Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O labuti

11. 11. 2004
0
0
1396
Autor
Artemis

...mno,možná spíš o jednom ošklivém káčátku...

O labuti

 

Baletní šíje -já stále jěště

v zrcadle času hrdá z profilu

a poprchává mi na kotníky

nad kaluží mých omylů

 

Rozverné stříbro aristokratů

do kosmu hloubí  ticho vteřin

Tisíce kočičích tlapek v oknech

stovky prachových peřin

 

Lednově studí pak hluše praská

kra břehům věrná do noci taje

ze zbytků tepla uhnilé slámy

pod kořeny až po okraje

 

Je na bíledni slavnostně slevit

z cest tam a zpátky z delších tras

když kolemjdoucí má prázdné ruce

na cestě domů domů zas...


Zvláštní. Něco mi přijde uměle vklíněné, a něco jakoby se maličká kulička sněhu kutálela z kopců dolů, trochu sněhu po cestě ztratila a trochu přibrala... Když kolemjdoucí má prázdné ruce na cestě domů domů zas... * Slevit z cest... Myslím, že stačí se na ty cesty dívat jinými očima. Očima, které se radují už jen z toho, že jsi na cestách.

Kolega
23. 12. 2004
Dát tip
Zlej bych .... bych byl, kdybych byl býval bil... :) Probereme to při mailování...

Artemis
21. 12. 2004
Dát tip
Děkuju za názor,je to zajímavé,to krabacení,jen nevím,jak to narovnat..Škoda,že se člověk jen těžko dívá na své výtvory objektivně,možná by leccos předělal...:)

Artemis
21. 12. 2004
Dát tip
Jaképak asi jsou ty oči, v nichž bych mohla povyrůst...A ano,ráda bych pravdu,inklinuju spíše k záporným kritikám.Ne,že bych neměla radost z té kladné,ale je radost a radost,tak jako pravda a pravda...Uměrná k tomu,co asi váží.Takže klidně buď i zlej.Budu psát dál,protože musím...

Barunkaq
11. 11. 2004
Dát tip
...takové nemastné neslané...a krabatí se ti rytmus...tzn.že ti ty verše do sebe nějak nezapadají...ale líbí se mi spojení - kaluže omylů - ...a poslední verš...ten se ti opravdu povedl...

Kolega
11. 11. 2004
Dát tip
Je nabíledni (pěti) psáti ódu na rozverné stříbro aristokratů. Asi tak... Řekni, chceš slyšet pravdu, anebo pravdu? Vyber si. Zde se pohybují spousty pseudoumělců, kteří si nepřipustí jinou kritiku, než kladnou. Pokud mohu napsat sám za sebe, tak mám rád záporné kritiky, protože jedině díky nim mohu literárně růst. Chceš povyrůst alespoň v mých očích?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru