Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pan Bovary

01. 11. 2004
0
0
1338
Autor
Lečo

Pro Anni. Ona to pochopí...

Tento pan Bovary, narozdíl od svého francouzského jmenovce, není venkovským lékařem. Je obyčejným tesařem. Ale jako jeho jmenovkyně z románu Gustava Flauberta, hledá náš pan Bovary pravou lásku, která si podmaní celého člověka. Lásku se vším, co k ní patří. Ten dávný a věčný sen všech romantiků. Takových, kterých je na světě dnes málo.

             Pan Bovary dlouho hledal a nenacházel. Vystřídal spoustu ženských náručí, ale žádná z nich mu neposkytla to, co hledal. Přestával chvílemi věřit, že něco jako pravá láska existuje. Láska, která zatemní všechny smysly. Pan Bovary byl z neúspěchu nešťastný. Láska, kterou nalezl, ho však nenaplňovala tak, jak si představoval. Chtěl poznat lásku tak, jak o tom vždy snil. A pak se to stalo…

            Spatřil Ji již dříve, ale Ona byla zamilovaná do jiného. Když Ji spatřil nyní, jeho pocity byly úplně jiné. Jediný vzájemný pohled do očí mluvil za vše. Dříve by se před takovým Jejím pohledem stáhl a odvrátil nesměle zrak. Teď byl Jejíma očima připoután a svázán. Jediný letmý dotek Její ruky mu vyvolával husí kůži po celém těle. Srdce mu bušilo, když s Ní jen rozmlouval a jeho mysl se utápěla v záplavách romantických citů. Zcela jistě poznal, že je to Ona. Ta, na kterou takovou dobu čekal. Když ho poprvé políbila, bylo to jako by se zrodilo nové slunce. Žár uvnitř prostupoval celým jeho tělem. Byla to ta pravá láska.

            Všichni jeho přátelé hned rozpoznali, že se udála nějaká velká změna. Pan Bovary konečně našel to, co hledal. Trvalo to věčnost, ale za to strádání to stálo. Žena jeho srdce a duše je tou nejúžasnější bytostí, jakou kdy poznal. I kdyby tuto lásku něco náhle ukončilo, bude šťastný, že ji zažil.

            A co vy? Už jste našli pravou lásku?


Anni
10. 11. 2004
Dát tip
:o) Co dodat...

gladiola
03. 11. 2004
Dát tip
Já myslím, že je to hezká úvaha

StvN
01. 11. 2004
Dát tip
Anni to asi pochopí. Na můj vkus je to moc obyčejné.

Alojs
01. 11. 2004
Dát tip
Souhlas s StvN, který mě většinou vždycky předběhne :-) Psát umíš, to je zřejmé, umíš i kličkovat a rozvádět myšlenky... možná kdybys tomu zasvětil více času, přidal tomu několik odstavcům, bylo by to za tip... takhle nemůžu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru