Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SOUCIT(ná)

12. 10. 2004
2
0
1886

Z deníku 2...

SOUCIT(ná)

 

Proč se mě nikdo neptá

jak se mi wede?

Proč si nikdo nepamatuje

jaké jsem znamení v

Máyském horoskopu?

Proč mě lidé přehlíží a

proč bubny z mojí kůže

zní tak hrozně monotónně?

Proč nežiju v Irsku,

nebo Kanadě, nebo v Indii?

Proč mám rozcuchané vlasy?

Proč neodsuzuji nevěru,

i když na mě je páchána?

proč píšu dwojité vé,

když je to tak trapná originalita?

Proč mě struny vydrží déle, než jiným?

Newím...

Proč si pouštím pořád dokola

jedno a to samé cédéčko?

Proč si pláču pod svetrem?

Proč se bojím deseti tisíců?

Nééééwím...

Proč obdivuju brutální umělce,

co se nebojí křiknout do světa:

"Ano, já jsem as blázen..."

Proč kašlu, když ponožky nenosím?

Proč sedím v tureckém sedu?

Proč vás mám všechny rád?

Proč už jsem dávno nezačal posilovat?

Proč nemám rád porno?

Proč jsem tak zásadně proti discobarákům s

umělou mlhou?

Proč chci sedět v pokoji,

v mojem Vesmíru

a čerpat energii ze sošky Buddhy?

Proč je pro mě poezie víc než

Láska a Smrt?

Proč mi imponuje mhla a Tvoje nahý tělo?

A proč mám teď pocit

jako při návratu z Havany?

Proč mám nabitou devítku u hlavy?

Proč se nebojím nákazy

Ani Identifikační Destrukce Svědomí?

Proč zvracím po vodce a colou?

Proč mám chuť píchnout si savo do

pectoralis major?

Cosa nostra, pánové a dámy...

Ale použijte to v jednotném čískl,

času: navěky.

Těžké to těžké časy v hlavách našich.

A já i tak se ptám:

"Kde, sakra, je ten

?pud sebezáchovy?"

 

 

 


Já se neurazil!!! Je to naprostý opak, než to kdo pochopil. Je mi jedno, že se o mě nikdo nezajímá a tak o tom jen tak z legrace a z potřeby se k něčemu vyjádřit....píšu.

Yasmina
16. 10. 2004
Dát tip
Dobře, že uznáš, že to neni poe. Ale když to tam zařadíš, tak někdo, kdo chce dílko přečíst, tak si chce číst prostě tu poezii a taky jí tam očekává.... Kdybych si chtěla přečíst todleto, tak du někam mezi MIMO nebo Blbůstky...víš? Je to takový klamání:o) A ta kritika...no jestli ti příde vážná, tak se omlouvam, ale máš to tu předepsaný.. hezký den

Taky to poezie nejni. Je to jenom debilita z nočního deníku a Wůbec nevim, že bych psal o hlubší kritiku.

sidonia
14. 10. 2004
Dát tip
a4...to ve 4.A..tady nikdo ani nemuk:)

Yasmina
14. 10. 2004
Dát tip
Moc otázek. Je to takovej jeden velkej povzdech, bez náznaku dělání něčeho proti tomuhle stavu. Promiň, ale tohle mi jako poezie opravdu nepřijde.

sidonia
13. 10. 2004
Dát tip
...moje řeč. Nenech se odradit a zkoušej to dál. (tak to dělá kažej.. snad musí..) a4....no ještě abys mě ignoroval, to už by bylo moc i na mě:)))

Sanelma
13. 10. 2004
Dát tip
Tak s w souhlas. Nenávidím to. Připadá mi trapná hodnotit se svou formou formu tvou, lae myslím, že po pár dílkách to bude mnohem lepší. Nápad je obyč ale tak upřímně provedený, že je prostě ... dobré.

sidonia
12. 10. 2004
Dát tip
hlubší kritka, jo? Proč se mě nikdo neptá jak se mi wede? ----asi to nikoho z tvýho okolí nezajímá... nebo možná se jen ptaj, jaxe ti vede, ne wede.. jenže ono se v řeči docela blbě pozná "w".. takže možná, že se tě i ptali, jen tys to nějak nepochytil.. Proč si nikdo nepamatuje jaké jsem znamení v Máyském horoskopu? ----Máyskej horoskop? Co to je? Né.. sranda... jenže většinu lidí neberou horoskopy v klasický podobě, natož máyský... Proč mě lidé přehlíží a proč bubny z mojí kůže zní tak hrozně monotónně? ----cože?! Proč nežiju v Irsku, nebo Kanadě, nebo v Indii? ----hele, to se zeptej doma Proč mám rozcuchané vlasy? ----asi nemáš po ruce hřeben Proč neodsuzuji nevěru, i když na mě je páchána? ----každej ji odsuzuje jen dokud není páchána na něm... pak se to změní v jiný pocity, nezůstane odsuzování.. proč píšu dwojité vé, když je to tak trapná originalita? -----no to nevim, každopádně originalita to není.. a s tou trapností.. zeptej se alternative4:)))) Proč mě struny vydrží déle, než jiným? ----nemá tam být "mé"? Nebo "mně"? ale tady je to celkem jedno, pravda... promiň, ale dál už bych se opakovala.. asi:) a avi a4, aby koukal, jakou zvládnu dlouhou kritiku!:) ///////// teď vážně....nic z toho neber vážně, bylo to jen takový "zlehčení".. nechtěla sem se tě nijak dotknout, a pokud se tak stalo, je mi líto.

sidonia
12. 10. 2004
Dát tip
já to nezažlutilááááááááááááááá:(

vesuvanka
12. 10. 2004
Dát tip
Z básně vyzařuje pocit osamělosti a smutku nad nezájmem Tvého okolí, který dost bolí. Bohužel je to v dnešní době dost všeobecný jev... všichni někam spěchají, jsou nervôzní a nemají čas a někdy ani nejsou schopni si ho udělat, aby se rozhlédli kolem. Je to i pro ně život plný stresu, který ani jim jistě nepřináší radost., spíše problémy a rozlady... Ale jak to zlepšit, jak navrátit zájem člověka o druhého člověka, to už je pomalu úvaha k zamyšlení. Hledáme odpovědi a nenacházíme. Sama si někd připadám jako cestující, který čeká na vlak, který projede stanicí aniž by zabrzdil a nechal nastoupit.... Takových cestujících marně čekajících je určitě víc, a tak ať Tě potěší prozatím alespoň tato myšlenka a přeji Ti, aby se někdo našel, kdo by projevil zájem.... a já věřím, že takový člověk existuje a přijde.... Nezoufej a hlavu vzhůru.... a ještě Tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru