řít... Jsou Liars ten pravý ansámbl, který zaplní všechny potřebný trhliny... ?! Těžko říct ... ... ale mohl by.


Přemýšlim, co tyhle tři kluky, tyhle tři lháře tolik bestiálního spojuje a katapultuje orgie drásavýho břinčení a řinčení, supění a úpění až do nebeských výšin.. Snad jejich matky kdysi v minulosti v potemnělém koutu hlubokého sklepa společně znásilnil stejný bezdomovec, snad se stali obětmi tajných experimentů s neuronovými štěpy, únosu mimozemskými bytostmi,... slovy agenta Muldera, "odpověď je někde tam venku" a obyčejný člověk může jen žasnout a dohadovat se.

Neni to dlouho, co se v NY sešli jako parta hudbymilných studentů umění - pár let zpátky.. Neni to vůbec dlouho, co vydali první desku, nápadný debut - They Threw Us All In A Trench se jmenovala - pár let zpátky...ale tou hordou lačných pazourů, jež za sebou zanechala, jako by se času vysmívali přímo do tváře ! 'Upis Mute, spolupráce s Nickem Cavem na jedné straně a The Blood Brothers ( mmch právě se vyhřívajících na hc výslunní v očekávání nového počinu "Crimes") na straně druhé,.. už to jistě značí nepsaný příslib pořádného zářezu do pažby pomalu tlejícího indie podsvětí.

Uvažímě-li vlnu dance-punku, experimentálního rocku a s Liars často spojovanýho "noir-wave", nedá se říct, že by They Threw Us All In A Trech a stejně tak jejich druhý studiový album They Were Wrong So We Drowned, prý silně ovlivný experimentální elektronikou typu Matmos, byly tolik mimoběžnými hudebními úkazy. Přesto, v rámci stylu a celomuzikálního čím dál citelnějšího úpadku, jsou Liars neoddiskutovatelnými samorosty. Jejich kouzlo tkví totiž v jejich uvěřitelnosti, v uchylný suverénnosti přibližující se formátu takových geniálních chuligánů jako Mike Patton, s jakou vám na tácu servírují svý čarodějnický psychedelický guláše. Jejich síla je vázaná v jejich zběsilosti přetřený notnou dávkou přitažlivýho nihilismu. V tom krůčku napřed, který si před váma nikdy nezapomenou udržet, aby vás mohli pokaždý dostat.. znovu a znovu

Jen si dejte dávku geniální přízemnosti, jen se nechte na chvíli přimět zešílet, ... kontrolovaný smyslů-zbavení, řízená meditace,...
Nestyďte se,  poznejte sami sebe ...


cufktish
13. 09. 2004
Dát tip
to musím slyšet!!! díky... /t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru