Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rub a líc

10. 10. 2004
0
0
1493
Autor
Danilka

Dny hořkou příchuť smutku mají, když jeden s druhým usínají, tam na hřbitově všeho dění, kde zbyde ti jen žal a snění.

 

Smutné bývá zatemnění, však ještě horší odhalení, že drápy k tobě vztáhla zloba, co nezná radost, potešení.

 

Když slunce zhasne, svět se změní, stačí pouhé okamžení a vše co kdysi krásné bylo, náhle už tu vůbec není.

 

Když tohle začně, máš chuť nebýt, usnout a už nevstát víc, když pro tebe tu druhý není, nepoznáš, že každý rub ma i svuj líc.


Danilka
15. 11. 2004
Dát tip
Tak tedy...dekuji Vam za Vase reakce. Yossie: Tvou omluvu neprijmam, neni totiz na miste omlouvat se za svuj nazor, mas plne pravo vnimat to, co jsem napsla, takovym zpusobem, jaky zde predkladas a ja ti za to dekuji. A par slov na vysvetlenou...Nepisu proto, aby se to nekomu libilo, pusobilo to na nej dobrym dojmem. Naprosto sobecky totiz pisi jen sama pro sebe, protoze je mi obcas neveselo (ostatne jako vsem) a mirne se z toho "vypsat" je pro mne to nejlepsi reseni. Pusobi-li to, jako predkladani strohych fakt, mozna to byl zamer. Mozna je predkladam sama sobe. Kdo vi... Nikomu ovsem svuj nazor nenutim:o) S pranim krasneho dne*D*

Yossie
13. 11. 2004
Dát tip
BlackRaven, ne, nemůžeme se shodnout. Diakritika mě nebere; klidně může psát autorka i bez ní, já jsem reagovala na to, že každý verš (můžu ponechat tohle označení, nevím, jak jinak pojmenovat ...) vyznívá samostatně. Jako by mi předkládala fakta ..., tím myslím něco, co je dané. Že nepopisuje své bolavo, které může vidět jakkoliv, do toho se nabourat nemohu ... Tohle v poesii už bylo. Pro mě jsou to obecné formule, které mi nic neříkají. Proto má reakce o sms - napsat do esemesky, poslat a konec. Nic víc. A také - snažit se pořád o protiklady, žena x muž, rub x líc. "Nesuďte obal, poznejte obsah." Takže už víš, co jsem tím chtěla říci? Nevím, jak vznikají nejlepší díla, dokonce je leckdy ani nepoznám. Byla bych ráda za nějakou přednášku, nejsem proti vzdělání. A také, BlackRaven, mohl bys mi napsat, jaký je obsah u této konkrétní básně? ---- Co je to deprese? "Odsoudit je lehké, posoudit a pochopit už ne!" Samozřejmě souhlasím. Dík za avi. Autorce se omlouvám.

johanne
11. 11. 2004
Dát tip
jsi jeden z největších umělců?

johanne
11. 11. 2004
Dát tip
a ještě k tomu obalu vs obsahu: je to o ničem, stačí?

johanne
20. 10. 2004
Dát tip
podle mne je to moc jednostrané - viz komentář Yossie. pocit, který je zanedlouho odplaven - tohle si občas prožije každý a nemá smysl zastavovat se nad každým textem, který z tohoho vzejde :o a v neposlední řadě si myslím, že bys to mohla rozčlenit do strof... je to detail a možná ne všem se to zdá podnětné, ale... popřemýšlej nad tím

Danilka
11. 10. 2004
Dát tip
Aby v mych "dilech" neschazela diakritika, musim je prepisovat v celkem kratkem case behem vyucovani. Doma nemam serizenou klavesnici, protoze mne odmita poslouchat. Timto se vsem potencionalnim ctenarum omlouvam a slibuji, ze postupem casu se budu snazit vse davat do poradku.

Yossie
10. 10. 2004
Dát tip
rýmy a nerýmy: zmatená jsem trochu připomnělo jen takové obecné poznatky a trochu sms rub a líc černá a bílá Nelíbí se mi. I smutek by mohl mít nějakou vznešenost.

Mar_15
10. 10. 2004
Dát tip
Mně se líbí, ale podobnost s sms je divná, to mi nesedí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru