Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jednorožec

23. 09. 2004
0
0
719
Autor
Joanne

Já to ještě dopíšu. Jsem ve škole a píšu to potají, takže za pár dní to bude hotové... :o)

  Dusot kopyt do rozbahněné země. Hříva, tak bílá jako čerstvý sníh, vlající ve větru. Obrovské bílé skvostné tělo, ozářené podzimním sluncem. A dlouhý stříbrný roh blýskající se v studeném podzimu.

 

  Pan Dobrovský se spokojeně usmíval. Jemně svíral volant a pokoušel se zaplašit touhu, sešlápnout plyn ještě víc. Viděl obrovské jednorožcovo tělo, utíkající před ním a věděl, že má vyhráno. Jednorožci měli sice velikou výdrž, ale jeho džípu nestačí. Leda, že by jednorožec utekl někam, kam se s autem zaručeně nedostanete.

  Nevydržel to, sešlápnul plyn. Jel teď rychlostí 100 km/h po rozbahněné louce kdesi u hranic České republiky a Rakouska. Šilená touha polapit jednorožce, posledního jednorožce na světě, ho nikdy neopustila, spíš spoutala ještě víc. Teď , když byl, svému cíli tak blízko...

 

  Dva jednorožci se popásali a třetí stál a bedlivě pozoroval dění kolem. Musel být ostražitý. Byl jeden ze tří jednorožců, kteří přežili v Rakousku a tušil, že někde na světě někteří ještě musí být. Když si byl naprosto jistý, že jsou na pasece u lesa sami, sklonil hlavu a začal popásat čerstvou trávu. Jeho roh se zablýskl.

 

  Profesor Dobrovský přidal plyn.


angoisse
27. 09. 2004
Dát tip
Až to bude hotové, pošli mi prosím avi

Vespa
23. 09. 2004
Dát tip
az to dopises, posli mi avizo, rada bych to precetla cely, ztim ti k tomu nemam co rict

idle
23. 09. 2004
Dát tip
totéž platí u mě - zatím je to moc krátké na to, aby to člověk mohl nějak posoudit

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru