Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tetování

22. 10. 2004
32
15
11603
Autor
Vaud

Musíme zajet na chatu, podívat se tam na tattoo.

Každý svého štěstí strojvůdcem.  O tetování neboli kérce to platí dvojnásob. Mám ve svém okolí řadu potetovaných,  dokonce i  jednu potetovanou tetu. No problem. Většina lidí se zabývá tetováním po stránce estetické. Já bych do diskuse chtěl vnést ještě hledisko zdravotnické. Schválně nepíšu zdravotní. Jsem dalek toho, abych zde kázal o přenosu toho či onoho. Viděl jsem i vězně, kteří byli tetováni  špínou z podrážek svých bot... a dobrý. 

 

Řada mých pacientů je tetována. Na nejrůznějších místech. S oblibou si čtu nápisy na jejich tělech slibující nehynoucí lásku. Často jde o  lásku „nehinoucí“, když   dotyčná „myluje Karla“. Možná by někdo měl vydat gramatiku pro amaterské tatéry. Stačí pár hesel. Stejně se dokola opakují.  Měl jsem i jednu pacientku, která trpěla strachem z ročtvrcení a tak si podepsala všechny končetiny. Prý kvůli snadnější identifikaci.

 

V sousedství bydlel potetovaný Lůďa. Občas ke mně chodil jako pacient. Kromě hlavy měl umělecké výtvory téměř všude. Na hrudníku byla pirátská loď, na břiše pak poklad, rakev, piráti i krásné kurtizány. Léta strávená ve Valdicích se konečně zúročila. Za pivo jsme si mohli prohlédnout chodící galerii i s výkladem. Žádné školometské pindy od promovaného kunsthistorika. Real life. Jak on miloval ji, ona ho opustila a tomu jejímu pak rozbil hubu. Vytetovaná alegorie měla více dějství, protože ona byla pokaždé někdo jiný a tak postav kolem pirátské lodi přibývalo. Potíž nastala, když měl Lůďa slepáka. Přes noc se z chodící galerie stala galerie ležící. Jeho hlavní starostí bylo, aby i přes chirurgovo dovádění na jeho břiše zůstaly hlavní motivy životní epopeje zachovány. Proto taky přišel pozdě na operaci. Bál se, že ztratí  svou jedinečnost. Jizva byla podle toho patřičně velká. Naštěstí měl chirurg pochopení pro tetované a smysl pro humor.  V operačním protokolu jsem se pak dočetl následující: operační řez vedu horní hranou víka rakve...

 

Problematické je i tetování na místech, která rostou. V některých životních etapách to jsou téměř všechna místa na těle. Znáte to... Z koňů jsou naráz žirafy a  indián má podivně protáhlý obličej. Asi zklamáním. Viděl jsem i malého delfínka na bříšku, ze kterého se po letech stala velryba – na panděru. V Anglii jsem jednou na chirurgii vyšetřoval mladou dámu. Nechtěla se svléknout a ukázat svou „zadní tvář“, ačkoliv tam byl zdroj obtíží. Posléze se přece jen nechala přesvědčit. Na levé půlce měla vytetovaného oranžového kocoura Garfielda. Kocour tady číhal u dírky. Asi nemusím vysvětlovat u jaké. Po několika dětech a bouřích hormonů paní přibrala dobrých 30 kilo a z hravé kočičky byl obří tygr. Navíc vypadal jako po neštovicích...  Takže dvakrát měř a jednou tetuj. Raději někam na ucho nebo na záda. Tetování zdar!


15 názorů

Vaud
29. 01. 2010
Dát tip
:-)))) ono se to spatne opravuje, kdyz se utetnou nebo neznaj gramatiku :-)) tetovani se mi libi drobne na mladych divkach - problem je, ze i mlady holky starnou :-)

FAE BOMB
29. 01. 2010
Dát tip
* To já jsem takhle jednou čekal na autobus. Čekat vestoje se mi moc nechtělo. Zašel jsem teda na "jedno". Možná dvě, to je jedno. Asi nikde nebylo místo, nebo si ten chlápek sednul ke mě. Nevim. Byl potetovanej, evidentně z vězení. Pochválil jsem mu to, ač jsem to nemyslel upřímě. Von se pak začal chlubit s dalšíma. Všimnul jsem si nápisu "WAN TED FOR MURDER", hledán pro vraždu. Upozornil jsem na skutečnost, že "WANTED" se píše dohromady. Nechám pouze na vaší fantazii, jak se ten kriminálník potom zachoval... Netřeba říkat, že jeho reakce nebyla nulová...

hi, že by to bylo jinde? sorry...

moje milá má tatoo od hlavy až po patu... jen Buty se píší s jedním t...

jejdavilda
15. 12. 2008
Dát tip
Jo, pěkně se to čte. Zůstávám silně konzervativním neKazivancem.*

Vaud
03. 10. 2008
Dát tip
Díkes! M

Augustus
03. 10. 2008
Dát tip
Klasicky dobrá úroveň, na kterou jsem si u Tebe již zvykl. Nemohu nedat TIP!

Vaud
29. 08. 2008
Dát tip
to muselo byt :-))

Tuhle jsem viděl hezké tetování.. jedna slečna měla přes celá záda vytetovaná křídla :-) *

Alú
20. 02. 2008
Dát tip
Báječné, jseš talent!!!*

palino8
18. 02. 2007
Dát tip
horní hrana víka rakve :o) Garfield :o) ... :o)

Akože po Moji Číňani to nie je až také dobré...ale stále je to dosť geniálne:DDD Akože fakt si ešte nevydal knihu? Ak hej, idem si ju kúpiť...kde?;) A to myslím smrteľne vážne... ***** (to ako poklona tvojej tvorbe;) )...chcela by som sa raz dostať na vyšetrenie pod tvoje ruky...i keď to asi nebude také isté ako toto;))) ďakujem... (inak o tom avi už ani nepíšem;), proste ho len vždy pošlem, ok?;) )

Yeziiinka
22. 01. 2006
Dát tip
Paráda...! :) Vzpoměla jsem si na jednu Jahelkovu písničku, která mě taky takhle rozřehtala. Zaplať pámbu (neplést s Pambou), ještě tu máme dost těch s doktorským titulem, kteří kvůli němu nepřišli o hjůmor. ***

Vaud
22. 12. 2005
Dát tip
Raději dívku monogamní než monogramní ;-))

Smeesheck
30. 08. 2005
Dát tip
:-) prima

Toxman
07. 06. 2005
Dát tip
:))* Sleduješ nové trendy ? Tetování, pírsing... ? Já někde četl, že se např. vsazuje kámen (tedy kamínek, sklíčko atd.) přímo do rohovky oka. Viděl jsem na fotce tuším srdíčko... Je to spíše už záležitost chirurgická... hele a co takhle implantace kamenů do žlučníku nebo ledvin - možná by se to taky ujalo ;o))

mishka
08. 05. 2005
Dát tip
jo, eště že ho mám na rameni - zezadu. tam snad neporostu. ale zasmála sem se dost, to jo. *t

Vaud
08. 05. 2005
Dát tip
mishko, myšku?

Movsar
15. 02. 2005
Dát tip
:-)) výborně. vtip a nadhled. tip

Vaud
15. 02. 2005
Dát tip
Movsare - tip za vtip - díky!

Elyn
12. 02. 2005
Dát tip
:))) tak ještě jednou :)))

Vaud
12. 02. 2005
Dát tip
Elyn díky!

Elyn
12. 02. 2005
Dát tip
není zač..:) jsme se znova zasmáli...;))

Markel
26. 12. 2004
Dát tip
Jo!!!!! To můžu! -T

podezdívka
22. 11. 2004
Dát tip
Jsem rád, že jsem se nenechal odradit délkou(díla).Je to vynikající ! TIP*

:))) yo tak toto je dobre. este si na teba posvjetim.. zatim tip :)

MKbaby
28. 10. 2004
Dát tip
Poslyš, sleduju tě už delší čas a mám pocit, že ... dost dobrý :)) Tak tipa navrch *

Zbyhoň
26. 10. 2004
Dát tip
A mně sa to taky líbí! tip, klubík už byl udělen.

Yossarian
25. 10. 2004
Dát tip
jo tohle je bezva i já dávám tip bavil jsem se

8o) super!

Jsi zase v nejlepší formě! Připomnělo mi to jednoho člověka v Paříži. Byl celej včetně hlavy potetovanej a za pár euráků se s nim mohl člověk vyfotit. Někdo by si řekl, jak se takhle může uživit, ale jakou on tam měl frontu!!! Tip, Klub

vesuvanka
22. 10. 2004
Dát tip
Již na začátku věta "Každý svého štěstí strojvůdcem" je předzvěstí humorného příběhu. Je moc pěkný.... TIP

Rumco
22. 10. 2004
Dát tip
T ... pobavilo mne to ,zase jsem o neco dal v rozhodnuti dat se tetovat ...diky

Binna
22. 10. 2004
Dát tip
:)))) Skvele napsany a skvely life-stories!!! Vazne po dlouhe dobe neco v proze, co ctu az do konce. :) *

Dero
22. 10. 2004
Dát tip
:o) *

Craerassy
22. 10. 2004
Dát tip
jej:-)))) tip

Vaud
22. 10. 2004
Dát tip
Dnes autor o čemkoliv psát může. Mimo pomerančové kůže..

j_i_r_i_k
21. 10. 2004
Dát tip
:))) Tak tohle jako jooo :)...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru