Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prázdná

26. 10. 2004
2
0
1196
Autor
Zoly

Takhle se vážně cítím .....píšu pravdivé pocity co u mě převládají v ten okamžik co se snažím vypovídat na papír...

 ´´ PRÁZDNÁ...´´

 

Jak  půda na poušti

jak uschlý ač mladý strom

života elán mě opouští

pomalu končí můj bolestný boj.

 

Jak květina jenž kdosi utrhl

a nechal uschnout ve své dlani

jak svatební hostina

jenž však nemá svatebčany.

 

Jak západ slunce bez červánků

a bez hvězd noční obloha

jak ovocný sad bez skřivánků

jak ve věznici svoboda.

 

Tak taková jsem uvnitř sebe

tak strašně moc

mi život bere .....!!!!!!!

 

 


nahayeva
28. 10. 2004
Dát tip
hmmm....sladke

Zoly
27. 10. 2004
Dát tip
Musím podotkonou že se nepovažuji za básníka a přiznávám že neznám odbornost poezie jsem pouze někdo kdo rád své pocity a myšlenky prostírá prostřednictvím psaného projevu.Přesto děkuji za zpětnou vazbu.

Waawe
27. 10. 2004
Dát tip
narcoleptic feedbacks docela líbí... měj se fajn m.

Fakt hezký. Moc se mi to líbí. Má to dobrej rytmus... Zvláště druhá sloka-bezva!

Besuhoff
26. 10. 2004
Dát tip
jenž/již a jenž/jež První sloka je banální(špatná) a vyumělkovaná, i když věřím v upřímnost. Ve druhá to už začíná vypadat jako slušná poezie, až na tu gramatiku. Třetí sloka je velmi melodická a i básnické obraty se povely. Proč vykřičníky na konci? Nevěříš, že nepochopí důraz?

Edík
26. 10. 2004
Dát tip
Pěkné!!! CHÁPU! Trefilas rytmus. Moc se mi líbí "jak svatební hostina jenž však nemá svatebčany". Je z toho cítit prázdnota, ticho, smutek. Jediné, co se ti dá vytknout, je vztažné zájmeno jenž (svatební hostina jenž..) - tento tvar se pojí s 1.p. rodu mužského; má tam být jež. Ale to je minimum. dávám t*

Miroslawek
26. 10. 2004
Dát tip
Z textu je vidět, že jazykový materiál ti klade značný odpor, ať už výběrem slov nebo jejich vazbou. Ač je to kategoricky maskováno jako verš volný, samozřejmě se jedná o verš vázaný, bohužel vázaný špatně... pomiňme dokonalost nebo dokonce kvalitu zvukové shody, která je buď gramatického nebo případně asonančního charakteru... což by samo o sobě nemuselo až tolik vadit, jako je vzhledem k tomu zbytku spíš příznačné... a zastavme se třeba u rytmiky... tam je to místy zřejmý a neukočírovaný chaos (a někteří předkritici se mohou třeba na hlavu stavět ;o)... sice se snažíš zřejmě nevědomky si vypomáhat inverzemi, ovšem ne zcela úspěšně... v průběhu textu se rytmická stránka zlepšuje... ovšem třetí sloka pak vyznívá do mechanična, bez nápadu... gramatické chyby výsledek nešťastně podtrhují... víc než vykřičníky...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru