Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Švestky

17. 09. 2004
4
12
4425
Autor
Sybian

Před chvílí jsem se zaradoval.
Jako malé dítě.

 

Objevil jsem na misce velikánské švestky. Ty od sousedů. Jsou prostě nejlepší. Však jsem zrovna včera nenápadně šátral u plotu, jestli nějaká nehupsla k nám do trávy.


Asi nám jich pár usypali. To možná jak mě viděli. Zlatí lidé to jsou, ti naši sousedé. Sotva zahlédnou, jak smutně rozhrnuji špičkou boty trávu u plotu, hned je jim jasné, co tam hledám. Však oni dobře ví, že je mám moc rád. Myslím ty švestky. 

 

No možná že to vlastně nejsou tak úplně přesně švestky. Asi jestli to nejsou nějaké takové ty švestko-blumy nebo tak něco. Já se v tom nevyznám a zkoumat to nebudu. Jednoduše, jsou modré, velké a každopádně tak sladké, že mě pak vždycky bolí břicho, jak se od nich nemůžu odtrhnout.

 

Uloupil jsem misku ze stolu a sedl si s ní pohodlně do křesla. Už už jsem si chtěl začít pochutnávat, a tu jsem se zarazil. Ne, ještě to není ono! Sice se mi moc nechtělo, ale co bych pro sebe neudělal, že? Zvedl jsem se a přistrčil před křeslo židli. To abych si na ni mohl položit spokojeně nohy, až usednu, a pustim se s chutí do švestek. Tedy možná, že jsou to nějaké švestko-blumy, ani vlastně pořádně nevím. 

 

Teď to bylo všechno úplně bez chyby. Nikdo doma, klid, já spokojeně v křesle, nohy nahoře, miska se švestkami v klíně a ... a zarazil jsem se znovu. Ještě na něco jsem zapomněl. Ufff! Tak, znovu vstát, rychle přiskočit k přehrávači, zkontrolovat cédéčko, jestli je tam ta správná muzika, stisknout Play a šup zpátky do křesla! Konečně jsem se zalíbením začal očima vybírat tu první, kterou dnes slupnu. Zlatí lidé to jsou, ti naši sousedé.

 

Najednou mě něco začalo vrtat hlavou. Co to bylo za auto, které večer zaparkovalo u vedlejšího domu? Vzal jsem švestku jako vždy mezi prsty a stisknul. Rozevřela se a já zašátral dovnitř. Vydloubl pecku, držel ji v jedné ruce a v druhé voňavou lahodnou dužninu. Jen se zakousnout. Hm hm, s tím autem je to stejně divné. Kdo to mohl být? a takhle pozde večer?

 

"Auuuuu!!!" .... rozlehlo se bytem.

 

Co myslíte, že se v tu chvíli asi tak stalo?


Víte to?


12 názorů

ale zaujal mě ten urostlý bratr... co? :oD

Sybian
04. 09. 2007
Dát tip
no, pres rok asi tak :o)) nu jo, tohle cely byl jenom takovej blabol pro legraci

hezky si je tu napínal :o)

Sybian
10. 08. 2007
Dát tip
No jak na frak? Takovej dovopravdicky pravdivej konec a prej na frak :o) Taky ti odpoustim. A to jen diky tomu, ze Florida - Filadelphia po osmem inningu zatím 2:2, takže ještě to ještě není úplně ztraceno /má vyhrát Florida/. Ale běda jak prohrajou! :o))

alina
09. 08. 2007
Dát tip
no, Tys tomu konci tedy dal na frak :o)) A jsem schopná Ti ho odpustit jen díky tomu, že jsem si zrovna na čtení vyhrábla v poličce Otu Pavla :))

Sybian
27. 03. 2007
Dát tip
ale rybarsky holinky nema teda ... )))

LadySyberia
27. 03. 2007
Dát tip
ja táááááák:-)))!

Sybian
27. 03. 2007
Dát tip
Taklenc - brachu mam, vysokej taky je ...

LadySyberia
26. 03. 2007
Dát tip
aaaach...jsem klidná...akorát teď nebudu moct spát z dalšího důvodu...nevím, jestli jsi teď kecal nebo jestli je to fakt pravda:-)

Sybian
26. 03. 2007
Dát tip
No dobra, tak vam to reknu. Prisel totiz akorat bracha, co byl u reky na rybach. On meri skoro dva metry. A jak mame v tomhle pokoji atypicke nizsi dvere, tim padem i futra, tak se vzdycky binkne do hlavy ))). Fakt, tolikrat uz a vzdycky na to zapomene ... a lup! Obzvlast kdyz neco chytne. Se totiz rychle bezi pochlubit a blazene se usmiva, jak ho budou vsichni chvalit, ze ten pstruh ma nejmin dva metry. Rybar no, prastenej :o))

LadySyberia
26. 03. 2007
Dát tip
heeej...Sybiane...klidně si to vymysli ale já chci nějaký závěr. Jinak dnes nebudu moct 100%spát:-) *t

megahit
23. 03. 2007
Dát tip
tyyyyjo, tak nejdřív padne moje teorie o kousnutí do pecky a když teda pátrám co že to bylo tak zjistím, že nic nevypátrám, bo jsi to zapomněl a nadějě že by sis skoro po 3 letech vzpomněl asi není moc veliká...chumch :o/ tyyyjo, to je záhada, kam se hrabou všechny kruhy v obilí :o)

Sybian
05. 11. 2004
Dát tip
LaMou: no nevim, nevim prave, nic nevim ))

LaMouette
04. 11. 2004
Dát tip
jojo.... vis co ses?!?!?!.... jo.. tak presne to.. :-)))

leenai
08. 10. 2004
Dát tip
Tyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ******************************************************** ty si ale, víš! :)))

Sybian
02. 10. 2004
Dát tip
Mno, jsem byl nejaky cas mimo klavesnici, takze se rozhodne nehnevejte, ze jsem tak dlouho nerekl, co se stalo, prosim. dekuji. no ale ted mam jiny problem. ja sam uz si to totiz ted nepamatuju, jak to tehdy bylo a co ze se to vlastne stalo. no ja vim, ze mi neverite, ale at si lamu hlavu sebevic, fakt si nemuzu vzpomenout. tak to nechame navzdy otevrene, ne? ))

leenai
28. 09. 2004
Dát tip
tak už to konečně ŘEKNI!!!!!!!!!!!!!!

alina
20. 09. 2004
Dát tip
to teda nevím esi to vydržíííím ..... dupy dup ;)) .... nedočkavě tu stepuju beraními kopýtky... chodící otazník :)

JiKo
20. 09. 2004
Dát tip
Sousedka (krásná dcera sousedská přijela na prázdniny k babičce) přišla na návštěvu a tobě sklapla čelist, od ní jako dominový efekt sklapla dlaň a vylétnuvší pecka (tak jak jí střílejí děcka) zasáhla slečnu do oka. Díky tomu že oko bylo skleněné, se pecka pozvolně odrazila na zem. Místo seznámení s krásnou sousedkou jsi dostal facku a tvé auuuuu se rozlehlo po bytě Nic jiného mě nenapadlo :)))

aramis
20. 09. 2004
Dát tip
jiko: to bude najpravdepodobnejsie

Sybian
20. 09. 2004
Dát tip
JiKo: )))))))))))))))) i tak to mohlo byt. kdyz se tak zamyslim ... hele tys s ni mluvil ??

Mařka
20. 09. 2004
Dát tip
ha, ha, taky mě nic jiného nenapadlo, ale to je touhle dobou normální, ha ha

leenai
20. 09. 2004
Dát tip
Ou.... bolí mě hlava, jak přemýšlím, ale nic mě nenapadá, jen to auto mi teď leží v hlavě... možná jsi opravdu kousl v zamyšlení buď do pecky, nebo do prstu??? Tak se nenech přemlouvat a pověz co se stalo....

Dolente
20. 09. 2004
Dát tip
JiKo: Tvoje verze je fakt zajímavá, možná si přečtu nějaké z tvých dílek :o))))))

Alimra
20. 09. 2004
Dát tip
tou peckou si trefil zloděje :-)

alina
20. 09. 2004
Dát tip
..chjo ....... a je po skřítcích, tso? :o( ... fňuk ;)

Sybian
19. 09. 2004
Dát tip
Tak ja vam vsem povim co se stalo. ........ mno Ale jeste tyden s tim pockam, to uz vydrzite, ne? ))) Tak pratele, za tyden na stejnem miste, ve stejny cas! G.

Dolente
19. 09. 2004
Dát tip
Budu se těšit, snad napětím neprasknu :o)))))

Dolente
18. 09. 2004
Dát tip
Nevíme. Ale švestky rádi máme, tohle se mi líbí!! :o) *t

aramis
17. 09. 2004
Dát tip
takto rano je to na mna vela otazok :)

elfka_Sea
17. 09. 2004
Dát tip
kousl si místo do švestko-blumy do pecky????

Sybian
17. 09. 2004
Dát tip
elfi jeste nereknu, pockam, jeste jak ostatni budou hadat )))

Mařka
17. 09. 2004
Dát tip
Už nečekej! Mluf, mluf...

alina
17. 09. 2004
Dát tip
Sybi: ?... To "auuu" jsi neřval Ty, viď? Tys kousnul do švestkovýho skřítka, přiznej se?! On si usne na chvilenku v trávě, a šup, už ho někdo přisype ke švestkám na talíř. No, přiznejme si to upřímně, taky moh dopadnout hůř.. Moh sis ho všimnout až ve švestkovým knedlíku ;)) Achjooo, chuděra malej.. skřítek.. Doufám, žes mu tu modřinu pak pofoukal.. A pověděls mu nějakou pohádku? Nebo zazpíval písničku? To se musííí, víš .. aby ho ta bolístka přešla brzy. Mňam .. dostala jsem chuť na švestky ;))) *o*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru