Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vozíčkář

18. 10. 2004
0
0
1149

 

Je mi třiatřicet let. Jsem již nějaký ten měsíc vozíčkář. Skočil jsem totiž z druhého patra a myslel si, že se mi nic nestane. Poslední dobou připadám mým drahým kámošům trochu pochmurný a uzavřený do sebe. Jednoho dne, aby mě potěšili, se mnou uzavřeli sázku.Vsadili jsme se o stovku, že se na svém vozíčku dostanu z Palmovky do Bohnic.

   Jdu tedy na tramvaj. Je tu plno lidí a zrovna přijíždí desítka.Volám na lidi, aby mi pomohli dovnitř. Nikdo se neotočí, až na dva chlapy, kteří se mi smějí, a pak  jdou dál. No to jsem dopadl. Za pár minut jede dvacet-čtyřka. Náhle kolem jdou čtyři postarší dámy. Společným úsilím mě dostaly do tramvaje a v Kobylisích zase vysadily. Myslím, že jim budu nadosmrti vděčný. Možná to byly kouzelné babičky. Přejedu ulici a dojíždím dvoustovku. Je celá bezbarierová! Bez větších problémů se nasoukám dovnitř. Celou cestu se na můj vozíček dívá malá holčička. Když na Odře vystupuji, ona udělá totéž. Kousek popojedu a jak se otočím, už je pryč.

   Sice jsem dneska vyhrál 100 korun, ale asi jsem se zbláznil. To už pak můžu jít jen do místního blázince.


Twiggy
01. 11. 2004
Dát tip
... úplne súhlasím s rozhnevaným malým mužom... musí to byť ťažké...

Handicapovaní to mají těžké a mají moji největší poklonu, že dokáží žít i s tak velkým příkořím. Nicméně tvůj text, pokud by si ho některý z nich přečetl, by jim do nálady příliš nepřidal. Nic moc, i když je pravda, že jsi ještě mladý psavec.

Lotoska
18. 10. 2004
Dát tip
Myslím, že blázinec by tomu nepomohl, ale ....z toho lze vyčíst, že ač někdy nepřekonatelné, když člověk chce..... tak to zvládne, i když s pomocí druhých.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru