Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Temný pán

15. 10. 2000
2
0
1546
Autor
Chlastáč

Stříbřitý krystal v podzemí, kde se nepočítají dny a kde tone šero v šeru tam na černém trůně dlí pán mocný a zlý pán jeskyní na jedné ruce temný prsten má v druhé žezlo třímá na hlavě koruna černější než tma tone v šeru. Stříbřitý krystal v podzemí, kde se nepočítají dny nikdy zde nezasvitne stříbrného paprsku svit sudičky tkají osudu nit na severu země a v jeskyních zde zmírá lidí plémě. Srdcemi jejich ocel proniká den co den svět hrdiny čeká pán na trůně stále dlí, mocný, nepřemožitelný a království jeho tone v šeru.
Hmm... tak to je přesné

Mhmm... Je to alegorie na světové politiky???

Chlastáč
10. 09. 2002
Dát tip
No, psáno jako alegorie to nebylo, spíš jako fantasie, i když na některé diktátory ta asi docela sedí. Inu, alegorie na naše politiky by zněla asi nějak takto: Sedí straka na střeše, nemá co dělat tak směje se, vejce k špačkům posnášela, už pracovat nemusela.

Chlastáč
02. 11. 2000
Dát tip
Ne nadarmo mám v rubrice oblíbení autoři uvedeného i J.R.R.Tolkiena.

Sarken
24. 10. 2000
Dát tip
Jeden pro temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem J.R.R.Tolkien

Rastin
22. 10. 2000
Dát tip
Do Peruna! Velice silne, dobry pribeh a v tomto podani se da vztahnout k mnoha vecem. Vazne tip.

Amalka
19. 10. 2000
Dát tip
To mi pripomina Diablo

Mámalibor
16. 10. 2000
Dát tip
super - TIP -

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru