Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O lásce

05. 11. 2004
0
0
1290
Autor
čtvrtek

Vybrané řádky z knihy o lásce a vztazích, která mě moc zaujala. Neale Donald Walsch: O lidských vztazích možná někteří znají další knihy od toho člověka, např.: Hovory s Bohem

Svoboda je podstatou lásky. Slova láska a svoboda jsou zaměnitelná. Stejně tak i slovo radost. Všechna tato slova znamenají totéž. Lidská duše se nemůže plně radovat, pokud ji něco omezuje nebo spoutává. Milujeme-li někoho, nikdy ho nechceme omezovat nebo poutat.

Láska říká: 'jde-li o tebe, tvoje vůle je i mojí vůlí'. Láska říká: 'Chci pro tebe to, co chceš pro sebe ty'. Když říkám: 'Chci pro tebe to, co chci pro tebe já', potom tě nemiluji. Miluji sebe skrze tebe. Protože dostávám co chci, místo abych se snažil, abys ty dostal, co chceš.

Láska je svou podstatou svoboda. Skutečnou definicí lásky je svoboda. Láska je to, co je svobodné, nezná žádná omezování, zákazy , nic takového. Láska neomezuje, nevlastní, neovládá, ale rozvíjí, osvobozuje a uvolnuje to nejušlechtilejší, co v nás je.

Žij opravdově! Žij podle své pravdy! A jestli mě máš mít rád, měj me rád pro to, že já žiju podle své pravdy.


papouch
05. 11. 2004
Dát tip
dej to do kategorie -citát- !

Vaneta
05. 11. 2004
Dát tip
Láska je trpělivá...nezávidí...nehledá svůj prospěch...neraduje se ze špatnosti,ale vždy se raduje z pravdy...nepočítá křivdy...odpouští...Láska má naději...láska vytrvá...láska nikdy nezanikne...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru