Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lidová

04. 10. 2004
0
0
1416
Autor
hlucho

Točily se prsty točily
sepnuté do klína
opakovaly pohyby
aby jim nebyla zima

 

Proudila krev proudila
zdobila se teplem
snad tyto chladné dny
nějak ve zdraví přejdem

 

Řekni, jak bude na jaře
na to je příliš brzo
točily se prsty točily
zbytek těla mrzlo

 


Líbí se mi, že je to celek. Začátek pevně souvisí s koncem, vidím pointu. Avšak do básně mi ještě něco chybí. Napříkla by bodlo, kdybys dodržel rytmus.

Jajoch
21. 10. 2004
Dát tip
Dobře - zkus Ti tady přepsat Tvoji věc...a schválně, jak to dopadne...:-) Lidová Točily se prsty Sepnuté do klína Opakování pohybů A zima skoro odchází Krev proudí tělem Teplem se zdobí Každá zima jednou skončí Každý zármutek vyléčí čas Kdo ví jak bude na jaře Na to je příliš brzy Točily se prsty A mrzl zbytek těla No fuuuj...to se mi zrovna zatraceně nepovedlo...ach jo. Ale prostě ani takovejhle věcí se neboj...:-) Až budu mít čas a lepší nápady, tak to zkusím znova...:-)

hlucho
20. 10. 2004
Dát tip
hmm možná máš pravdu, pár voných věcí jsem samozřejmě zkusil, no ale nevím nevím :-). Právě proto, že píšu pro sebe, se držím veršů - i když asi křečovitě, jak říkáš.

hlucho
19. 10. 2004
Dát tip
jo, je fakt, že se snažím hledat rýmy možná trochu násilně, ale chtěl bych, aby to alespoň jako básnička vypadalo. Ve volné formě by mi vyšel blábol téměř jistě - ne teda pro mě.

Jajoch
19. 10. 2004
Dát tip
No...je rozdíl blábol a blábol. Má-li to hlavu a patu...i když, ani takový věci někdy nejsou zapotřebí...:-) Přijde mi, že se těmi rýmy necháváš svazovat - nech to bejt! Ať si ten text čtenář přebere, jak chce. Piš pro sebe - to bych Ti poradil.

Jajoch
15. 10. 2004
Dát tip
Zase mi vadí, že se to stůj co stůj snaží tvářit jako rýmy a je to s tím takový všelijaký. Zkus něco volnýho, mohlo by to dopadnout zajímavěji - nápady Ti nechybí.

supizmus
06. 10. 2004
Dát tip
no, zajímavé. ten závěr tomu dal takovou vskutku mrazivou koncovku. jak by napsal jeden z našich bývalých profesorů: lze

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru