Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na velikosti záleží!

31. 10. 2004
8
0
3690
Autor
Matylda

Historka zcela banální

Na velikosti záleží!

 

Andrea za mnou ještě vyběhla ze dveří, aby mi na zápraží stihla pošeptat: "Už jsem ho Kájovi měřila! Dvaadvacet!" Zprvu jsem nechápala, co mi chce sdělit, ale z její gestikulace jsem pochopila, že HO má Kája dlouhého 22 centimetrů.

"Byl šťastnej," dodala Andrea hrdě. Víc mi nestihla říct, aby to ostatní neslyšeli. Při našem posledním rozhovoru mezi čtyřma očima - minulý týden, jsme se totiž bavily o velikosti mužské pýchy mého přítele. Matěj toho svého už vlastnoručně přeměřeného měl a velikost uváděl v palcích - coulech - 8,5 jednotek.

"A jakej má průměr?"

"To nevím, neměli jsme krejčovský metr,"odpověděla jsem po pravdě.

 

V okamžiku, kdy se mi zdál krasavec mého milého v té nejlepší formě, zeptala jsem se ho, jestli si ho můžu přeměřit. Že jsem u jeho měření nebyla a tudíž nevím, jestli naměřené hodnoty bez asistence odpovídají pravdě. Matěj se nápadu chytil, začal pobíhat po bytě a hledat metr. Ten krejčovský jsem si bohužel zapomněla. Za pár minut se přihnal se skládacím. Musela jsem mu pomoct do předchozí velikosti, kterou při hledání pochopitelně ztratil. Při mém měření se mu zdálo, že neměřím od samého kořene a ve snaze o přesný údaj si metr zarazil až ke stydké kosti.

"21 bez 2 milimetrů," prohlásila jsem po opakovaném odečtení z rysky. Což odpovídalo jeho mírám v coulech.

 

Právě tuto, ještě však nepotvrzenou míru, jsem svěřila Andree při našem minulém klábosení.

"To není možné," tvrdila a protože nechtěla zůstat pozadu, rozhodla se ho svému Kájovi rovněž přeměřit. Přece ho Matěj nemůže mít delšího než on! S informací se manželovi svěřila. Se zjištěním délkové míry souhlasil a večer si sám připravil krejčovský metr. Naměřená hodnota oba nadmíru uspokojila. "Máme víc než Jana s Matějem," pomyslela si spokojeně Andrea před usnutím.

 

"Nevíš kdo z dětí si hrál s tímhle metrem Andreo?" zeptala se babička, když stříhala látku na vnukovi lacláče. "Někdo ho asi přetrhnul a pak slepil, ale tři centimetry mezi šestkou a devítkou chybí." Andrea se na tchýni nevěřícně podívala.

 


Dotek
04. 01. 2005
Dát tip
Pobavilo a dost :-)))

Yossarian
03. 11. 2004
Dát tip
ženy blbě parkujou, to je fakt. občas taky couvaj a pak se divěj že jim to jede obráceně.. ale ta míra co jsi zmínila není nikdy víc než dvacet (mezi palcem a ukazovákem) to já dobře vím :-)

Yossarian
02. 11. 2004
Dát tip
jo jo, ty víš co děláš :-) avi *

Marty73
02. 11. 2004
Dát tip
Už jsem si říkal, jak jsem na tom špatně. Ty tři centimetry mi zvedly náladu. tip

Kytiii
02. 11. 2004
Dát tip
- to víš ne, proč ženy špatně parkujou? - Ne. - protože jim chlapi tvrdí (roztáhneš palec a ukazovák), že tohle je třicet centimetrů... :o) *

StvN
01. 11. 2004
Dát tip
Tak jo, pobavilo.

sammara
01. 11. 2004
Dát tip
Pobavilo mě to a inspirovalo pro měření :)))

fungus2
01. 11. 2004
Dát tip
O)))Zasmál jsem se!!**

Take_Five
31. 10. 2004
Dát tip
:)))) (ale ten konec mě malinko zklamal)

Alojs
31. 10. 2004
Dát tip
Ale proč ne? Usmíval jsem se. To soutěžení je opravdu zajímavé... Chce se mi napsat něco o metru, ale raději mlčím :-) tip :-)

Andulka
31. 10. 2004
Dát tip
me ten konec nezklamal.....naopak...vubec jsem ho tam necekala a pointu jsem videla uplne jinde...:-) Mozna bych ten posledni odstavec oddelila *** aby to graficky vice oddelilo pointu, jako za za nejaky cas babicka se snazila pouzit metr...:-) Kurna....ted mam napad....ja to pochopila tak jak to asi mas....zkratka kdysi nekdo strihal do metru a lepil.....ale daleko genialnejsi by bylo, kdyby Andrea strihala a lepila.....aby usmev na tvari jejiho muze byl spokojny....hi hi hi. ALe v tom pripade bych si trosku pohrala s poslednim odstavcem....aby byl rana, sok, ...vis, kratsi a presne vystizny. Jinak spravna velikost je v kazdem pripade bonus a ja se celkem pobavila...:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru