Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOC BOJOVNÍKOV

04. 11. 2004
0
0
1263
Autor
Vempajr

NOC BOJOVNÍKOV

Poprvé na Slovensku se uskutečnila akce srovnatelná s těmi světovými a je třeba říci, že týmu organizátorů v čele s Richardem Mešťanem se podařilo dát dohromady jednak výbornou startovní listinu, ale také hezkou doprovodnou show a dobře fandící a početné diváky.
Celkový dojem z akce tak je velmi pozitivní a Slovenští fanoušci se mohou těšit na duben, kdy se chytá do Bratislavy další podobný turnaj!

Noc Bojovníkov
Národní Tenisové Centrum
30.10. 2004 19.00
3000 diváků

1. Fight - Thaibox 76kg, 5x2 min.
Michal Palovič (svk) vs. Randel Halden (ned)
Winner: Halden on points

Na to, že má Palovič 24 zápasů se moc před domácím publikem nepředvedl. Neustále mu padaly ruce a třebaže první dvě kola pro něj byly možná vítězné (díky slušným klinčům), pak už mu došla fyzická připravenost a navíc přestal i úplně kopat a s poměrně snadno čitelným soupeřem, který vůbec nekopal a k úderům používal hlavně háky zbytečně prohrál.

2. Fight - Thaibox 76kg, 5x2 min.
Erik Kozstanko (svk) vs. Andre Broeger (ned)
Winner: Broeger by DQ

Po necelé minutě kope Slovenský borec, (kterého jsme měli možnost vidět odboxovat velmi dobrý zápas na Heaven Or Hell 3
s Markem "Marčou" Lončákem) lowkick, který však sklouzává Holanďanovi na slabiny a utkání končí diskvalifikací. Snad jen dodejme, že Broeger byl skutečně poté ošetřován lékařem a, že i takováto smůla holt k tomuto sportu patří!


3. Fight - MMA 2x5 min.
Petr Michalec (svk) vs. Pavel Nohýnek (čr)
Winner: Nohýnek by KO 2

Michalec vypadal lépe fyzicky připraven, ale zdání někdy klame a po dobrém a svyžném nástupu do utkání od Slovenského borce, převzal Nohýnek aktivitu a svého stále unavenějšího soupeře začal jasně předčit. Druhé kolo již bylo poměrně jasnou záležitostí Nohýnka, který třemi skvěle trefenými údery v řadě (kolena na hlavu) doslova svého soupeře deklasoval. I tak má, ale Michalec budoucnost a určitě z něj může vyrůst velmi kvalitní zápasník.

4. Fight - Thaibox 76kg 5x3 min.
Richard Šimko (svk) vs. Igor Chin (cze)
Winner: Šimko on points

Nejlepší zápas Šimka, který jsem od něj viděl. Trenér China, přiznal po zápase, že neměl svého svěřence celou dobu přípravy pod dohledem a to se i projevilo ve fyzické kondici, která hrála nakonec jednu z nejdůležitějších rolí. Oba borci měli vpodstatě pouze jednu kombinaci na kterou vsázeli a která jim také mnohokrát zafungovala. Chin předváděl svou klasiku (tvrdý zadní direkt) a v obráceném gardu boxující Šimko na to odpovídal zadním roundkickem a následně zadním direktem. Protože byl Šimko přesnější a sem tam přidal navíc i nějakou tu jinou techniku (naskočené koleno, či loket) slavil nakonec poměrně jasné vítězství a stal se tak prvním slovákem večera, který dokonale rozběsnil velmi dobře zaplněnou arénu!!

5. Fight - MMA 2x5 min.
František Vančo (svk) vs. Loszlo Czene (hun)
Winner: Vančo by KO 1

Vančo je sice mylně označován za držitele nejrychlejšího KO v Ultimátních zápasech v ČR (sestřelil za 12 vteřin Pavla Petráska!!, ale Viktor Petrlík to se svým soupeřem dokázal už za 8 sekund!!), ale i tak je to skutečně rychlík k pohledání a proto je škoda, že příliš často nebojuje! I tentokrát se totiž radoval ze super rychlého vítězství za 46 vteřin. Zápas probíhal tak, že Vančo trefil svůj drtivý hák a poté chytil svého soupeře do škrcení. Ten, zřejmě otřesený po úderu rukou zpanikařil v pozici ve které se ještě zdaleka nevzdává a zápas odklepal..

6. Fight - Thaibox 62kg 5x3 min.
Rudolf Durica (svk) vs. Rodney Doorje (ned)
Winner: Durica by KO 4

Od začátku jednoznačný zápas pro Slovenského borce, který má na svém kontě již 71 zápasů a 51 vítězství! Durica vyučoval především v klasických thajských zbraních. To znamen8, že když chtěl tak zasáhnul loktem, ale hlavně nechal svého soupeře lítat v nekonečných klinčích, které všechny s přehledem vyhrál. Snažil se svého soupeře knockoutovat tak moc, že mu to možná společně s lehkou nervozitou z domácího publika až trochu ublížilo. Ale i tak se jednalo o jednostrané a hezké představení muže, který navíc rozkopal mnoha roundkicky svému soupeři ruce tak, že ve čtvrtém kole sotva co se napřáhl k úderu či klinči padal jeho soupeř již raději rovnou na zem! A tak bylo hlavně pro pasivitu a neochotu pokračovat dále v boji utkání ve čtvrték kole ukončeno.

7. Fight - K1 3x3 min + 2 extra rounds
Vitali Akhramenko (blr) vs. Christophe Caron (fra)
Winner: Akhramenko by KO 1

Třicet vteřin a je konec! Akhramenko trénoval údajně lowkick poslední dva měsíce a při sparingu mu i Ignashov říká, že tohle je tedy síla! Musí být, protože francouz chytl dva na [pon ke kyčli a třebaže ještě jednou vstal, tak další kop už nerozdýchal a v šatně pak tvrdí, že to bylo jako kdyby v něm projel elektrický proud!!

8. Fight - MMA 2x5min.
Slavomír Molnár (svk) vs. Gábor Németh (hun)
Winner: Németh by KO 2

Maďara si možná pamatujete z utkání, kdy se mu podařio sestřelit Opavského Kellnera. Tentokrát to dopadlo naprosto stejně! Molnár začal možná lépe a docela přesně zasahoval, ale Németh ukazoval, že třebaže inkasoval, tak mu to moc nevadí a v utkání má větší přehled než Molnár. Několik situací na zemi dopadá naprostým fiaskem pro oba, když ani jeden neví co si s tím má počít (což především u bývalého judisty Molnára velmi překvapuje). Utkání se tak neustále staví na nohy a prví kolo už končí Molnár pod značným tlakem a jen těsně uniká KO. Tomu však již neunikne v kole druhém, kdy Maďar opět úřaduje svým ukrutným pravým "capákem" a Molnára od drtivých ran zachraňuje ručník!

9. Fight - K1 3x3 min + 2 extra rounds
Roman "Skeleton" Kupčák (svk) vs. Sergej Gur (blr)
Winner: Gur on points

Kupčák (kdysi jste jej mohli vidět ve velmi dobrém utkání s Kassem v Praze, nebo letos v pyramidě K1 ve Stockholmu, kde postoupil do semifinále) vypadá v prvním a druhém kole komplexněji než jeho slavnější soupeř, ale výrazněji snad kromě dvou skvělých pushkicků nezasahuje. To samé se dá, ale říci i o Gurovi, který není evidentně v pohodě a snaží se rozhodnout svými proslavenými háky, které, ale netrefují a když tak jen nepříliš znatelně. Sem tam kopne Gur i lowkick, ale ani to není v tomto utkání rozhodně vítězná technika! Třetí kolo má vyrovnaný duel rozhodnout. Tady se pak názory na zápas začínají řídit heslem "každý pes, jiná ves". Mnozí tvrdí, že Kupčák vyhrál první dvě kola a třetí třebaže prohrál, tak mu stačilo na vítězství. Jiní to říkají naopak a já se pak mohu přidat do zástupu k těm, kteří viděli nesmírně vyrovnaný zápas, kde by Japonci ani chvíli neváhali a poslali to do 4. kola. Ale to se zde neděje a Kupčák prohrává těsně na body. Vysvětlení toho může být, že ve třetím kole odešel totálně fyzicky a navíc si i po kole dost netakticky vpodtstatě vyčepáním lehnul do svého rohu.
Slovenský zástupce předvedl velmi dobrý a statečný výkon, který by podle mého v Německu, či Itálii vždy stačil na vítězství, ale na to se samozřjmě nehraje. Uvidíme, třeba dojde k odvetě a tam si to oba borci dovysvětlí...
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru