Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolébka bláznova

24. 10. 2004
1
0
3032
Autor
Induan

Tohle je prolog k mé básnické sbírce: Kolébka bláznova, kterou jsem nyní po 6 letech dokončil a snažím se najít tu drzost si ji někde chtít nechat vydat. Sbírka tvoří dohromady jeden lyricky popsaný kompletní příběh a spoustu básní v ní jsem psal konkrétní osobě jako dopis. Je to taková moje autobiografie a je záměrně psána takovým naivním způsobem, protože tehdy, když se před 6 ti lety tenhle příběh udál, byl jsem ještě opravdu mladý a naivní. I když to jsem možná stále. Věnoval jsem těm básničkám spoustu času a piloval a piloval, takže samozřejmě čím víc básniček z této sbírky mi zkritizujete, tím budu radši. Já se zase teď chvilku budu místo tvorby věnovat kritice té vaší tvorby, abych měl s čím srovnávat a taky na oplátku. Děkuju všem, kdo napíší byť sebemenší názor.

Kolébka bláznova

 

Houpy, hou - zrodil se svět,

houpy, hou - ze slov a vět.

Houpy, hou - můžeš v něm mít,

houpy, hou - co budeš chtít.

 

Houpy, hou - bláznem zkus být,

houpy, hou - v tom světě žít.

Houpy, hou - obrať jen list,

houpy, hou  - a začni číst...


Ach jo. Láska-páska... Uznávám, že je to možná jen a jen můj problém, že se s tím nemohu srovnat, ale takovéhle verše... :((( Přitom, jako je tomu často, vlastní námět, smysl, je dobrý. Je to škoda škodoucí...

Induan
28. 10. 2004
Dát tip
Láska a páska jsou možná špatný rým, ale souvisejí spolu tak neodmyslitelně, že to člověku vždycky nedá a nějak to tam propašuje :) No dobře, je to fuj fuj fuj, uznávám :)

Hele, neřekl jsem, že je to fuj. Jen že je to něco jako sádrovej trpaslík na zahrádce... :)

Induan
28. 10. 2004
Dát tip
Ano, je to klišé a je to moc sladká sbírka jako taková. Skoro každej má takový období... prostě jsem to tak napsal. Teď mám už trochu jinej styl, ale ten už je zase pro úplně jinej okruh čtenářů, respektive čtenářek...

No jistě, období... Já bych mohl vyprávět... Ale proč to vydávat? Spíš to brát jako poučení z vývoje situace... :)

_Rebelka11
27. 10. 2004
Dát tip
Tak jsem přečetla všechny ty tvoje básničky. Něco mě fakt dostalo, a bylo to moc pěkné, na druhou stranu něco bylo fakticky naivní... abych pravdu řekla, tak mě spíš dostávají smutné věci, nějak to na mě hodně působí... třeba Křič jen křič, Pochybnosti, taky Naživu a ta tvá Pochodeň.... tak ode mě asi takhle :-)

Induan
27. 10. 2004
Dát tip
_Rebelka11: Děkuju, je to tak, ty veselejší věci jsou prázdnější, protože já moc veselej v té době být neuměl.

Garth
26. 10. 2004
Dát tip
Mně se to líbí i samostatně. Zase kontrast:) houpy hou vs. svět

Induan
26. 10. 2004
Dát tip
Garth: Dík. Celá ta sbírka chce být kontrastní a doufám, že je. Dětsky jednoduchý psaní o nedětských starostech...

Přeno
24. 10. 2004
Dát tip
Jako prolog bych byl schopen to strpět, jako samostatná věc to (IMHO) za moc nestojí.

Induan
24. 10. 2004
Dát tip
Nic víc než prolog to není a asi ani moc dobrý, takže to je v pořádku... :) Dík

Fouckault
24. 10. 2004
Dát tip
čéče.. kolikrát to sem ještě pustíš? už jsi to jednou publikoval ne?

Induan
24. 10. 2004
Dát tip
Tohle je jen avizo, ze je sbirka dokoncena. Nepublikoval jsem predtim tyhle basnicky jednotlive, ale jen jsem je dal halabala do jedne basnicky, takze to pochopitelne skoro nikdo necetl a nic moc jsem se nedozvedel. Nebylo to usporadane a dokoncene a bylo to pred dvema lety a spousta lidi mi psala, at to usporadam do standartni sbirky, tak proto. Samozrejme jsem basnicky vlozil se starejma datumama a puvodni ted smazal. Jen tuhle jednu s dnesnim a prvni se zitrejsim, abych upozornil, ze sbirku povazuju za kompletni a pripravenou k serioznimu ohodnoceni. Děkuju všem, které zajímá a samozřejme pokud napíšou komentář, já napíšu komentář k jejich. Pokud jsem udělal nechtic něco neetickeho, pak se omlouvam a pokud mi nekdo poradite lepsi zpusob, rad jej pouziju. Kazdopadne nejsem pasivni uzivatel a kdyz muzu, tak komentuju basnicky ostatnich, ale nemel jsem v posledni dobe moc casu, za coz se omlouvam a s chuti se ted do komentovani pustim :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru