Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ankh

30. 09. 2004
2
0
2080

Bratříčku, tahle je jen pro tebe.Chtěla bych, abys i ty našel cestu k prameni.

Když jsem tě potkala poprvé, považovala jsem tě za širokou a špinavou řeku. Bála jsem se tě kvůli tvé hloubce a tmavé barvě vody. Potom jsem začala putovat proti proudu a najednou už jsi nebyl tak temný a občas jsi odrážel i zlaté odlesky slunce.

Postupně jsi se měnil ve stříbřitou říčku plnou ryb. Tehdy jsem v tobě poprvé smočila unavené nohy a tvá voda mi pomáhala zapomenout na dosavadní útrapy cesty. Na tvém druhém břehu se objevil poutník a tak jsme putovali dál spolu. Spolu, rozděleni i spojeni tebou, bez jediného slova, bez jediného doteku.

Po čase jsme došli až do hor, kde jsi se změnil v prudce pádící  a řvoucí bystřinu, nemilosrdně si razící svou cestu skalními soutěskami. Byl jsi nebezpečný, ale zároveň průzračný tak, že jsme viděli tvé dno poseté dokulata ohlazenými oblázky. A po dalších pár dnech už jsi byl tak úzký, že by stačilo natáhnout ruce... My však putovali dál, beze slova a bez doteku, jako dosud.

Pak jsi byl najednou mírným, tiše bublajícím potůčkem a my ucítili vůni pramene. Když jsme do něj oba vložili ruce a v chladné vodě se konečně setkali naše prsty, dotýkali jsme se zároveň tvého nitra. Když jsem tě ochutnala, poutník zmizel...

Vstoupil do mě. Poprvé jsem se vznesla a ucítila tisíce vůní země. Stal se ze mě vítr a já se konečně mohla rozletět vstříc mrakům. Už ne bezmocná a bezbranná. Díky Tobě 


synáček
17. 10. 2004
Dát tip
Taky pochopitelně nevím pro koho je... i když možná, že trochu tuším... nicméně ta alegorie je krásná... T*

Dolente
30. 09. 2004
Dát tip
No.. není to vzkaz pro mě, možná proto nechápu, ale jako takový se mi to ne že nelíbí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru