Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chléb

22. 10. 2004
0
0
2518
Autor
Stařec

Chléb

 
Čaroděj prchal před policisty. Byl na kost vychrtlý, bílé roucho na něm viselo v roztrhaných cárech.Schoval se v dutém stromu a začal rychle okusovat chléb. Zuby měl vykotlané a dásna zčernalé a zhnisané. Když snědl asi plovinu bochníku, žaludek se mu stáhl a pozvracel se. Nejedl asi týden.
 Psi štěkali. Cítili jeho pach. Cítil jejich pach. Policisté vytvořili rojnici a hledali ho.                                                                                                
"Vzdejte se! Jste obklíčen, nemůžete utéct! Nemusíte se ničeho bát, budete předán spravedlivému soudu!"
  Sanůmar se opřel o kmen. Třásl se, horečka jej spalovala. Kdyby nebyl čaroděj, pravděpodobně by už chcípl, hnil jako ta nejposlednější krysa. Teď ho jak nejposlednější krysu honěj cajti, kteří ho chtějí odprásknout kvůli ukradenému chlebu. V hlavě mu probleskovalo hlášení: "Thaumaturg byl agresívní...našli jsme u něj nové druhy drog...začal čarovat...zabil psy...necromanthie...museli jsme ho zastřelit."
  K zemi se snášel žlutý uschlý lístek, aby přistál na lebce vlčáka. Vrčel na starce.
  Skočil.
  Sanůmar se snažil odtrhnout psí mordu od svého kolena. Nakonec jej sevřel do kravaty a zlomil mu vaz. Vylezl z dutiny dubu a kulhal pryč. Listí mu šustí pod nohama, větvičky praskají a psi štěkají, ó, jak ti psi štěkají. Jako by mága honil sám ďábel.
 
   Zastavil se. Píchalo jej v boku. Rozkašlal se a plival krev, načež se pokračoval v cestě. Náhle do něčeho narazil, až upadl.
 
 "Ale, ale, snad to není sám náš velký čaroděj, sám Sanůmar Polétavý!" Ten odporný hajzl si to zatraceně užíval. Pomalu vytahoval pistoli, zatímco přicházeli ostatní poldové.
 
 "Nenuťte mě to udělat. Já-já vám nechci ublížit." Stařec si utíral krev ve vousech a rychle, mělce dýchal.
 
 "Tak milostpán nám nechce ublížit. Tak dělej, čaruj! Čaruj, ať tě můžem odprásknout. Tobě bude kouzlo trvat minimálně hodinu. Spočítej si, jak dlouho trvá odjistit," muž odjistil revolver, "natáhnout," natáhl, "a vystřelit."
 
 Ozvala se rána a šlehlo bílé světlo.
 
 Stařec si utíral krev ve vousech a rychle, mělce dýchal.
 
 Čoklové olizovali rozervaná hrdla cajtů. 

 

 


Líbí se mi jak je to napsaný. Říkám si, že jsi asi měl špatnou náladu. Ale jednoznačně musím uznat, že se ti to povedlo. Nevím přesně co (snad ten konec), ale něco se mi tam opravdu líbí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru