Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stánek s pocity

06. 10. 2000
2
0
2051
Autor
Barka

určitě by to takhle bylo hezké :-)))))......

Co prodávat úsměvy, když svět jich nemá, kolik měl by chtít, co prodat jenom jediný? Pak svět ten jeden bude mít. Co prodávat třeba iluze, vždyť skoro každému tak chybí, co prodat třeba jedinou? Pak jich bude mít více lidí. Mít takhle stánek s pocity a prodávat je světu, to bych pak lidi stavěla každého na jedinečnou metu. Přišel by chlapec, který snad, kuráže by měl pomálu. Já mohla bych mu vyprodat kurážný klobouk z korálů. Kdyby strach pak někdy měl, klobouk na hlavu by dal, kuráže by měl tolik, kolik chtěl a pořád se jen usmíval. Přišla by babka, které snad, chuť do života hodně schází. Té bych zas mohla vyprodat kytičku natrhanou ráno v mlází. Kdyby chuť jí zase scházela, kytičku k nosu by si dala, chuti by mohla rozdávat a pořád se jen usmívala. Přišlo by děvče, které snad, nemůže najít svojí lásku. Té bych zas mohla vyprodat do vlasů krásnou rudou pásku. Kdyby jí lásky nebylo, tu pásku do vlasů by dala, chlapců by za ní chodilo a pořád se jen usmívala. Přišlo by dítě, které snad, chtělo by něhy trošku víc, tomu bych mohla vyprodat pár mladých bílých holubic. Kdyby i potom chyběla mu něha, párek holubic k sobě by dalo, pak lásky plno kolem sebe a pořád se jen usmívalo. Přišel by kmet, který snad, nemůže s radostí už zavřít oči. Tomu bych mohla vyprodat, káču, co pořád se jen točí. Kdyby pak nerad někdy zas šel spát, káču k sobě by si dal, radosti přišlo by hned na stokrát a pořád se jen usmíval. Tak co mít stánek s pocity? Každý určitě něco by tak chtěl, všeho by byl pak dostatek, kdyby tenhle stánek s úsměvem se vystavěl. Ten, kdo by tam prodával, musel by pořád krásný úsměv mít, aby prodavačem v tomhle stánku, mohl s klidným srdcem být.
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*S-s-p: tak tohle je vážně výborný, moc se mi to líbí, odpouštím veškeré mnohé nesoulady formy, tohle má prostě nápad kouzlo a spád ... ťypťapám ... fakt se mi líbí ta část jak přicházejí různí lidé a ty jim dáváš lék na bolení duší ... jen mi není trochu jasné, jestli té dívčině pomůže, že za ní budou chlapci chodit, když mezi nimi třeba nebude žádný "Ten pravý" ... moc hezký, gratuluju m.

Jákob
07. 10. 2000
Dát tip
no jo kdyby .... a pak bychom se třeba z toho ani neradovali ...

Carodej
07. 10. 2000
Dát tip
Já bych chtěl pistáciovou zmrzku a horkou pusu k tomu:o)

Sly
07. 10. 2000
Dát tip
Postavil bych tam sluníčko. Nebo ohromný statný buk. Lidé by tam chodily a oni by jen stály a dělaly, že se dělají... Teď mě napadá, není jich tu už více od dob pradávných? Ale já bych v tom stánku prodávat nechtěl, nemám tolik síly. A stejně, každý svým prodovačem ve stánkui jest. Krásně se to četlo a co víc, je to hebké... TIP... K

chirurg
06. 10. 2000
Dát tip
Moc pěkné...koupím si jeden klobouk a nebo hned dva aď mám do zásoby...:-)))

ady
06. 10. 2000
Dát tip
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) učím se velice rychle, ale co nemám.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru