Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V oblacích

06. 11. 2004
6
0
2073
Autor
aikay

Lásku nenávidím Lásce se vysmívám Láskou pohrdám Po lásce toužím. Klaním se zdejším umělcům,protože jsem právě dnes zjistila,že psát srozumitelné básně,kterým rozumíš i ty sám,je opravdu pouze věc umělců (na památku pí.učitelce Věře Baudisové).

Obejmul anděl vroucně dívku,

v jejíž duši plamen zhasl.

Dívku, co kdysi básně psala,

dívku, která nenalezla smysl.

 

Co zpívala jazz do větru

a zavírala víčka pobledlá,

co létávala ve svetru,

pak zas snem byla jak posedlá.

 

Chvíli malovala mátovým čajem,

jenže i tato báseň dozněla.

Tak začla hledat svoji duši

a od té doby byla nesmělá.

 

Nakonec odletěla jako anděl

a její slzy se změnily v moře.


aikay
14. 11. 2004
Dát tip
Víte,já jen chci říct,že když něco píšu,tak si to pak nepřečtu a neřeknu si:hm,tohle je klišé,to tam nenecham,a ta formální stránka-to je hrozný,ani si nepustim smutnou klavírní muziku,protože bych psala o ní.Tohle není báseň o čaji,jazzu ani andělech,ale o závěru,jako důsledku mých předešlých chvílích,které jsem popsala do předešlých básní. A ta všechna klišé-ani nevím,kolik jich tam vlastně mám,možná je smutné když píšete o sobě,a je to jedno velké klišé.

Yasmina
14. 11. 2004
Dát tip
malá rada: Neber kritiky zas tak vážně, piš jak to cejtíš, jen tak to bude mít hodnotu jak pro tebe, tak pro ostatní....a cliché..kašli na ně..(aspoň trochu..:-))

aikay
14. 11. 2004
Dát tip
vlastně jsem zapomněla poděkovat za vaše reakce,je fajn,že lidi který vás vůbec neznaj,vás aspoň nepřehlíží a reagují,já to chci brát vážně Yasmin,ale dík

meanka
10. 11. 2004
Dát tip
nechci, nebudu, nemuzu hodnotit jak moc basnirsky to vam-basnikum zni, avsak sama za sebe rikam... vlastne, andrejko ty vis, vid? :) dekuju za vzpominku v prologu... *

Mila_cik
07. 11. 2004
Dát tip
Nakonec odletěla jako anděl a její slzy se změnily v moře. moc moc...**

Jannis
07. 11. 2004
Dát tip
Přikláním se ke královně. Prolog lepší básně... Formálně ti tam toho taky dost škobrtá. Na druhou stranu tam máš hezké obrazy:)) Celkově- nadprůměr:)

ysalamiri
06. 11. 2004
Dát tip
...přijde mi, že je to tak trochu i mo mě...básně, jazz, čaj a nenalezený smysl...asi se to opakuje v každé generaci...hmm - měj se *

Jony
06. 11. 2004
Dát tip
Dost mi to cosi připomíná... cosi ve větru kolem mě... Nenáslně tip!

Tak začla hledat svoji duši a od té doby byla nesmělá. tohle se mi líbí

slonovina2
06. 11. 2004
Dát tip
Omátěná seznamka?

Mno, tož to se mi nezdá, Ti andělé jsou v pořádku...hmmm ikdyž není to špatné, tož jo je to dobrý:-))Příště se snaž víc se zamyslt a pusť si ňákou řezárnu, nebo klavírní smutnou muziku, fakt to pomáhá, věř mi, takhle vznikla moje Děvka noci i Nebesa pláčou, přečti si to a uvidíš, že to funguje ju??

Yasmina
06. 11. 2004
Dát tip
Prolog (4x láska) mi příde naprosto geniální.. ale to dílko..no nebudu tady dávat doporučení na moje díla, jako jiní, protože mi to příde dost blbý, každej si má stát za tim co napsal....Ale! Chce to víc se do toho položit - někdy stačí jen náznaky...něco je třeba dobrý ale vždycky to něco kazí... ....a její slzy se změnily v moře - to je klišé jako hrom, na to pozor. Je třeba být originální, vytvořit si a mít svůj styl. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru