Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balada o jiném stavu

04. 11. 2004
0
0
1944
Autor
Sanelma

jiný stav není JINÝ STAV...

Obloha je stroboskop

a svět hnusný mikroskop

co vidí samá negativa,

složíme se na paliva.

 

Bliká, přitom nebouří

a kdo víčka zamhouří,

zasní se a je mu blaze,

paranoik v marné snaze

nasát vůni dnešní noci

bez vína a bez pomoci

látek co ti změní mysl,

oměj, durman, dobromysl.

 

Snílek smutky stmelován,

chtěl být všemi milován,

ta snaha je však utopie,

čirým steskem tě zalije.

Dál však bude život sát,

sfoukne svíce a jde spát.


Sanelma
03. 04. 2006
Dát tip
jo, mam ráda jasno. Neptam se proto, ze bych to spravila:), ale protoze me zajima tvuj nazor.

Čumák
03. 04. 2006
Dát tip
vsak ja to chapu :o) taky blb zase nejsem. ale Ty se porad ptas, proc se mi to a to nelibi. takze jsem Ti to napsal, no.

Sanelma
02. 04. 2006
Dát tip
tak, docetla sem vsech34!!! aviz:) a muzu rici, ze te znam zas o kousinek vic. I kdyz je to furt zalostne malo:)proto to stravuji lepe. je naprosto pochopitelne, ze moje forma neni knizni a vubec brana jako profesionalni:), ale zalezi na uhlu pohledu. Kdyz zacnes psat, musis si vybrat jednu ze2cest a to: bud budes psat, za par to vytahnes, znovu prectes, poopravis, tak to udelas 3krat a pak je to pekne, ctitelne, lec pro me to ztatilo kouzlo toho okamziku psani a proto jsem se vydala cestou č.2, a to že napisu neco s tema a tema pocitama a tak to necham, byt se mi casem opravdu prestane libit, protoze jine slovo uz by tomu bralo tu pocatecni silu. Vi, ze takhle ze me nikdy nic nebude,a je to trochu v rozporu s pismakem a arenou, ale me to tak vyhovuje. Autoterapie. vsak to znas. Tim vsim, ale opravdu neomlouvam svou udesnou formu, jen se v podtste omlouvam, ze lepsi uz to asi nebude:)

Sanelma
02. 04. 2006
Dát tip
no, tak to byl vylev. Asi to nejdriv stravim a pak se k tomu vratim...

Čumák
01. 04. 2006
Dát tip
tohle je na můj vkus moc... rýmovačka. zdá se mi to silně odfláknutý. i když třeba myšlenka nebo atmosféra většiny Tvých básní se mi líbí, tak provedení mě odpuzuje. připadá mi to, jako když se Ti vždycky zvedne kýbl a něco vybleješ, pak už se o to dál nestaráš, zvratky jsou přece hnus a jediný dobrý na nich je, že se Ti skrze ně ulevilo. bez urážky...!!! :o)

Sanelma
31. 03. 2006
Dát tip
hm. beru, ale: marně se snažím najít nějakou kontinuitu mezi tvýma kritikama. Třeba tuhle jsem myslela, že bude líbit a vůbec, takže fakt nemám vzorec na to, které bereš, páč jsi asi dosti nevyhraněný...:) a děkuji, že máš ještě stále chuť prodírat se k Růžence:)

Čumák
30. 03. 2006
Dát tip
nee

No jo Kurtíku už běžím...

You donť like drogs, but a drogs like you...

Sanelma
04. 11. 2004
Dát tip
Ó Marilyne..... Rape me...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru