Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jeho tělo

13. 10. 2004
3
0
909
Autor
vauriena

Byla jsem u něčeho, co mě znepokojilo... Placatá neděle bez svetru..

Velmi znuděně jsem poslouchala kázání oprýskaného faráře. Mluvil jako každou neděli, bezvýznamně a beznotově. Lidé mají jeho šumná slova ráda, poletují si navlhlým vzduchem a jsou cítit kadidlem i svědomím. Téměř už bych se byla oddala rozjímání.. Vedle mě na lavici se usadil mladý muž, byl cítit pivem, ženou a kouřem. Moc se mi zachtělo tisknout se k jeho špíně a promluvit s ním. Nebylo o čem, Bůh, Amerika, HDP, vše nepoužitelné. Čas se natahoval na skřipec a křičel o nějaký akt. Začalo mi být nekostelně horko. Mladý muž si začal pomalu vysvlékat svetr, kostelem konečně proletělo světlo. Jeho tělo se na okamžik dostalo na kříž, vzduch kolem mě pomalu řídnul, Davidova socha ve Florencii popraskala a Edvard Munch vykřikl. Konečně jsem měla oč prosit..

Dopotácela jsem se domů a musela si pravidelně tlačit na střed těla. V noci ke mně přiletěl onen mladý muž a řekl mi, ať si sundám svetr. Nechápala jsem. Díval se, jeho oči se rozšiřovali do velkého modrého kruhu. Náhle se rozplynul a mně se chtělo křičet.

Za týden jsme se potkali na stejném místě, čas přešlapoval na rohu jako před týdnem, jen vzduch byl mrazivější. Beze slov jsme se schovali za varhanami a plnili se představami.

 

Byl to krásný, podzimně-kadidlový den.


Devil_Angel
14. 10. 2004
Dát tip
Tip už za ten krásný, podzimně-kadidlový den. A to ostatní taky stojí za TO.

StvN
14. 10. 2004
Dát tip
Na efekt. Neladí mi to.

I_v_a_n_k_a
13. 10. 2004
Dát tip
pěkně napsaný, ale já to asi pochopila poněkud po svém

Plopez
13. 10. 2004
Dát tip
Dobrá momentka, hezky uvěřitelná, stravitelná a hlavně chutná.

aramis
13. 10. 2004
Dát tip
tak ja som to urcite pochopil po svojom :)) precitanie na jeden nadych plus pol vydychu :) *

Tohle je mi cizí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru