Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Druhá polovička

02. 11. 2004
1
0
1744
Autor
sammara

Pro truhlíka...

Snad každý člověk na této planetě by si přál najít pro sebe ten pravý protějšek. Tu pravou a jedinou osobu, s kterou si bude ve všem rozumět, kterou bude milovat a ctít, dokud je smrt nerozdělí. Zní to neuvěřitelně knižně a romanticky. Možná ale každý z nás má někde tu druhou polovinu sebe sama. Tu polovinu, která každému z nás občas chybí.

Člověka, který miluje stejné barvy, stejná jídla, má na svět stejný názor jako vy a hlavně vás bezmezně miluje, stejně jako vy jeho. S tím člověkem máte pocit, jako by se zastavil čas, máte dojem, že ho znáte celou věčnost a že o sobě navzájem víte i to, co nebylo nikdy vysloveno.

Budeme–li předpokládat, že každý člověk má k sobě jen jediný dokonalý protějšek na celém světě… už to je bláhová představa…

Proto je snad to nejhorší, co se vám může stát, že ten svůj dokonalý protějšek po mnoha letech najdete a následně o něj přijdete. Vy milujete jeho, on Vás, ale vy ho pak ztratíte. Emigruje bez Vás, deportují ho, zemře a nebo například něco ještě horšího. Co potom? Nejde na něj zapomenout… jistě, všechna bolest jednou přebolí a vy začnete pomalu zapomínat…ale nikdy nezapomenete úplně. Přesto nechcete být do smrti sami a utápět se ve smutku…

Najdete si jiného partnera. Budete si s ním ve všem báječně rozumět, ale postupem času zjistíte, že nemá stejný smysl pro humor jako vy, nebo že k smrti nenávidí filmy s titulky, které vy přeci tolik zbožňujete. A když už se pro Vás obětuje a je ochoten s Vámi sledovat v kině film s titulky, po několika minutách stejně usne, protože ho nebaví psychologické filmy, kvůli kterým se vy ochotně vzdáte čehokoliv.

Nejde o to, že byste neměli rádi svého partnera, ale není to ono. Máte před ním vždy nějaké tajnosti a nikdy by Vás nenapadlo vykládat mu o tom, jak při jídle mlaskáte, protože nemůžete dýchat nosem, a podobné nicotnosti… a právě proto Vám bude chybět Vaše druhá polovička. Ten člověk který také nemůže dýchat nosem, má rád psychologické filmy s titulky , má stejně zvrácený humor jako vy a za nejerotičtější zážitek považuje stejně jako Vy cucání čokolády s celými lískovými oříšky.

Že to jsou hlouposti nepodstatné pro život? Možná máte pravdu, a dokud nepoznáte svou polovičku, nikdy pravděpodobně svůj názor nezměníte. Ale věřte, že je krásné vědět, co si ten druhý myslí i v době kdy spolu nejste a ani spolu nemluvíte po telefonu. Je to spříznění duší. Víte, když mu dáte třeba kamínek, který najdete v okamžiku, kdy na něj myslíte, tak Vás za to bude milovat a bude Vám vděčnější než za jakékoliv drahé dárky. Je to asi romanticky dětské a hloupoučké, ale je to krásné. Kdo to nepoznal,tak asi neuvěří…


Sheryl
04. 11. 2004
Dát tip
Vůbec to není hloupoučké, je to krásné... Chápu, jak to myslíš... A vážně doufám, že někdo takový existuje...:-)

malej_meuh
04. 11. 2004
Dát tip
Ani protiklady, ani úplně stejné bytosti, ale něco mezi, to by tak možná mohla být pravda? Ale děkuju za upřímnost, je to hezké :-)

sammara
03. 11. 2004
Dát tip
Nejde o to najít někoho úplně stejného,ale druhou polovičku, ten člověk je ve spoustě věcí i jiný,ale rozumí ti, bude chápat tvoje pohnutky a bude ti nablízku když to budeš nejvíc potřebovat. Možná se to ani nedá popsat slovy. Rozhodně kdo někoho takového potkal ví, že nejde zapomenout. Rozhodně ale díky za vaše názory, dík

Vespa
02. 11. 2004
Dát tip
Hmmm, je fajn, že ses vypsala... Jasně, je tam spousta pravdy, dobrých postřehů, jenže... asi jsem to zatim nezažila...

sammara
02. 11. 2004
Dát tip
dík že jsi to četla a moc bych ti přála abys to zažila:)

Mofbone
02. 11. 2004
Dát tip
Zajímavé, musím uznat, že jsem opavdu rád když tu nacházím zase něco, psaného trochu od srdce. Pěkné...

sammara
02. 11. 2004
Dát tip
děkuji,tohle bylo přímo od srdce

StvN
02. 11. 2004
Dát tip
To musí být pěkná nuda, trávit čas sám se sebou. Někdo říká, že nejlepší láska je člověk doslova stejný jako ty. Někdo zase, že protiklady se přitahují a láska je nejlepší u "protivů". Jenže to jsou jen slova, moudra, ale láska přeci není moudrá.

Vespa
02. 11. 2004
Dát tip
Přesně, "protiklady" v tom to bude!

Telvo
02. 11. 2004
Dát tip
Velice se mi tato úvaha líbila. Je v tom hodně pravdy. Taky jsem si myslel, že jsem objevil tu správnou polovičku, ale ona mě opustila. Nikdy na Ni nezapomenu. A už nikdy nenajdu nikoho jako bylo Ona. A to mě mrzí, Tip

Mahoney
02. 11. 2004
Dát tip
S někým naprosto stejným bychom se unudili xmrti. Naštěstí není možné, aby někdo takový byl :) Což nám dává naději - někdo jiný, než jsme my sami, tu bude vždycky. ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru