Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poutˇová růže

22. 09. 2004
1
0
1375
Autor
Ka_9

Přijela poutˇ a já se těšil jako malý kluk.Na kolotoče,hlasitou hudbu ,na lákající výkřiky kolotočářů.Chystal jsem se vzít sebou i Janu-mou lásku.Pozvání přijala a o to bylo mé nadšení větší.Snil jsem o tom, jak jí vystřelím růži a ona mě obdaří svým zářivým úsměvem.Ale nejvíc,nejvíc ze všeho jsem se těšil na hrůzostrašně vyhlížející atrakci stojící opodál od všeho dění.Nejen pro mou oblibu v dobrodružství,ale hlavně protože jsem doufal,že mě v tom Jana nenechá samotného ...
Nadešel den na který jsem se tolik těšil.Vyzvedl jsem Janu a společně jsme se vydali na poutˇ.Hudba byla slyšet už zdálky.Poslušně jsem prošel kolem  všech obchodníků a zastavil se u každého stánku,který se Janě zdál jen trochu ,,sympatický’’.Když už jsme se nadějně blížily k ,,opravdové’’pouti dostala Jana chutˇna cukrovou vatu. Opět jsem jí vyhověl a vystál  dlouhou frontu na vatu.,,Umíš střílet?’’zeptala se když dojedla.Bez odpovědi jsem ji zavedl k  nejbližší střelnici,koupil tři střely a zeptal se:,,Tak která se ti líbí?’’usmála se a ukázala na malou červenou růži.Dvakrát jsem minul,ale napotřetí jsem sestřelil růži,kterou si přála.Poděkovala a dala si jí do vlasů.A pak jsem se rozhodl  oznámit jí svůj úmysl.Chvilku se zdráhala,ale nakonec stejně povolila jak jsem očekával a já už běžel ke kase pro dva lístky.Zasedli jsme na místa a čekali,až se zbytek atrakce zaplní.Po pěti minutách kolotočář usoudil,že jiný blázen na pouti není a uvedl atrakci do pohybu.Začali jsme se pohybovat do všech stran a já cítil jak se ke mně Jana strachy přimyká.Pak jsem uslyšel  jen strašnou ránu.Celá atrakce se zřítila k zemi.Dopadl jsem na zem a ucítil neuvěřitelnou bolest.Ztratil jsem vědomí a probral se až v nemocnici.
Otevřel jsem oči a uviděl bílý pláštˇprimáře.
,,Kde je Jana?’’zeptal jsem se okamžitě.Doktor mi podal ušmudlanou,potrhanou papírovou růži:,,Nepřežila to. Ta atrakce spadla na ni a rozdrtila jí lebku-na místě byla mrtvá.’’
Oči se mi zalili slzami... 

Pisces
27. 10. 2004
Dát tip
No, to mi přijde trošku sarkastický. těšíš se na pouť jak malej a pak? To mi moc nepřijde...nevím, reálný...

Jeheheman
01. 10. 2004
Dát tip
Po pěti minutách kolotočář usoudil,že jiný blázen na pouti není a uvedl atrakci do pohybu:))) ..zkus fejetony

I_v_a_n_k_a
01. 10. 2004
Dát tip
ten konec...to je hrozný...takhle skončit na pouti...ale konec si opravdu napsala mooooooc dobře a proto ti dám tip...za ten hroznej konec:-)

idle
23. 09. 2004
Dát tip
je to spíš takové odříkané než odvyprávěné, není v tom žádné napětí ani překvapení. prosím: za tečkami, čárkami a podobnou interpunkcí se píšou mezery.

angoisse
23. 09. 2004
Dát tip
Neznob se, ale nelíbilo se mi to. Není to nic výjimečného. Zopakuj si gramatiku (Oči se mi zalily..)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru