Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

10.díl - poslední slovo

21. 10. 2004
0
0
1617
Autor
Wedge

Poslední díl. Doufám, že se vám 1.série líbila.

Jak Wedge slíbil, tak se k večeru vrátil, tentokrát však v slavnostním a ve velmi početném doprovodu. SGC se však taky připravila, jelikož měla být podepsána zvláštní smlouva. Po podepsání Wedge předal generálovy přístroj, s jehož pomocí je mohl kontaktovat a přivolal je v případu nouze. A potom byla dlouhá hostina, během níž si Wedge vzal O’Neilla stranou od ostatních a dal mu zařízení, které dostal Hammond. „Tady to je pro tebe, protože máme podobné složení Republiky, tak se k tomu zařízení může dostat kdokoliv a já mam za úkol to předat někomu kdo se o to postará, aby se to dochovalo, když to bude potřeba.“povídal Wedge a potom dodal, že si u mnoha národů, jak se doslechl získal nejvyšší důvěru a potom dal toto zařízení slavnostně Tok’rům a Asgardům, kteří také podepsali smlouvu. Přibližně uprostřed oslav přišli bránou další lidé a kromě beden nesly i poselství pro Wedgeho. Wedge ihned pochopil situaci, když mu byl sdělen vzkaz. Ale předtím než odešel dal každému novému spojenci několik beden s jejich zbraněmi. „Používejte je jenom na důležité mise. A sbohem, možná za 10 let.“se rozloučil Wedge a zbytek výpravy a prošel bránou. Všichni si ihned zbraně rozebrali a poslali do muničních skladů. A jak to bylo s SG-1 když omdlela? Poté co omdlely se k nim po 30 minutovém prosekávání dostal Wedge a sdělil polohu lékařské fregatě, která je transportovala na svoji palubu, stejně jako ostatní zraněné.

Na orbitě se spojencům překvapivě podařilo získat převahu během několika hodin a mohla zasáhnou do pozemních bojů, které se špatně vyvíjeli špatně, a však poté co bylo po evakuaci SG-1 rozbombardován zbytek velitelství už nepřítel kladl minimální odpor (sice bojovali, ale bez organizace) , ale jednotky se radši stáhly a planeta byla zničena jednou ze speciálních lodí Asgardů, která byla vyvinutá v boji proti Replikátorům. Poté se všichni rozletěli domů.

„Sbohem!“opovědělo SGC sborově.

 

Konec první série.

 

Ztráty:

Nepřítel – asi 1 000 000

Spojenci – 892 594


Wedge
16. 10. 2005
Dát tip
www.fancz.net

Wedge
30. 11. 2004
Dát tip
wedge.wz.cz znovu v provozu

Wedge
27. 11. 2004
Dát tip
Co s nima? To bude těma gramatickejma chybama.

Wedge
27. 11. 2004
Dát tip
Chcte další sérii?

hajdam
04. 11. 2004
Dát tip
Moje nervy....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru