Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní haiku

31. 10. 2004
1
0
4403
Autor
Richiee

 

Třešně zimují

však tušení pupenů

svádí polibky


Richiee
19. 01. 2005
Dát tip
V haiku rozhodně nemusí být tajemství.

Miroslawek
19. 01. 2005
Dát tip
musíš akorát umřít

Richiee
19. 01. 2005
Dát tip
Člověče, jak můžeš mít tu drzost a honosit se přívlastkem kritik?

Miroslawek
19. 01. 2005
Dát tip
Jak vidíš mám... a zcela bezostyšnou.... sice nevím, proč je to podle tebe drzé, ale klidně se přiznám ;o)))

Miroslawek
18. 01. 2005
Dát tip
Na onu rozhorlenou otázku bych řekl, že jsi napsal tři řádky textu. O tom, zda jsi napsal haiku by se daly vést spory... a možná bych i polemizoval, kdyby na tom sešlo.... ovšem... co je důležitější, ať haiku či ne, text postrádá to hlavní... alespoň náznak tajemství ;o)

klipeto
15. 12. 2004
Dát tip
co vim ja, tak treba personifikace a metafora nejde dohromady s haiku, ale ja tomu taky moc nerozumim a zkousim to a povede se jedno z deseti :)

StvN
02. 11. 2004
Dát tip
Doporučuju navštívit klub haiku tady, protože tohle skutečně není haiku.

unseen
01. 11. 2004
Dát tip
čtvrtek: trubko... dero: nevím, mně to jako haiku i přijde..možná je to tím, že haiku, která píšu já, také nejsou haiku :o) *

čtvrtek
01. 11. 2004
Dát tip
...to trigger an emotional and recognisable reaction in a reader... no nevím cos psal, ale žádnou reakci na sobě nepozoruju.. :)) ale to je určitě tím, že neexistuje haiku, které by to v tuto chvíli dokázalo :) ps. dík, ted uz vim co to je haiku unseen: nafouklý bubne..

čtvrtek
31. 10. 2004
Dát tip
hele lidi, co to je to haiku? to jako když není síla napsat něco delšího? :)))))

Dero
31. 10. 2004
Dát tip
čtvrtek ... to je spíš, když je síla napsat něco krátkého. Napsat kvalitní haiku je těžší než napsat několikastránkový epos ... (bez nadsázky). ;o) autor: Dobře zvolená kategorie, miniatury sedí, protože haiku to není ...

Richiee
31. 10. 2004
Dát tip
Co je haiku? Very simply, a haiku is a short poem which captures senses based upon a spontaneous event or emotion. It is the sharing of an event in order to trigger an emotional and recognisable reaction in a reader, hoping that in sharing the event, the reader will have the same thoughts and feelings as the poet. It is the sharing the a cause cause of emotion in a simple yet imagistic poem. It is letting an object or moment touch us deeply, then sharing it with another person for their enjoyment and thought. Due to their short size, haiku are often the capturing of a glimpse, a fleeting moment - something small and intimite. Literary allusions are also common in the haiku, in which the reader can usually perceive events on more than one layer - if the poet is skilled enough! Tak co jsem to potom napsal já???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru