Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myšlenka

07. 10. 2000
1
0
2465
Autor
Barka

měla jsem v sobě strašný zmatek.........

Jedna ruka hledá druhou, zatím není - jednou budou. Jedna ruka hledá lidi, nechápe - tím víc se díví. Jedna ruka hledá tváře, nehoří - jen line záře. Našla ruka, našla tebe, chtěla by tě víc jak sebe. Umí se smát - i když je tma, umí se smát, čte tě, má tě rád. Teď říkáš ne - a předtím? Hledala jsi a chtěla ruce, chtěla lásku, tváře, lidi. Kdo chce ať se klidně diví. Stejně. Copak? Slovo je jen touha. Zmírá? Neumře. Slovo ne - touha ano. Proč touha? Zemře? Zemře! Vždyť říkám, neptej se - chce to - co dáš?!? Když nechceš nedávej! Máš lidi, ruce, tváře - úsměv? Nemáš nic. Jen si myslíš, že máš. Máš štěstí??? Máš??? Tak mi ho ukaž! Vidíš, nic nevidím! Tak neříkej! Ale já ho mám - chceš trošku? Já bych si vzala - dej! Nedáš? - Nepotřebuju!! Mám svoje. Ale chtěla jsem tvoje - alespoň kousek. Ty jsi ale! Tak si ho nech. Mám přihrádku na štěstí, mám přihrádku na lásku, mám přihrádku na všechno... Ty nemáš nic! - Nemáš přihrádky !!! Máš v tom zmatek! Co - no a - tak máš obsah. to já, kdybych měla obsah, dala bych ho do přihrádky. Obsah nebo přihrádka? - vyber si! Levá nebo pravá? Hezká nebo správná? Co je lepší??? Když máš přihrádku, chceš obsah, když máš obsah chceš přihrádku - A NEBO NECHCEŠ? Rty, zuby - úsměv? Ne - to je jen iluze. Směješ se? Nesměj! Nemáš proč! Kdyby se smál celý svět - ty se nesměj! Nechci to. Já chci ....chci.... ...chci třeba myšlenku. Vzala bych si jí, jenže jí asi nikdo nedá. Nemá ji navíc. Ani ty? Dej mi jí! Vidíš? A tos to slíbil! Tak ti jí dám já - Vem si! A ty ji nechceš. Nechceš nic! - ani mně nic neřekneš - prostě nechceš. A kdybych řekla já??? Je to jiný - těžší, smutnější - a nebo naopak? Mám se smát? Já budu, ale ty mi dej taky něco! Vítr, teplo, hru a vodu? Ne? Tak mi dej oheň, smutek, štěstí... Chci pocit, ne tebe. Chci teplo, ne léto. Chci mráz, ne zimu. Chci MYŠLENKU!!! Stydne - cítíš? Dej mi ruku! Nebo se jen dotkni. Ty nechceš??? Ne, chtěl bys víc - já neumím, nechci umět - tak poslouchej! Křičím, ale jsem zticha. Ptám se tě! Řekni mi slovo! Jedno - prosím. Řekni, že ne - že už nechceš lež? Lžu, naučili mě to. Tak odpověz, řekni - mlč. Co chce??? Nic už nic - ani SLOVO.
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Myšlenka: dost nehezký rýmování, přitom obsah teřba prvních dvou řádků je tak hezký a jemný ... jen mi přijde, nechtěla bys změnit formua psát jako kategorii Povídky ve formě dopisů? přijde mi to takový jako dopisy ... četlas někdy os Goetheho Utrpení mladého Werthera? ne-li, pka doporučuji přečíst ... těžkej boj, ale stojí to zato ... myslím, že forma dopisů by pro Tebe byla velmi vhodná m.

kalinka
08. 10. 2000
Dát tip
červená se line záře, červená se line záře, oooooo héééééj, ooo héééééj, hřeje ruce, barví tváře.....:o))) taking, taking, taking, ..... ničevo zděs

Koom
07. 10. 2000
Dát tip
Hmm, taky jsem v tom mel docela zmatek, musel jsem to cist pomalu, ale stalo to za to:-))))

Sly
07. 10. 2000
Dát tip
ouha - četla jsi od K. Hlaváčka báseň dva hlasy? ouha... viď že mi to někdy přiblížíš.

Barka
07. 10. 2000
Dát tip
Určitě přiblížím - neboj :-))))))). ...nečetla :-).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru