Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o infantilitě až střízlivosti

28. 10. 2004
1
0
1740
Autor
Giltar

Když jsem jednou byl na procházce a jen tak jsem si zpíval a koukal po křovích, ve kterých skákali úchylci na mladé slečny bez podvazků s krátkými podprsenkami, plýtval jsem papírem, abych to všechno zapsal. Pamatuji si už ale jen, že jsem si myslel, že to zažiji znovu. Bylo to příjemné, to uvědomění, bylo krásně klamavé a přítel, kterému jsem o tom vyprávěl mi řekl, že je to pro něj také příjemné. Intuice a metafyzika se páří, aby vzniklo to co se hned zapomene, tudíž jediným smyslem vesmíru je změna. Změna fyzikální, ale stálost zcela metafyzická. Och jak miluji přeúnavné pěvkyně v křovích, jejich mládí, které jsem radši zapomněl. Je to snad pro mne lepší tak? Jsem zamilován a mám rád krátké příběhy lásky, vázané na zlatou nit. Obtočila si mne však a i tak ji miluji, vždyť i velcí básníci rádi pěli,jen tak nesmyslně smyslům a ostatní jim podávali ruce. Je to tak dobře, je.

22. května 2004
Manon2
27. 06. 2005
Dát tip
Mně se líbí, jak si sám odsouhlasíš, že je to dobře. Fakt, ta věta mě rozsekává ... Je to tak dobře, je.

ondrech
28. 10. 2004
Dát tip
Ale jo...**TIP

Induan
28. 10. 2004
Dát tip
Nadnesenost, moderna a vulgarita (i myšlenková) někdy nejdou dohromady a co jsi na začátku nechytil myšlenkou, to na konci nedoženeš vzletnými větami.

Giltar
28. 10. 2004
Dát tip
Ale tam zadna myslenkova vulgarita neni. Asi jsi to nepochopil!

Induan
28. 10. 2004
Dát tip
skákali úchylci na mladé slečny bez podvazků s krátkými podprsenkami ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru