Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzimní

19. 10. 2000
0
0
3100
Autor
Stínovlas

Teď houfně píšete o podzimu, a mě to nedá, abych si nezkusila také přihřát svou polívčičku.


Mokřavé mlhy za úsvitu
marně zlaté Slunce rozhání,
v duhovém lese na pažitu
jeleni troubí svou svatební.

Jinovatka kreslí trávě krajky,
hejna hus píší mrakům jedničky,
větřící psi zvedají své vlajky,
lovci leští stříbrné vábničky.

Vítr listnáčům požár zháší,
poslední rudý list na vodu pad,
vrány do kraje zimu vnáší,
končí říjen, začíná listopad.


Stínovlas
30. 10. 2000
Dát tip
Albiero: BINGO! :o)

Albireo
30. 10. 2000
Dát tip
Stínovlásko, dík za potvrzení mé domněnky. Vždycky jsem si myslel, že ženy mají k básním blíž (i když Nezval, Prévert, Kundera, Thákur... byli básníci par escellence). Tvorba je ovšem důležitější než jméno autora a Ty umíš chytit za srdce, byť ne vždycky.

Vio
27. 10. 2000
Dát tip
Tak jsem dorazil ;-) Popisná lyrika lehce přikrášlená. Příliš jednoduché na můj v(s)kus ;-) Chce to víc pracovat s fantasií! Mokřavé mlhy a zlaté Slunce jsou všude ;-) Rozhání - svatební je opravdu slabší. Předpokládám začínající autorku a vzpomínám na své začátky. Hlavně nepřestávat a snažit se o vývoj... chce to trpělivost. Ditto Albi ;-) Míwa s Viem by to snad vzali, ale to by musela projevit zájem samotná autorka a sledovat upoutávky na srazy a akce. V listopadu se v Ově koná sraz s autorským čtením v galerii Mlejn - viz. upoutávka. Nejde o žádnou soutěž! ;-)

Albireo
27. 10. 2000
Dát tip
Stínovlase, já jsem Tě nejdřív podle charakteru Tvé poezie považoval za ženu. Potom jsem ale narazil na básně psané z pozice muže, tak mě to zviklalo. Teď ale v kritikách zase vystupuješ v ženském rodě a předpokládám, že v kritikách se stylizuješ méně než v básních, takže od teď jsi pro mě Stínovláska.

Stínovlas
24. 10. 2000
Dát tip
Díky za chválu mého nicku. Ještě prozradím, že není vybrán náhodně. :o)

Miracleion
23. 10. 2000
Dát tip
Rozhání-svatební fakt nesedí, ale jinak docela pěkná snaha o náladu. Ale připadá mi, že je tahle báseň příliš psaná rozumem. Zas mne to až tolik nedostalo. Jinak tvá přezdívka je fakt sqělá...

Stínovlas
20. 10. 2000
Dát tip
ufo: Já bydlím v kraji plném lesů. / Vítr nemám ráda. Javert: To není literatura faktu. :o) Bambulka: Jaká uzávěrka? Tady se v něčem soutěží?

Stínovlas
20. 10. 2000
Dát tip
Javert: Má to sdělovat, že podzim je v plném proudu, nikoliv konec října. :o(

kajka
20. 10. 2000
Dát tip
Nesouhlasím s Albireem, mě se naopak víc líbí tvorba než nick, ale nejvíc se mi v téhle líbí 2.sloka, krajky, vlajky - jen ti chybí - Kajky! :-)) Javerte, v kolikpak ráno vstáváš, jinovatka, mlhavo, to k podzimu patří, i když je tepleji než jiná léta, nemusí to být podzim tenhle rok...

Javert
20. 10. 2000
Dát tip
Kajka: Vstávám obvykle v půl dvanácté, je-li k tomu důvod. A ta jinovatka fakt nic... :-)

Albireo
19. 10. 2000
Dát tip
Stínovlase, musím přiznat, že tvůj nick se mi líbí víc než tvoje básničky. Ale pokračuj, budu tě číst dál.

Mě se to líbí moc , sděluji jen svůj názor , na kritiku nejsem dost vyspělý . Ale moc mi tam nejde rozhání - svatební .Jinak prima .

Bambulka
19. 10. 2000
Dát tip
dobrý... snad Ti to ještě Míwa s Viem vezmou, i když je po uzávěrce... takové hezky přírodní... snad proto jsem tam nejdřív četla: jinovatka kreslí krávě krajty:-)))

Javert
19. 10. 2000
Dát tip
Tu rytmiku na závěr chtělo opravdu víc promyslet... a určitě bych ocenil, kdyby to sdělovalo něco víc, než jen konec října. Čistě technicky jsem jinovatku ještě neviděl a stromu kolkolem jsou stále žluté a zelené.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru