Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příliš pozdě

06. 10. 2000
3
0
3731

Nodobře,tak já ten konec upravím...

Trhl jsem sebou a probudil se. Příliš pozdě. Ze všech stran mne svíraly dřevěné stěny. Vlhkou tmu matně prosvěcovala zelenkavá fluorescence mého hnijícího těla. Maso bylo prolezlé červy. Ti nejtučnější spokojeně krkali v lebeční dutině. Ten nejhltavější se přejedl obsahu mých střev a potichu blinkal. Šumění pohybujícího se hmyzu čas od času přerušilo mlasknutí, když do kaluže hnisu na dně rakve spadl další kus prožrané, plísní pokryté kůže. V ústech jsem ucítil veselé rejdění mladých myšek. Jejich výkaly se prodíraly ušními bubínky a sypaly se ven jako sametový vodopád. V žaludku mi tlumeně zabublalo a roztrženou stěnou se draly ven proudy hnijících škrkavek. Nejraději bych do sebe nablil. Připadal jsem si hnusný, připadal jsem si odporný, připadal jsem si nevýslovně odpudivý. Skoro jako zaživa.
Inu, záleželo by na velikosti tága a na typu koulí, do kterých bych s ním bušil...

Dědouch
19. 10. 2000
Dát tip
Zřídka se vracím k věcem který už sem četl, natož k těm který jsem napsal :-)))Dám ti dobrej tip: Příští víkend u mě je návštěvou Papouch. Jestli ho chceš dostat živýho (nebo klidně mrtvýho...), přijeď do Říčan v pátek večer, pudem na kulečník a von pak bejvá malátnej...Hraju bezděrovej ve čtyři kule ale přizpůsobim se, papouchovi je to myslim jedno.

papouch
19. 10. 2000
Dát tip
Děd: jo, mně je to buřt, pro mě jsou vytvořena jiná koulečníková pravidla: pokud se trefím tágem do koule, mám bod Lovič: no kamarráde, já sice bejvám malátnej, ale jakmile cejtím maso, taxe proberu a koušu škrábu plivu klovu prskám! :-))

No jo Dědouchu, ale kdo ti to potom předčítá? Nebo to znáš nazpaměť?

Laďa
17. 10. 2000
Dát tip
Mně to příde dokonalý. Nevim, jak to Dědek nebo kdo dokázal, ale vůbec se mi z toho nechce zvracet, což bych u takového naturalismu čekala. Přijde mi to spíš tak příjemně poklidný, idylický (sakra, jak jsou tam ty iy). A poslední věta je bohužel jednou velkou pravdou týkající se spousty mrtvol i živol. Unikát.

Dědouch
17. 10. 2000
Dát tip
Laďuško znovu řikám: Já to NEBYL ! ( Píšu líp...)

Laďa
17. 10. 2000
Dát tip
Děduško, to uznávam (že píšeš líp), ale je mi celkem jedno, kdo to byl.

papouch
17. 10. 2000
Dát tip
Lovec: Já ten konec jako vtip bral, fakt. Proto mě zaráží, proč jsi ho změnil. A navíc, teď, když na to Lyryk upozornil, si to přečte mnoho dalších lidiček a jsou úplně mimo obraz, netuší o co gou. Co se týče souboje - já NEMÁM na to, abych soubojoval s kýmkoliv na písmáku. Má plytká, náhodou rýmující se dílka nepředstavují nic, snad jen vyvolají úsměv. Koneckonců - za celou dobu, co sem skromně přispívám se Lyrik nezmínil ani jednou ... :-))) ( von ani blbůstky nečte :-) Kéž bych uměl alespoň z desetiny psát tak jako třeba Dědek... (kterj FAKT píše líp, než ty :-)

Dědouch
17. 10. 2000
Dát tip
Von totiž Dědouch píše nejlíp na světě akorát vo tom nikdo kromě něj neví...Jojo, jak říká Vincent Venera: "když potřebuju něco ke čtení tak si to napíšu"...

proto
14. 10. 2000
Dát tip
"nevýslovně odpudivý, Skoro jako zaživa.." Věřím, že to má autobiografické prvky, ale uměleckou hodnotu se v tom neodvažuji hledat

Merle
12. 10. 2000
Dát tip
bohajeho... Děd,Pap++ BTW: lovec - pokud umíš číst, jistě sis všiml, že v úpravě děl je jasně napsané, že oprava nesmí změnit kontext, včetně dizkuze pod

JiKo
11. 10. 2000
Dát tip
Dědouch na hrad!

Miroslawek
11. 10. 2000
Dát tip
Dědouch for Präsident

Vio
11. 10. 2000
Dát tip
Vivat Dědouch!!!

Carodej
11. 10. 2000
Dát tip
Dědouch for Papouch!!!

papouch
11. 10. 2000
Dát tip
Lovec> to seš tak zbabělej, že se nedokážeš za svý dílo postavit? Proč jsi ten konec upravoval? Dosud jsem z toho měl legraci a vůbec mi nevadilo, že si ze mne utahuješ. ( a Bandaska taky) Ale už to sranda není, mermomocí se do mě navážíš... Já ale netuším, co jsem ti udělal, proč ti vadím. Každopádně žádnej souboj s tebo podnikat nebudu. Psát neumím, jediné, co je, tak mě občas napadají (snad) úsměvné slovní hříčky a rýmovánky. Dále se nehodlám touto věcí zahazovat. Dědek to napsal přenádherně. Pápáá.

Kvetina
11. 10. 2000
Dát tip
Hluboce smekám před odvahou papucha a dědoucha, kteří se hrdě postavili čelem úlisnému Lovci papuchů a dědouchů. Jistě si svým chrabrým postojem zajistíme místo v učebnicích dějepisu... :)

Můj milý papouchu, konec výše uvedené taškařice jsem změnil, protože původně byla myšlena jako vtip, ale měl jsem pocit, že tě uráží. A to jsem neměl v úmyslu. Respektuji, že ti to nemuselo připadat veselé. Nemám pocit, že bych se změnou konce dopustil něčeho zbabělého, pokud ty takový pocit máš,je ti přán. Dědouchův výpad mě trochu překvapil, zatím zůstával nad věcí. Inu, asi chvilková indispozice. Že se mnou nesouzní, to mě nesouží, asi jsme holt každý jinak naladěný. Ale vzájemného srovnávání bych se nerad vzdal. Vždyť jinak bude Písmák plný málo čtených příspěvků. Kolik je tady autorů? A jaká je obvyklá čtenost příspěvků? Napovím - skóre je 1520:50 (asi).

Dědouch
11. 10. 2000
Dát tip
vidíš, zas si nerozumíme. Opravdu vážně: prosím, urážky v mém textu chápej výhradně jako projev mého zjemnělého smyslu pro humor, nikoli jako výpad či útok tvým směrem. Byl bych rád abys toto věděl a pokud se tě cokoli dotklo, doopravdy se omlouvám! BTW: za svoji indispozici považuji ze všeho nejvíc tyhle řádky, nestává se mi často že píšu někomu opravdu vážně....

papouch
10. 10. 2000
Dát tip
Lovec> máš smůlu, Děd fakt píše líp. To tvý je jen popis hnusu bez invence. :)

Tos mě tedy, pobavil, papouchu. Vždyť jsem popisoval tebe... Dědova díla jsem četl. Lepší průměr. Rozhodně píše líp nežli ty, ale to na Písmáku dokáže skoro každý. Ale rozhodněme to jinak. Určeme si téma a každý z nás jej zracuje. Uvidíme, jak se to komu povede, co ty na to, opeřenče?

Dědouch
10. 10. 2000
Dát tip
Lovec papouchů : Ty prahňupe, to byla akorát přátelská provokace a tys předved že seš tup fakt. Pochopitelně nikdo nepíše líp než kdokoliv jinej. Každej píše jak žije a speciálně já sem poslední kdo by chtěl nějaký poměřování zavádět...Hluboce seru (pokud platila i mě) na tvou přátelskou nabídku "porovnat síly".Jednak proto že fakt psát neumim a druhak proto že bych si musel při něčom takovym připadat jak idiot což se naprosto neslučuje s mou zbytnělou ješitností.Předpokládám že i papouch tuto ve vší úctě kreténskou nabídku nevyslyší. Pokud tě fakt zajímá muj názor na tvý dílo (hih..), při pár věcech sem se pousmál ale jináč mě to moc nevzalo, nejseš první kdo píše tenhle druh legrace proti kterýmu (asi tě to překvapí) nic nemám, spíš naopak. Aby to bylo pro mě osobně zajímavý, musel bych za tim hnusem vidět vykukovat cosi, co neumim přesně definovat ale velmi přesně poznám když to chybí. Nejsem (chraňbůh) kritik, spíš "pocitář" a žiju s představou že ve věcech který se mi líběj existuje cosi jako "druhý sdělení", něco pod povrchem, namodulovaný na formu. Jaká ta forma je, jestli báseň lyrická veršovaná nebo polyhnus epický, na tom mi tolika nesejde jako na velmi subtilním pocitu určitýho "souznění" s autorem. To se v tvém případě nestalo což ovšem neznamená že "píšeš špatně"....znovu podotýkám že nejsem typ ochotnej cokoli a kohokoli obecně hodnotit...Doufám že teď už je ti to hajzle dovopravdy jasný a nebudeš na mne nadále dotírat. S přátelským pozdravem.......Dědouch

Vio
09. 10. 2000
Dát tip
Mám hádat, kdo je ten "Lovec papouchů"? Myslím, že nemusím... Viz JiKo...

Miroslawek
09. 10. 2000
Dát tip
Hmmm, kdyby to aspoň mělo nějakou úroveň. Tohle dokáže napsat každý ... i když vlastně nedokáže.

papouch
09. 10. 2000
Dát tip
hihi :-)) to je to se mnou až tak strašný?? :-) (...já bych si tipl na dědka ... Děde, přiznej se! :-)

Dědouch
09. 10. 2000
Dát tip
já to nebyl, papouchu. Píšu líp...

Kdepak, Dědouchu,nepíšeš. Je mi líto, ale spíš naopak.

proto
08. 10. 2000
Dát tip
nepochutnal jsem si :-)

JiKo
08. 10. 2000
Dát tip
Akorát zaplácáváte písmáka tisícema zbytečnejch nicků ...

Carodej
07. 10. 2000
Dát tip
Ten poslední odstavec to celý kazí. Zcela vážně.

Bandaska
07. 10. 2000
Dát tip
Myslím, že poslední odstavec zcela harmonicky zapadá do myšlenkové osnovy tohoto dekadentního briliantíku.

Musím zcela sebekriticky připustit, že je to vynikající reflexe.

O.S.to6
07. 10. 2000
Dát tip
Ja se bavim. Nevim, jak papouch, ale myslim, ze to taky prezije.. :o))

Kudlanka
07. 10. 2000
Dát tip
Jako fór je to super. Doufám, že se zasměje i papouch.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru