Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Felarnuthova kletba

16. 10. 2000
0
0
1612
Autor
Chlastáč

Tento nápis uviděl Felarnuth z rodu Estaonova na obelisku v Itrennonském lese, do kterého neprozřetelně a osudově vstoupil.

Z temnoty hvězd křik se ozývá když Arnaël své k boji vyzývá pak Harazel, ta číše temnoty, vyleje svůj jed na Estaonovy potomky Voda je pohltí Oheň je spálí Kopí je proklaje Země je pohřbí. Draky a netvory uslyšíš řvát šeredné Duchy zhnuseně lkát pak Harazel, ta číše temnoty, vyleje svůj jed na Estaonovy potomky Voda je pohltí Oheň je spálí Kopí je proklaje Země je pohřbí. O milost, Estaone, nebudu štkát, ani má ústa neuslyšíš řvát skřipec, drcení kloubů i oheň vydržím na tvou nabídku já nepřistoupím druhové mí věrní pomstí kosti mé. Já Estaon směji se vyhrůžkám tvým zanech své uši pokřikům svým můj rod je věčný a svatý kdežto ten tvůj shnilý a klatý o chvíli ty zemřeš v mukách rozhodí popel tvůj v moře což nevidíš moc v mých rukách? mohu tě ušetřit velkého hoře. Proklet buď ty a proklet buď celý tvůj rod klatbu tu zříš vejdeš-li v Ohnivý hvozd. Zlo se vzbudí po tobě skočí vychladne tělo tvé v studené noci. Druhové mí věrní pomstí kosti mé. Z temnoty hvězd křik se ozývá když Arnaël své k boji vyzývá. Draky a netvory uslyšíš řvát šeredné Duchy zhnuseně lkát. Kdo se jim postaví? Když jméno Arnaru v mysli ti vytane vzpomeň si na les kde leží kosti mé.
Chlastáč
25. 10. 2000
Dát tip
Co se týká příběhu o Felarnuthovi, tak ten má zatím jen neurčité obrysy. Jako prvorozený syn krále Estaona XIII je Felarnuth dědicem trůnu Severního království. Asi to není na první pohled vidět, takže jednotlivé sloky mají tento význam: První a druhá: úvod Třetí až pátá: Rozhovor mezi králem Estaonem a lesním čarodějem, kterého král nechal popravit. Začíná lesní čaroděj (3.sloka), pak mluví král Estaon (4.sloka) a rozhovor ukončuje lesní čaroděj (5.sloka).Přitom se nejedná o Felarnuthova otce, ale o panovníka z dávné minulosti. Jméno Estaon je u tohoto rodu velmi časté - proto je celý tento rod zván rodem estaonovců. Šestá a sedmá sloka: Celý děj se zpět vrací k Felarnuthovi stojícímu před obeliskem.

Miracleion
18. 10. 2000
Dát tip
Totéž, co Miroslawek. Navíc: bylo-li by totéž vkomponováno do nějakého příběhu o Felarnuthovi, určitě by tato báseň nabyla dalšího rozměru jako spolutvůrce atmosféry.

Miroslawek
16. 10. 2000
Dát tip
Jako pokus v tolkienovském duchu to hodnotím kladně ... ovšem nemáš na to (bez urážky) ... snad zatím. Ale zkoušej dál, budu Tě sledovat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru