Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nespěchej tolik

15. 10. 2004
3
0
924
Autor
Palladáh

Důkaz, že jsem nezemřel - stále kradu Váš čas, abych zjistil, jak se Vám líbí moje písmenka.

Jízda

 

Vidíš někoho, sníš. Běží, holá chodidla jsou drásána pískem. Za ní, vysokou, štíhlou a neuvěřitelně rychlou. Jen sloup prachu. A vidina něčeho neurčitého, šílenství? Chceš pryč.

Probudila jsi se, časem jsi však znova musela usnout. Sen.

Zase ona, je strašlivá. Možná byla v bílém, ale teď září jako čepel meče. Přeješ si nevidět!

A znovu ten sen, pomalu propadáš jejímu šílenství. Snášet to každou noc. Začínáš cítit její bolest a vždy, když se probouzíš, máš zkrvavené celé tělo. Cítíš hlad a nesnesitelnou únavu. Bože, chraň mě, si šeptáš, ale nepomáhá to…

            „Jeď, Ordo!“ křičíš. Řítíš se planinou, v hlavě stále ten samý pocit. Opustila jsi vše, rodinu, přátele i majetek, vše jsi prodala. Zbyl ti jen tvůj kůň a zásoby na pár dní. Stačí jen na pár hodin denně usnout a přichází další sny, ona se ti vzdaluje. Je příliš rychlá.

Jedeš příliš pozdě? Co když ji nedoženeš a skončíš v bolestech… bez své duše… už teď v sobě cítíš někoho jiného. Přesto: „Jeď, Ordo! Rychleji!“

            Uběhly dlouhé hodiny a pak následovaly dny. Dva, s minimem spánku. Vyčerpání. Uprostřed divočiny, na opuštěné cestě, jsi zcela sama. Jen tvůj kůň a poslední zásoby. Co teď dělat? „Pokračovat v pronásledování!“

            Blíží se večer, pomalu ztrácíš i ty poslední síly, musíš zastavit. Jinak? „Ať se stane, co se má stát!“ Byla už noc, když jsi napůl šílená upadla do bezvědomí. V té chvíli jsi nevěděla, co tě dovedlo až sem, na pokraj tvých možností a přes práh tvých cílů.

            Probudila jsi se … bohužel… vše tě bolí, pálí a … zmateně se rozhlížíš. Tvůj kůň, je tady, jen pár kroků. Stačí natáhnout ruku a můžeš jet dál. „Cože?“ Probrala jsi se? Pohlédla jsi do zrcadla? Vždyť to byly jen sny… Začala se ti vybavovat – tvá  poslední noc.

Zase ona, je mladší! Útočí mečem na dřevěného panáka, ona, má tělo pokryté ranami, po rukách jí stéká krev. Jeden úder letí za druhým… Čas ve snu běží rychle, hodiny, dny, dlouhé dny. A pak souboj, dívka stojí proti vysokému muži v plné zbroji. Ona pouze v bílých šatech, s katanou v ruce.

Jen zlomek vteřiny…

Střet!

Spousta krve…

Otevřela jsi oči. Takže ona je dávno mrtvá? Co tě potom žene?

Usínáš, umíráš…

 


Grufus
17. 10. 2004
Dát tip
Velice zajímavé. Má to něco do sebe. Kdyby se to trochu rozvedlo, mohlo by to bejt DOST DOBRÝ. S tipem.

I_v_a_n_k_a
15. 10. 2004
Dát tip
možná se mi to zdá trochu zmatený... ten konec je ovšem prvotřídní...

Alojs
15. 10. 2004
Dát tip
Přesně tak... ten konec je šílený, ale to, co mu předchází, ač to může být záměrné, je takové těžké na čtení...

wazzup
15. 10. 2004
Dát tip
není to zrovna sromuzimetlný, ale přesto se mě chytlo a moc se mi to líbilo. tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru