Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naháči.

10. 11. 2004
0
1
1793
Autor
aduan

Trocha \"pohoupání\"

Naháči:

Dosáhnou souznění s přírodou okolo sebe se snaží lidé už dlouho mnoha způsoby. Naturismus je jedním z nich. Shodit ze sebe na chvíli šaty, zapomenout na těsný límeček u košile, škrtící pásek a kousavý svetr, to je způsob jak se osvobodit. Naturisté ze sebe se svými oděvy odhazují i břímě civilizace. Ale nemají to lehké. Tak jako je sůl slaná a voda mokrá, tak je i morálka kostnatá.. A nejenom u nás. V islámských zemích zvlášť. Třeba tam, kde je sůl slaná a voda mokrá- na pobřeží středozemního moře v Tunisku.
V roce 1972 se tamní naturisté pokoušeli zřídit poblíž města Sůs vůbec první naturistickou pláž v zemi. Vyhlédnutá písčitá zátočina byla soukromým majetkem a tak se žádost /podložená bakšišem/ dočkala kladného vyřízení. Jiný názor než podplacený úředním měli ale na celou věc sůsští starousedlíci. Ti si počkali, až bude nově zřízená naturistická pláž plná naháčů a pak na místo činu vtrhli s klacky v ruce.
Ufo by nemohlo způsobit větší chaos! Nastal zmatek. Část neoblečených, slunících se hambářů uprchla směrem k centru města. Byla zastavena doprava a starosta povolal k rozehnání zfanatizovaného davu armádu. Tím dal ovšem všemu korunu. Chybou vojenského operátora došlo v kasárnách k odpálení rakety typu zěmě-země. V 140 km vzdálené oáze Akra byla tím pádem výbuchem zcela rozmetána zásobárna sušených datlí. Navíc nebyl k nalezení velitelský sbor súské vojenské posádky. Až dodatečně se zjistilo, že se po celou dobu incidentu tito důstojníci skrývali zcela nazí v místním útulku pro toulavé psy. Těla měli pokryta pouze podlitinami a šťávou ze schnilých rajčat. Byli to totiž právě zfanatizovaným davem honění a lynčovaní naturisté.


1 názor

StvN
12. 11. 2004
Dát tip
Nějak nevim, co s tim. Ale povídka rozhodně ne.

Miki
11. 11. 2004
Dát tip
Asi bych si nedovolil kategorizovat jestli jde spíš o reportáž, než o povídku, nebo povídkovou reportáž, nebo .... nabízí se dalších tisíc kategorií. Líbí se mi ten dějový vývoj povídky. A jak teď opíšu od funguse - tak svým způsobem pobavila. Rozhodně patří mezi to lepší, co jsem dnes četl.

wazzup
10. 11. 2004
Dát tip
povídka? hodně zvláštní.. no, nějak nezaujala...

ondrech
10. 11. 2004
Dát tip
já bych to dal jako reportáž... je to docela zajimave...

aduan
10. 11. 2004
Dát tip
Dík za odezvu. Ruku na srdce: tuhle povídku mám ze svého šuplíku /a má v něm možná 50 podobných "rozhoupaných" kamarádek/. K umění má poněkud daleko, ale doufám, že alespoň trochu pobaví.

Alojs
10. 11. 2004
Dát tip
jednoznačně reportáž - změň kategorii

fungus2
10. 11. 2004
Dát tip
Tak svým způsobem pobavila. Osobně bych tohle téma zpracoval povídkovým stylem. Ale to je jen můj názor.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru