Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Komáří večer

06. 11. 2004
10
0
8248
Autor
JiKo

Bylo to týden poté.

Ta hrozná chrápající návštěva toho byla vinna. Obrovské vibrace se šířily po všech stěnách a žádný z komárů se neudržel. Popadali do jednoho, tak je to překvapilo. Ani vzlétnout nestihli, kdo by také uměl vzletět hnedka po probuzení. Teď mají křídla v sádrách, chodí pomalu po podlaze a na hlavách jim trčí maličkaté obvázky zpod křídel visí berličky. V noci když jdou na procházku s nimi dělají slabé "ťuk... ťuk... ťuk..."

Hlavně v rozích, tam se scházejí když se plouží kolem stěn. Ale to jejich ťukání je tuze slabé. To člověk neslyší.

 

***

 

Bzouďulík: Zdařbůh Honimíre! (pan Bzouďulík byl jeden z mála, kterým se nic nestalo. Je už starý, zkrátka komár v důchodu, učitel ve výslužbě a tak už nelétá a na stěnách se nezdržuje. Ono strašné chrápání přežil na zemi)
Tak co, jak se ti uzdravuje křídlo?

 

Honimír: Dobrý večer pane Bzouďulíku. Ále už lépe díky za optání, včera mi sundávali sádru, ale musím s tím ještě chodit na rehabilitaci.

 

Bzouďulík: To je jasné, jak by jsi křídlo nerozcvičil, zatuhlo by ti v kloubečku a také bys už nikdy nemusel létat.

 

Honimír: Já vím, jenže sestry tam jsou tam hrozné. Pořád jen pískají a navíc samé vysoké tóny, to se nedá vydržet. Křídlem mi stále hýbou, sem a tam, tam a sem, až jsem z toho celý rozlámaný. Naštěstí doktor Bzoudule říkal, že mi už příští týden ukončí neschopletenku. Už se na to těším, pozvedlo mi to náladu...
Komáre (zasnil se)..., znám ti takovou jednu krásnou... té krve... mňam... Já se budu mít až budu zdráv. Kdo má pořád taky jíst ty konzervy, sakrbzzzzzzzzzz. Ale také jsem konečně pochopil význam té sociální daně - jeden mililitr krve za rok. Když jsi nahoře pomáhej těm dole, třeba se jednou poměry obrátí. Teď se mi hodí brát dávky. Ale nezneužívám je, jako někteří komáři tmavé pleti, to ne. Beru jen to co vypiju! Co bych taky asi tak v těch sádrách sám zmohl. Jedině snad šplhat po nohách postele, bzzzzhih.

Jó, příští týden to si vyletím... prvně se prolétnu po celém světě, všechny čtyři stěny oblétnu, počkám až Ona usne, posedím si chvíli na stěně a budu se kochat tím slastným pohledem na Ni. Nepoletím hned, vím, že nemá rychlé usínání. Tuhle trvalo třicet bzuků než usla. Skoro mi ji možná bude i líto... Ona je taková drobná oproti jiným, o kterých jste nám v komškole vyprávěl. Je krásná, o tom není pochyb. Mám vybrané jedno místečko, skoro se až stydím vám to říct, bzz. Schoulená se sama tulí jen ke svým snům. Budu na ní něžný, hebký a tichý, jako vždy. Mám jí vlastně rád i když mi už tolik přátel vpila do stěn. Mám ji rád a taky se přece nenechám zabít že (bzzz-zz-zz usmál se divoce). Dostat od ní facku to by nebylo, jako od mámy, když jsme tajně chodili s Vrtuloškou do spíže. Aj to je snění, jak mně se bude usínat.

 

***

 

S těmi slovy se rozešli a do potemnělé místnosti se ozývalo jen tiché: "ťuk ťuk ťuk..."


Markel
29. 11. 2004
Dát tip
Mně se to moc líbilo - takové lehké a o životě...-T

sosík
26. 11. 2004
Dát tip
tak to si musím přečíst...:)

JiKo
16. 11. 2004
Dát tip
ta další (o krávě) je ucelenější (snad) :))

sosík
16. 11. 2004
Dát tip
začátek to jo, čekala jsem od toho něco víc, že se to víc rozvile atd. jenže házet po tobě kamenem nemůžu. nejsem bez chyby...

sk8ergirl
14. 11. 2004
Dát tip
Líbí se mi Bzouďulík :-)...a pak ještě - "Mám jí vlastně rád i když mi už tolik přátel vpila do stěn."...blbůstka :o)

Elyn
12. 11. 2004
Dát tip
:)) to je krásný....:)

papouch
09. 11. 2004
Dát tip
úžo :-) bzzíp :>

sosík
08. 11. 2004
Dát tip
moc se mi nelíbil konec, takový nemastný neslaný... jinak fajn...

JiKo
08. 11. 2004
Dát tip
je to pohádka na dobrou noc a nemá pointu. příště tam přidám víc řízků sádla a slanečků :-)) a začátek se ti líbil, nebo nic a jen se ti nelíbil konec?

katugiro
08. 11. 2004
Dát tip
to je krása! a neschopletenka :) upřímně, bych od Tebe nečekal, toto... *

JiKo
08. 11. 2004
Dát tip
tím víc díky ti (i dalším - předešlým vlastně) :-)

Craerassy
07. 11. 2004
Dát tip
no, když jsi pil krev všem kolem...ale jakýpak mládí, že jo..je to s tebou pořád stejný.-))))

JiKo
07. 11. 2004
Dát tip
dneska piju už jenom infuze, říkaj mi postrach nemocnic :))

Craerassy
07. 11. 2004
Dát tip
nechceš rajčatovou šťávu?? je hnusná, ale prej zasytí:-)))

JiKo
07. 11. 2004
Dát tip
jediný tvoje štěstí žes neřekla špagety s kečupem .... to bych tě zabil, ale neřeknu proč :-D

fungus2
06. 11. 2004
Dát tip
Bezvadné**

Alojs
06. 11. 2004
Dát tip
Taková hříčka odkazující na říši lidí... něco jako bajka. Tipzzzzzzz....

Empty
06. 11. 2004
Dát tip
Prvně mě praštilo do očí "pomale" a pak "komáři černé pleti(?!)" Celkově To nebylo špatný, jen to tak nějak uplynulo bez nějakýho vyvrcholení. Chvílema lepší, chvílema slabší:-/

JiKo
06. 11. 2004
Dát tip
Empty: dik za kritiku. Ano pointu to vlastně nemá, je to cos jako pocitová báseň ... pluje, je o něčem, něco se v ní trochu děje, ale skončí jen tak do ztracena. Je to jako jeden díl Broučků co teď běžej v televizi jako Večerníček...

Earl_Grey
06. 11. 2004
Dát tip
Mně se na tom líbí, jak ti komáři řeší rehabilitace, neschopletenky a kolegy tmavší pleti (a nejsem rasista, ale musel jsem se usmát; komárama se dá dobře parodovat náš svět). :-))

Zbora
06. 11. 2004
Dát tip
Chytrá, příjemná a milá. Čte se plynule.t.

Craerassy
06. 11. 2004
Dát tip
jojojo...JiKovo mládí...-))) tip

arthamir
06. 11. 2004
Dát tip
:-))) odteď se budu na komáry dívat jinak... budu si říkat, jestlipak jsem teď náhodou nerozplácnul Honimíra nebo snad nějakého jeho brášku :-)

JiKo
06. 11. 2004
Dát tip
artha no jo sou to vlastně chudáci :)))) crae: jak to myslíš mládí?????

LaMouette
05. 11. 2004
Dát tip
kastankuuuu.... :-)))) porad by me zajimalo.. esli to skutecne sosaj tim sosakem.. bo esli tajne nenosi f kapce brcko.. :-)))*

JiKo
05. 11. 2004
Dát tip
no ještě asi budou nějaký díly :))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru