Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na lov

19. 10. 2004
0
0
1269

 

 

     chceš ženu

     na lásku nebo hru?

     na jeden dotek nebo navždy?

     ženy jsou jako včely

     na vonné louce

     přilétají na květy

     k slavnostním hrám

     panenský stud odhodí záhy

     (bouřlivé hry jsi započal ty

     Rómule

     když svobodné muže obšťastnil

     Sabinek lup)

     rozhlédni se kolem

     a najdi dívku

     kterou bys chtěl

     a zosnovej svůj plán

     nesmíš se však ale divoce hnát

     to jen naženeš strach

     sedni si blizoučko k ní

     v tom ti nikdo nebrání

     bokem se přitul

     tam kde těsno je

     začni rozmluvami družnými

     zpočátku vystačíš si slovy obecnými    

 

 

 

 


čtivec
11. 01. 2005
Dát tip
A na Italku je ta čeština fenomenální, já bych to tak v italštině nesvedl. :c))

kassiope
22. 10. 2004
Dát tip
.

sidonia
19. 10. 2004
Dát tip
(bouřlivé hry jsi započal ty Rómule když svobodné muže obšťastnil Sabinek lup) ježkovy voči!:) no ještěže nestojíš o hlubší kritiku:)))

píšu to svému dospívajícímu synovi - sem si to pouze ukládám - nevzrušuj se, milá velice sečtělá paní redaktorko! Je to jen ubohá klasika inspirovaná antickou poezií ... nestojí za řeč, viď?

sidonia
19. 10. 2004
Dát tip
nevzrušuju se. Asi sem nebyla moc milá (ale to sem nepatří). Podle "velice sečtělá paní redaktorko" soudím, že ses urazila/naštvala/cokoli. Že nestojí za řeč jsem neřekla.

sidonia
19. 10. 2004
Dát tip
kresba z cyklu Únos Sabinek

Nenaštvala, to byla jen trochu ironická poznámka. Kolik redaktorů si tu hraje na znalce a o poezii dávnověku neví vůbec nic. Díky za pěkný obrázek, tvé dílko?

sidonia
19. 10. 2004
Dát tip
ne ne, to sem narychlo našla na netu:) Jo, tu ironii sem tam postřehla, hodně. Ale asi to bylo spíš nedorozumění,... až teď mě napadlo, žes to možná pochopila tak, že je to hrůzostrašný. Já to myslela tak, že kdyby ta část, kterou sem vypíchla, tam nebyla, bylo by to děsně skvělý... jako že to to docela "shodilo" (můj názor, nic víc)... proto ty "ježkovy voči":)))) Nevim, na znalce si nehraju, protože nemyslím, že sem. Píšu své názory...a to, že sou někdy odlišné, je přirozené:)

Antická poezie je krásná, zkus si z ní něco přečíst, nejen Vergilia, Danta! Únos Sabinek byla ukázka mužské panovačnosti, napsala jsem si to tam jako poznámku. Chci sepsat pár básní, pár rad jako dárek pro svého syna k jeho plnoletosti. Rady do milostného života, od matky.

sidonia
19. 10. 2004
Dát tip
to zní pěkně.... originální. Četla jsem "Navštívení krásy - Italská renesanční lyrika"... pravda, není to antika, ale je to podobný.. (zákonitě.. dyť renesance je návrat k antickým ideálům).. a bylo to ok. Jo a Danta sem taky četla, no, to jo.

kassiope
19. 10. 2004
Dát tip
Nic proti antické literatuře.....i mně nepřijde k zahození, ale tahle báseň je taková obyčejná, čekala jsem nějaké řinčení, nějaký spád...prostě něco. Jako rada synovi je to ale pěkné :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru