Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

6.díl - plánování

17. 10. 2004
0
0
1516
Autor
Wedge

A je tu další díl.

Stanoviště Alfa 48 hodin před útokem

Jsou tu všichni?“ zeptal se Wedge, kterému byla nyní přidělena hodnost generála, a který měl velet všem vzdušným jednotkám v nadcházejícím útoku. Právě se do místnosti teloportoval Thór. „Už jsme tu všichni“dopověděl Jack. „Ok“začal Wedge. „Situace je taková, že na té hnusné planetě není hvězdná brána. Takže se tam musíme dopravit loděmi, což pro nás znamená téměř jistou smrt, i  když nám naši spojenci dodali mnoho plavidel, obávám se, že nebudou stačit  na ty jejich živé lodě.“seznámil všechny se situací Wedge. „No to je nádherný!“poznamenal Jack. „Hlavně vůbec nevíme, v jakém terénu se bude bojovat, abychom na to mohli přizpůsobit plánování. Hlavně se bojím, že tam bude něco, s čím jsme se zatím nesetkali.“seznámil všechny se situací Wedge, který vypadal obzvláště ustaraně. „A co se stane, když zničíme tu hlavní stvůru, která je ovládá?“zeptal se Thór. „Všeobecný chaos nepřítele. Ostatním velícím potvorám potrvá několik dnů, než se jim podaří opět seskupit a do té doby bychom je mohli zvládnou.“odpověděl Wedge. „Takže, když tu potvoru vyřídíme v pravou chvíli, tak budou na určitou dobu neschopní něco dělat?“ptal se Jack. „Přečti si prosím ještě jednou informace o nich.“poprosil Wedge Jacka.

Po mnoha minutách přešli k bojovému plánu

     Takže víme kde ta planeta je a podle vzdálenosti od slunce bude pouštního typu. Všechny SG týmy s výbavou, kterou si vyberou, se pokusí obejít nepřátelskou armádu a zničit jejich velitelství. Zbytek jednotek odláká hlavní armádu od velitelství a pokusí se získat co nejdelší čas pro SG týmy. Poté všechny zbylé jednotky ustoupí ke svým transportérům, které je na planetu dopraví.“vysvětlil akci Wedge a dodal, že stíhači asi bitvu na planetě moc neovlivní, jelikož se budou muset potýkat s nepřátelskými (živými) letouny. „Takže nyní všechno víte, takže se připravte, jak nejlépe to pujde. Rozchod!“zavelel Wedge a vypnul hologram s akcí.

Když vyšel Jack ven, byla už noc do útoku zbývalo už jen 40 hodin. Nyní ho čekalo ještě vysvětlení bojového plánu ostatním velitelům SG týmů a ti to pak museli přednést svým vojákům. „Mhm, vypadá to, že mě čeká dlouhá noc.“poznamenal si sám pro sebe Jack a vydal se na druhou stranu tábora. Za 3 hodiny Jack dokončil briefing u SG-1 a zeptal se všech na jejich názor. „50%“řekl Jonas. „Co?“zeptal se Tiel‘c. „Máme podle toho, co říkají ti vojáci co, se s těmi tvory už setkaly, asi 50% na úspěch.“odpověděl Jonas. „To neříkej, už tak se mi dělá z představy na ty monstra špatně, obzvláště při představě, že mě to zabije a pověsí si to moji nohu na hruď jako trofej.“řekl Jack a trochu sebou škubal. „Myslím si, že bychom si měli jít všichni lehnout.“poznamenala na toto téma Cartrová a opustila místnost. „Souhlasím.“řekl Jack a také opustil místnost a po něm Tiel’c a poslední Jonas, který si ještě jednou pustil hologram s plánem bitvy. „Mám z toho špatný pocit.“říkal, když odcházel.

Konec šestého dílu.

A už je to tady.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru