Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sťažnosti vitariánovho zažívacieho traktu

16. 10. 2000
1
0
1819
Autor
Chlastáč

Toto jsem složil před léty, kdy i do naší rodiny dorazila vlna extrémně zdravého životního stylu, tehdy prezentovaného především ovesnými vločkami. Všem Slovákům se omlouvám za moji slovenštinu, která je notně říznutá češtinou – na Moravě žiju od svého prvního roku života.

Zuby Prečo musíme furt zrno žvýkať? Veď sa to nedá polykať. Škrípeme a obrusujeme tvrdé zrnné kamene, i to ostatné, vše na čo príde. Jazyk K čertu! Prečo porát dostávam Müsli a také podobné nesmysly ktoré nemá nikto rád, nik, ani moj kamarát jazyk od suseda ktorý vždycky povie „Beda!“, keď ma zočí a vtedy si zoči – voči povieme tie naše muky, keď nás náš pán stále núti ochutnávať veci nedobré - ako je zob a tak podobne. Žalúdok Vždy keď príde niečo zhora a keď zvrchu niekto zvolá: „Konečne to už skončilo, ó kiež by som zas išiel na pivo“ - vtedy nastáva práca moja ktorá ma štve do aleluja. Vypudím do seba žalúdočné šťavy, snáď niektorá tie piliny strávi a potom to pošlem ďalej nech sa s tým naďalej trápia iné orgány. Črevá Prečo musí nás zas pilinami pucovať a mäska nedajú nám nachovať? Vobec nemám zrno rád, ja s ním nie som kamarát. Zrno – veď aj natrávené - to je pre mňa utrpenie. Zrno, zob a piliny robia vo mne bubliny. Len zázrakom nepraskneme keď sa takto nadujeme. Jak piliny vstrebáme tak radosťou výskame. Ta nám ale skoro prejde lebo ďalšia várka ide. Mozog Hej orgány, buďte ticho, nesťažujte si takto licho! Neviete, čo je pre telo najlepšie a to je to, čo rozum povie nech sa zje. Vodca som tu ešte ja a kto to na vedomie brať nehodlá, ten bude mať so mnou čo do činenia! Nesťažujte si preto tohto jedenia, lebo pojdete do vezenia. Ja som tu pán, rozkaz vám dám. Ak ho neuposlúchnete, do vezenia pojdete. Za to, aké reči vediete. Preto robte svoju prácu, za ktorú vám dávam plácu. To hovorím ja, pán celého tela.
Sony
10. 12. 2000
Dát tip
Skus někdy poslouchat co tvoje telo ríka. Myslim ze trochu podcenujes svoje streva a precenujes mozek.Ale jinak je to ftipny.

Mámalibor
17. 10. 2000
Dát tip
Dobře jsi to pochopil ŠOKY léčí hlavně i ve stravě!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru