Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přání (poslední v životě)

05. 10. 2000
0
0
1619
Autor
mulis

Tato báseň vyhrála narozeninový dort a taky prokletí: ta dívka, která mě poprosila, abych to napsal je už dva roky smutná, protože Jitka (viz. báseň) už dva roky není mezi námi.Prezentaci v pismaku beru jako vzpomínku.

Tobě přeji do života správnou volbu na rozcestí, nikdy osud Pierota, samou lásku, radost, štěstí. Vždycky v kapse cenný kov. Buď život tvůj krásná melodie. Ať používáš jen vstřícných slov, vše, co zlý, ať před tebou se skryje. Kéž lásku dá ti, pochopí tě korunní princ a nebo král. Buď rybář, co má plný sítě. Ať nejsi tam, kam vítr vál. Ze srdce přeji ti já, tvoje kamarádka, všechno nádherný a hlavně zdraví, ať naše přátelství nepřichází zkrátka a my jsme ty dvě, co vždycky slaví. Též básník chtěl by přát tobě, Jitko, bezstarostný smích. Vše, co psal, tak psal rád, trochu srdce dal do veršů svých.
Carodej
11. 10. 2000
Dát tip
...

Siminka
09. 10. 2000
Dát tip
Teď mě mrzí, že před čtyřmi lety jsem kamarádce nic nenapsala a ona umřela aniž by věděla, že bychom jí tak moc přáli žít.

Jákob
05. 10. 2000
Dát tip
k tomu nelze nic říct ( je hezké když si lidi vzpomenou )

Bix
05. 10. 2000
Dát tip
Krásne...kto by nechcel dostať takéto prianie ? Na spomienky naozaj netreba zabúdať...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru