Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dospělost

11. 10. 2004
1
0
2934
Autor
Babetka

 

Sedět a nedýchat,

sedět a naříkat,

na život bez lásky,

na duši, na vrásky.

 

Usínat v samotě,

vzdávat se bez boje,

mlčet a poslouchat,

smát se a nedoufat.

 

Ve své sny nevěřit,

plakat a láteřit

na rány osudu

- taková nebudu!,

 

říkat si před lety,

Teď už jsme prokletý,

teď už jsme dospělí,

které nic nebolí.

 

Teď už jen předstírám

a dveře zavírám.

Dveře k mému srdci

- takhle to být musí!?


Babetka
17. 03. 2005
Dát tip
Díky.... :-)

Liszt
15. 03. 2005
Dát tip
Docela dobrý....:o)

Babetka
21. 10. 2004
Dát tip
jan(ek): Tak v tom případě se budu snažit dospívat co nejlíp, abych si toho tipíka zasloužila. :-)

Babetka
21. 10. 2004
Dát tip
Noe1: To si myslím taky. Jsem ráda, že nejsem sama. :-)

Noe1
20. 10. 2004
Dát tip
Ne !!! Myslím, že takhle to nemusí být.

Babetka
19. 10. 2004
Dát tip
Všem moc děkuju za názor!! Noe1: Ano?? :-) IFETIV: Mně se to taky zdá... :-) Ale až u sebe někdy toho ducha najdu, určitě ho dám i do svých děl. :-) Seljuk: Hmm, asi ne. :-) Ale neboj, já to nevzdám - ani to dospívání, ani to učení se používat klávesnici. :-) Jeheheman: Neboj, já stejně nikdy nedospěju. :-) A neboj, takový ambice, jako je nobelovka za literaturu, fakt nemám! :-) Píšu si jen tak pro sebe - pro radost nebo abych se zbavila bolesti. Nic víc. Literární ambice fakt nemám. :-) jan(ek): Já budu dospívat ještě hodně dlouho. :-)) Ale za to mi tipa dávat nemusíš, nemám na tom žádný zásluhy. :-) Beezer: Jako vždy děkuju! Tohle je jen taková blbůstka (možná jsem to mezi ně měla zařadit :-) ), prostě to ze mě nějak vypadlo, aniž bych o tom nějak přemýšlela a tak to taky dopadlo. :-) Chtěla jsem se tím trochu vzepřít tomu, abych dospěla, protože na to mám stejnej názor jako ty (opět :-) ) - štve mě, jak pak člověka víc omezujou různý příkazy a zákazy, který ho svážou natolik, že ztratí svoji podstatu. No nic, o tom si třeba pokacáme někdy jindy. :-) Deadman: Děkujuuuu! Ale radši jsi měl napsat něco negativního, na ty pozitivní věci neumím moc reagovat. :-)) Nee, dělám si srandu - díky moc!

Beezer
12. 10. 2004
Dát tip
Hmm. Zajímavý. Začátek mě navnadil trochu jinak. O to víc mě překvapil příběh. Třetí strofa přinesla změnu a závěr se nese taky trochu v jiným duchu. Je to opravdu zajímavý. Ačkoli oba asi víme, že vždycky to úplně nesedí, tak se mi toto dílko líbí. Je to momentální vyjádření pocitů a vnitřní filozofie. Dospívat je hloupost. Kdo dospěje, ztratí část sebe sama. Líbí

Noe1
11. 10. 2004
Dát tip
Ne.

IFETIV
11. 10. 2004
Dát tip
-trochu nezduchá zdá se mi...

Seljuk
11. 10. 2004
Dát tip
hm,asi to není ten nejšťastnější způsob jak používat klávesnici.. ale nevzdávej a neboj se dospět.. představy a realita jsou vždycky diametrálně odlišné..

Jeheheman
11. 10. 2004
Dát tip
neopovažuj se dospět:o)) takhle je to lepší, i když to pak nevypadá na nobelovku za literaturu.-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru