Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nečekané zjištění 2.díl – Výprava do neznáma

14. 09. 2004
0
0
1726
Autor
Wedge

Tak a mam tu další díl.

Cheyenská základna – prostor brány 8:05

 

Sonda pomalu projela bránou a všichni už nedočkavě čekali, co se objeví na monitoru v řídící místnosti. "Přijímáme signál ze sondy" oznámila Cartrová. Napínavé ticho bylo velice depresivní. Všichni teď sledovali televizní obrazovku. Obrazovka se začala rozjasňovat, viděli planinu, která byla před bránou a okolí uzavíral les. Na planině se něco dělo, ale obraz byl matný. „Zkusím to vyjasnit“  řekla Cartrová. Obraz byl jasnější a na planině se n yní dalo rozeznat zadávací zařízení. „Musíme se přiblížit“  poznamenal Jonas a sonda se pomalu rozjela kupředu. Nyní viděli mnohem lépe. Okolo zadávacího zařízení byla barikáda a okolo prolítávaly střely podobné té, která prorazila Irris, až na to, že byli menší. „Uzavřete Irris!“ rozkázal Hammond. „Proč pane?“ zeptal se Jack. „Nemám potvrzeno, že ty střely nemůžou procházet červí dírou proti proudu“ odpověděl Hammond. Irris se uzavřela a všichni se opět soustředili na obrazovku. Nyní bylo možno rozpoznat jednotlivé postavy. Na planině zřejmě probíhal zuřivý boj. Na první pohled bylo poznat, že ti uprostřed jsou ze všech stran obklíčeni. Z ničeho nic se objevila větší střela, která zničila opevnění blíže k bráně. „Podobná střela proletěla Irris.“ poznamenal Tiel‘c. Ale pozornost všech se nyní soustředila na několik odvážných vojáků, kteří vyběhli z opevnění a běželi k sondě. Jakmile se k ní dostali, tak jí zvedli a nesli k opevnění. „Zřejmě ji použijí k opravě svého opevnění.“ ozvalo se odněkud z davu. Nyní již byli asi 5 metrů od opevnění. Jonas pustil zvuk. Slyšeli, jak okolo proletují střely, a pak uslyšeli explozi a asi jednoho z vojáků: „Sakra to bylo blízko. No tak dělejte chlapi!“ z opevnění jim vyběhli vstříc 2 vojáci se zbraněmi, které nikdy neviděli a začali z nich pálit do okolí. Sonda nyní byla umístěna do opevnění. „Doufám, že si všimnou té krabičky.“ poznamenal Jack (každé zařízení, které bylo posláno bránou mělo krabici se základními údaji o lidské rase). A opravdu, jeden z vojáků si všimnul věcí, které byly na sondě a začali je sundávat. A v tom nad nimi něco proletělo a to bylo poslední co kamera zachytila. Kamera byla zničena a brána se uzavřela. „SG-1 do zasedačky.“ přikázal Hammond.

 

O 5 minut později v zasedačce.

 

Poté co se znovu podívali na záběr ze sondy, všichni uznali, že obráncům se musí pomoci. „OK,  za hodinu nástup u hvězdné brány. Rozchod!“ukončil vyhodnocování generál. A šel do své kanceláře informovat prezidenta. Celá základna byla na nohou. To, co se stalo, věděla do 5 minut celá základna.Všichni chtěli vidět to, co se stalo v jiné galaxii. Po celé základně běžely dokola neustále stejné záběry, které pořídila sonda. Vojáci rozmlouvali, kdo to je, jestli jsou pod palbou Goa’ldů a spoustu dalších verzí. SG-1 se mezitím připravovala na misi. V jednu chvíli to vypadalo, že na misi půjdou všechny SG týmy, které jsou na základně, ale Jack prohlásil, že by tak na sebe upoutaly pozornost. Nyní chybělo už jen 15 minut do odchodu.

 

Cheyenská základna – prostor brány 9:59

 

„6. symbol zadán … 7. symbol zadán … 8. symbol zadán – start“vypadalo to jako normální aktivace brány, ale mnoho věcí byla jiných …

SG-1 máte zelenou“oznámil Hammond. Všichni zasalutovali a proběhli bránou. Průlet bránou byl 5x delší než obvykle a po vynoření na druhé straně byli kompletně zmrzlí no kost, ale neměli čas dělat nic jiného, než co nejrychleji utíkat k opevnění, odkud jedině na ně nestříleli a otevírali pro ně kus opevnění. Vzdálenost mezi bránou byla delší, než čekali, ale přesto jen tak- tak se jim podařilo vběhnout dovnitř opevnění a škvíra se ihned zavřela.

 

Konec druhého dílu.

 

Máte mnoho otázek? Na několik z nich se dozvíte odpověď v příštím díle.


Wedge
14. 09. 2004
Dát tip
Tak co?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru