Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nečekané zjištění 4.díl

14. 10. 2004
0
0
1762
Autor
Wedge

Tak jsem se přejenom z důvodu problému ná wedge.wz.cz rozhodl přidat další díl.

Nečekané zjištění 4.díl – Yuuzhan Vongové

 

Cheyenská základna – zasedací místnost 21:59

 

Dvě hodiny trvalo hodnocení mise a co se vlastně stalo na neznáme planetě. Nyní přišli na řadu hosté z jiné galaxie. Vyšlo najevo, že skupina v čele s Wedgem Antillesem má za úkol zbudovat na některé planetě mimo jejich galaxii něco jako stanoviště Alfa a laboratoř.

Wedge jim krátce vysvětlil historii jejich galaxie (Republiky). „Po mnoha letech bojů vznikla Republika. Každá planeta měla zastoupení v senátu, který rozhodoval o dění v galaxii, ale senát byl postupem času celý zkorumpován. Republiku chránili rytíři Jedi, kteří plnili úlohu vaší...  …policie. Bohužel však nedokázali zabránit začátku klonových válek. Klonové války se brzy změnily na občanskou válku: Rebelové, kteří vedli partyzánskou válku proti Impériu . Jediové v té době byli vyhubeni a konce války se dožil jediný, který byl jako jediný vycvičen v Jediho. Ten pak obnovil umění Jediů a Nová Republika vzkvétala. Byla však napadena zbytky Impéria. Nová Republika je po namáhavém boji porazila, ale nebyla již stabilní. Já a můj tým jsme byli přesvědčeni, že Imperialci nebyli všichni zabiti a že někdo unikl. Po několikaletém pátráni jsme je našli na jedné planetě uprostřed galaxie a zbytek už znáte, ale kvůli tomu tady nejsme. Před 5 lety napadli galaxii tvorové  jenž si říkají Yuuzhan Vongové. Všechno co používají je živé a nebezpečné. Někteří jsou schopni přinutit měsíc, aby spadl na planetu.“

 Tahle zpráva vyzvedla všechny z židlí, ale Wedge ještě neskončil. „Neberou zajatce. Nejlepší Republikánští vědci zahynuli, když zkoumali tyto tvory. Zjistili málo, ale něco přece.To nejdůležitější je to, že jsou z jiné galaxie.“ Všichni byli zticha. Věděli, že teď přijde to nejhorší. A Wedge pokračoval. „Ti tvorové pocházejí z galaxie, která je mezi naší a vaší, což znamená, že je tu brzy budete mít. Jediná šance, jak zavést mezi jejich armády zmatek je, že někdo zničí jejich hlavního Yammoska na jejich domovské planetě.“ Wedge skončil.

„Typuji, že to budeme my.“ Řekl Jack. „To jsem neřekl“  konstatoval Wedge. „Ale naznačoval jste to“ bránil se Jack. „No tak dobře, Senát chce, aby se té akce zúčastnili  ti nejlepší a vy jste nejlepší z téhle základny a senát chce jednat rychle. Za týden má začít mohutná ofenzíva a jestli má být úspěšná, musíme zničit jejich velitelství.“ Odpověděl stručně Wedge. „Ok, já to věděl. Vždycky je to na nás.“ Pochvaloval si Jack. Jdu informovat prezidenta o situaci.“ Oznámil Hammond a šel do své kanceláře k červenému telefonu.

„Tady máte informace.“ Řekl Wedge a dal každému členu týmu divně vypadající kartičku. Ovládá se to podobně jako počítač. „Jó, zapomněl jste vám říct, jak se na tu planetu dostaneme.“ Oznámil Jonas. „Naši vědci se pokoušejí zjistit, jestli je na té planetě hvězdná brána a její adresu. Jó mimochodem by mě měli informovat, jak na …“

„Neznámá aktivace brány!“ ozvalo se spolu s rachotem a poplašnými sirénami. Všichni ihned seběhli dolů. „Víte odkud to je?“ zeptala se Cartrová. „Je to z té planety odkud jste se před 5 hodinami vrátili.“ opověděl seržant. „Otevřete Irris!!!“vykřikl Wedge. Irris se otevřela. Vyšlo z ní několik postav v pláštích. Nesly několik beden.

 

Cheyenská základna – prostor brány o hodinu později

Shromažďovalo se zde mnoho vojáků z mnoha planet a mnoho dalších elitních bojovníku. Prezident dal souhlas k akci všech SG týmů po boku nových spojenců. Všechny jednotky se nyní přesouvali na stanoviště Alfa, ale SG-1 musela ještě navštívit Asgardy a jiné spojence.

Konec čtvrtého dílu

 

Největší bitva se blíží, kdo bude vítěz?


Wedge
17. 10. 2004
Dát tip
No něktaré lidi dokáže rozesmát cokoliv.

Přeno
14. 10. 2004
Dát tip
L-O-L

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru