Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nečekané zjištění 5.díl

15. 10. 2004
1
0
1656
Autor
Wedge

A tady je další díl.

Nečekané zjištění 5.díl – Ano i Ne

Stanoviště Alfa – 6:00

 

Celé blízké okolí bylo poseto stany. Všichni se cvičili, jelikož nepřítel s nikým nebude mít slitování. Většina SG týmu byla poslána k méně důležitým spojencům. SG-1 nejdříve musí navštívit Tokry a potom se spojit s Asgardama. Bohužel člověk nikdy nemohl vědět kde jsou. „Tak použijeme to zařízení, které vám dali před 10 nebo 5 lety, nebo kdy to vlastně bylo.“ Poznamenal Jonas po půlhodinovém rozhovoru. „Jonas má pravdu pane.“ Přidala se Cartrová. „Pokud to bude fungovat.“ Poznamenat Tiel‘c. „Ok, Cartrová, Jonasi někde to vyhrabte a informujte Tokry a Tiel‘cu ty pojď se mnou. Podíváme se na Asgardy.“rozkázal O’Neill a zamířil s Tiel‘cem k bráně. „Kde začneme?“ zeptal se Jonas.

 

Za 10 minut u brány.

 Brána byla střežena nejlépe jak to šlo. „Přichází zásobovací  konvoj!“ ozvalo se odněkud z pod maskovací sítě a ihned se aktivovala brána a po několika vteřinách jí začaly projíždět vznášedla plně naložená jídlem. Po 5 minutách byla brána volná. „Ok, Tiel’cu  zadej adresu.“přikázal Jack. „Provedu!“ odpověděl Tiel‘c a začal zadávat adresu.

 

Asgardská domovská planeta o 20 minut později

Brána se aktivovala. „Odkud to je?“ zeptal se jeden z Asgardů. „Je to z planety, kde si O’Neillovy lidé zřídily záchranou planetu.“odpověděl Asgard, který stál u nějakého zařízení. „Pošlete pro Thóra.“rozkázal další Asgard. Jakmile prošel O’Neill a Tiel’c bránou byli teleportováni na Thórovu vlajkovou loď.

Thórava mateřská loď – kapitánská kajuta

„Vítej O’Neille. Co tě k nám přivádí?“zeptal se Thór. A teleportoval do kajuty dvě sedadla. „Je to hoooooodně dlouhý příběh.“odpověděl Jack a sednul si na sedadlo.

Poté co bylo vše vysvětleno a podána žádost se Thór někam odteleportoval s tím, že musí informovat někoho vyššího a ať si zatím udělají pohodlí. Cartrová a Jonas mezitím našli zařízení a podařilo se jim informovat Tok’ry. Ty se také museli poradit, jestli tuhle výzvu mají přijmout. Po 5 minutách se Thór vrátil a řekl, že můžou poskytnou pouze starší typy svých lodí, ale posádku musí vytvořit oni. „Já sám se svou mateřskou lodí vám pomůžu.“a s těmito slovy odletěly a za pár vteřin v hyperprostoru přiletěli k planetě, na které bylo stanoviště Alfa. „Tak tomuhle říkám rychlost.“poznamenal Jack. A byl teleportován s Tiel’kem k bráně, kde je samým leknutím obránci málem zastřelili. Počasí v táboře se začalo pomalu zhoršovat. „Vypadá to, že Asgardi budou přistávat.“poznamenal Tiel’c. A o několik málo vteřin doopravdy viděli přistávat asi 20 Asgardkých lodí typu Frey a 10 lodí typu Biliskner. A asi za 5 minut začalo přistávat nespočet menších lesklých plavidel. „Já ty chlapíky zbožňuji.“pronesl Jack. „Ano, jsou fakt super.“odpověděl Tiel’c. „Zatraceně co to je?“ozvalo se odněkud z davu. Po asi půl hodinovém vysvětlování se mohl Jack konečně vrátit na SGC, kde jak doufal, najde skupinku Tok’rů. Bohužel se mýlil. Na základně žádný Tok’ra nebyl. „Ty si teda dávají na čas.“poznamenal Jonas po hodině čekání.

Po 2 hodinách

„Vnější aktivace brány!“se neslo prázdnými chodbami. „Máte nějaký kód?“zeptal se Hammond, který zbíhal ze schůdků. „Je to kód Tok’rů.“oznámil seržant a otevřel Irris. Bránou prošla skupinka Tok’rů v čele s Jacobem. Sam se šla přivítat s otcem. Potom Jacob oznámil, že Tok’rové si nemůžou dovolit poslat víc, než poslat skupinku vědců, kteří se pokusí vypracovat vir, který by ty tvory vyhubil. „No tak dobře. Přesuňte se s SG-1 na stanoviště Alfa.“řekl na závěr Hammond a dal signál. Brána se za několik vteřin otevřela na stanoviště Alfa.

Konec pátého dílu.

Bitva se blíží tuší něco nepřítel, jak bitva dopadne?


Walker
17. 10. 2004
Dát tip
předsevzetí

Wedge
17. 10. 2004
Dát tip
Otázka zní chcete další díly?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru