Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

CO BUDE DÁL??

20. 09. 2004
1
0
1152
Autor
Lioneye

nevím jestli je to dobrý ale psala jsem to od srdce...

    Konečně přijde ze školy domů, naobědvá se a pak jde do svého pokoje. Je nervozní. Vezme si do svých hladkých rukou zrcátko. Nejdříve si zvýrazní oči černýma linkama, poté se na jijích víčkách objeví zelené stíny. Dále si napudruje nos a na rty nanese nenápadlou růžovou rtěnku. Obleče si svoje volný maskáče a tričko s NIRVANOU.

 

Je půl čtvrtý, naposled se podívá do zrcadla, obuje si své nové CONVERSKY a zamkne byt. Přijde na zastávku a nedočkave vyhlíží autobus č. 154. Dočká se. Nastoupí si a koukne se na hodinky, už tam měla bejt. .. čím blíž se dostává na to smluvené místo, tím víc se jí svírá žaludek, ruce se jí začínají klepat. Přijíždí k té zastávce, autobus zastaví a ona vystoupí.

 

Uvidí HO. Stojí pár metrů od ní a v rukou má noviny. Přijde k ní, pozdraví se a ON jí řekne: Moc ti to sluší“.   ONA se usměje a cítí jak zčervenala. Nastoupí do metra, povídají si a taky se smějou…jo, jasně hodně se smějou…Když mluví kouká se jí přímo do očí. Jejich kroky směřují do kina na nějakou komedii.

 

Je to jejich první rande. ON se s ní seznámil teprve před týdnem, když se svou nejlepší kámoškou jela do školy. Zrovna čekali na zastávce a vyhlíželi jednoho kluka co se jim moc líbí. Konečně se dočkali. Vystoupil z autobusu, ani okem o ně nezavadil, zapálil si cigaretu, upravil si hnědé dlouhé vlasy v culíku a s KYTAROU v ruce se vydal do školy..

 

Ale zpátky do kina..sedli si a film začal. Po hodině sledování jí dal ruku, přitiskli se k sobě. Srdce jí bušilo, ani ten film už nevnímala. Konec, happy end, závěrečné titulky. ONA se mu podívá do očí a začnou se líbat. …hodně dlouho.. Je štastná a ON snad taky.

 

Vyjdou ven, začalo pršet ale jim to vůbec nevadí. Vezme ji za ruku a zase se smějou. Vyprovodí ji až domu, naposled se políbí a rozloučí se. Přijde domu. Je unavená, zachumlá se do peřin a zasněně zavře oči, připomíná si celý dnešní den.

 

Ráno…probudí ji ten hnusném ton budíku. Vydá se na zastávku, tam už na ní čeká nej kámoška. Je to fakt dvojka..hned jí řekne co se včera stalo. Přijedou na další stanici, vystoupí a ONA ho spatří. Vezme jí za ruku, obejmou se a pořád si něco šeptají a smějou se. Ostatní jen tiše závidí…Je to naposled co se vidí, teda alspon pro tento týden. ON jede s kamarádem do Anglie.Uplynuly tři dny, pořád si psali smsky.

 

Ale potom se stalo něco s čim nikdy nepočítala, že se může stát. Seznámila se s Michalem,s klukem do kterého je už půl roku bláznivě zamilovaná, připadala si jako by se jí splnil ten největší sen.

Chodili spolu ven a Michal se do ní zamiloval. Na NĚJ uplne zapomnela. A nestál ji ani za to aby mu řekla z očí do očí, že chodí s někym jinym. Zmohla se jen na to  , že mu poslala smsku v které mu to všechno popravdě vysvetlila. ON už neodepsal…

 

Začali prázdniny, pomalu zjištovala,že Michal není takovej jako si ho vždycky představovala. Bylo jí to líto,ale rozcházet se s nim nechtěla. Vždyt na to čekala tak dlouho, celých těch 6 měsíců se na něj jen z dálky koukala a večer před spaním na něj myslela. A co ted? Chodí s nim,ale nemaj si spolu co říct, nemaj společný zájmy, nic je spolu nespojuje…

 

Tak to pokračovalo celé ty 2 měsíce prázdnin. Pořád častěji myslela na NĚJ,vzpomínala jak jim bylo spolu fajn. Jak si povídali, pořád se smáli…

Cestou do školy HO potkala. Konečně po tech 2 měsících. Hned k ní s úsměvem ve tváři přišel.

Ahoj, jsem rád že tě vidim“ ona se radostně usmála a byla štastná že na ní není vůbec naštvanej. Najednou když se mu zase po té dlouhé době podívala do očí, rozbušelo se jí srdce. Jeli společně do školy kam ONA chodí. „A jak sis užil prázdniny?“ zeptala se ho. ,,Měl jsem se skvěle, seznámil jsem se s jednou holkou, chodíme spolu, jsem opravdu štastnej.“ ONA se najednou zarazila, žaludek se jí sevřel a radost v jejim srdci okamžitě zmizela.

Ale navenek to skrývala a jen řekla ,,Tak to je super.“

-,, A co ty a Michal?“ zeptal se jí.

,,Jo dobrý,mám se s nim taky moc fajn.“ Zašeptala.

Rozloučili se a každy šel svou cestou do školy.

 

Když přišla domu. Nic a nikoho nevnímala, jen se zavřela do svého pokoje. Sedla si na postel a po tváři jí začali téct slzy. Vtom jí zapípal mobil, přišla smska. Byla od NĚJ- AHOJ, DOUFAM ZE TE NERUSIM. JEN JSEM TI CHTEL RICT,ZE JSEM RAD,ZE MAM TAK SKVELOU KAMOSKU JAKO JSI TY. PA J.

Uplynulo 14 dní, ONA se rozešla s Michalem. Michal se s ní přestal bavit, začal ji nenávidět.

 

Ted´ vždy když usíná, tak se těší na ráno a doufá že HO potká. Většinou se jí to splní. Jsou to opravdoví kámoši pro každou legraci. Ale ona si tajně přeje aby mohla vrátit čas, aby bylo všechno jako dřív, jenže na to už je nejspíš pozdě…nejde to..Sama sebe se ptá: ,,To ke mně opravdu už nic necítí?“  Dnes když se s ní loučil dal jí pusu na tvář. Celý den byla štěstím bez sebe. Je doma, neví co má dělat. Je sama,ale v jejím srdci někdo je a dlouho ještě bude, jenže on je ted´ s jinou. A štastnej…


Ka_9
22. 09. 2004
Dát tip
Je to dobrý-NIRVANU mám ráda! ,,povídaji si,taky se smějou...jo,jasně hodně se smějou´´-tak to je snad úplně nejlepší věta :)

Jeheheman
20. 09. 2004
Dát tip
Jsou dva druhy děl kterým dám tipa, ten první mám podle mého názoru naespornou literární kvalitu a druhý je mi zase blízko. Tohle je ten druhý případ.. Tak trochu ze života? Doufám, že ne úplně..:/ Nirvana, číny, kytára atp. do toho to kino, vztahy.. až na to , že nejsem mánička je mi to fakt hodně blízká směs toho co jsem třeba zažil, chtěl žažít a takových těch nenáročných jarních pocitů. Napsáno je to nenánáročnou formou, která se tady naprosto hodí a čte se to skoro samo. Už to moc okecávám, prostě se mi to moc líbí a tipa *

Lioneye
20. 09. 2004
Dát tip
Jeheheman --> moc díky, fakt jsi me potešil :)) hrozne mooooc

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru